Gina -> RE: Previjanje (14.11.2005 22:16:58)
|
Veš kako je, Viv, nekaterim bolj paše, da si čisto vse delo delijo v smislu, kdor je bližje, bo naredil, drugim pa bolj ustreza, če vsak dela, kar je njemu bolj prijetno delati. Pri nas gremo večinoma po zadnjem sistemu. Zakaj bi recimo morala jaz zjutraj otroka peljat, če sem zjutraj med nesposobnimi funkcionirat prvo uro budnosti, njemu pa to ni nič groznega, ali pa zakaj bi moral moj kopati otroka, če tega ne mara, meni je pa to čist simpl? To ne pomeni, da ne narediva vsega, kar nama je zoprno, če je ravno treba. Ampak v resnici se še ni zgodilo, da bi malega kopal oči. Ni bilo potrebe. Previje ga kadar je treba, beri vsako jutro, pa včasih še kdaj čez dan. Ampak to ni bistvo. Bistvo je, da se ukvarja z otrokom in to ogromno, da ga ima rad in da skrbi zanj. Potem je pa vseeno, kolikokrat ga previje in skopa. Rozi veš, pa še tako je, da se nekateri moški vsak mesec raje ukvarjajo z otrokom. Ko so še čisto majhni, res nekateri nimajo še pravega občutka zanje. Pa to nič ne pove o njih kot očetih. Marsikateri potem postane prekrasen oče in skrbi za svoje mladiče resnično lepo in s srcem, takoj ko ugotovi, da so dovolj veliki, da ve, kaj bi z njimi lahko počel, pa ko začno funkcionirat kot majhni človečki.
|
|
|
|