Anonimen -> RE: astma in alergija-še enkrat (15.11.2005 8:30:11)
|
No, pa da ti še jaz opišem in povem svojo zgodbo, čeprav ne bom povedala dosti drugače kot ti je že rekla Darjatimci pred mano. Jaz mam kr hudo alergijo na pršico in seveda posledično tudi astmo. Moja zdravnica je že od mojega otroštva govorila, da sem alergična na prah, čeprav mi prej niso nikoli delali alergijskih testov. Odkar pomnim sem mela zamašen nos, ki ga je spremljalo vsakodnevno kihanje, občasno kašljanje, itd. Pred leti sem tudi prebolela hud bronhitis. No, dve leti nazaj pa so se težave začele še stopnjevat. Blazno težko sem dihala, imela sem občutek, kot da mi nekdo sedi na prsih, sploh nisem mogla vdihniti zraka. Da zgodbo skrajšam, sama sem zahtevala teste, da vidimo, če se res na kaj alergična. Izkazalo se je, da mam alergijo na dlako morskega prašička (ki ga mam žal doma, ker tega prej nisem vedela), malo na psa, ter kar precej na pršico. Ko mi je pri alergologu delala sestra teste so bile njene beseda:"Evo, to se splača videt, to je prava alergija!" Posledično pa seveda tudi astma. Glede na svoje izkušnje sem si rekla, da bom sama pri svojem otroku zelo pazljiva glede zankov kakršne koli alergije in bom zahtevala teste, da se morebitna alergija začne zdravit, oz. jemat ustrezna zdravila za blažitev le te. Sicer pa maš po netu tega ful velik, jaz sem vse potrebne informacije sama našla, le malo je treba pobrskati.
|
|
|
|