Segrevanje Mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

doroteja23 -> Segrevanje Mleka (12.11.2005 11:45:17)

Oj! Zanima me kako ve svojim malčkom segrevate mleko? Je pametno segrevati v mikorovalovki? Jaz si namreč mleko izčrpavam in dajem v hladilnik, pa mi segrevanje v vodi traja predolgo in me zanima če bi bilo kaj narob če bi segrevvala v mikrovalovki? Pa dodatek, ga je pametno segrevati v mikro.? Vodo si prekuham v naprej tak da se ohladi preden ga naredim!!

Lep pozdrav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!

tascha -> RE: Segrevanje Mleka (12.11.2005 12:31:21)

Jest sem ga grela v mikrovalovki, pa ni bilo nič narobe - ne s otročkom in ne z mlekom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Za dodatek ne bi vedla, ker ga nisem nikoli dajala, ampak mislim, da ne bi smelo biti kaj narobe.

Lana_s -> RE: Segrevanje Mleka (12.11.2005 12:36:52)

Lahko segrevaš v mikrovalovni. Potem mleko samo dobro premešaj. Vodo za dodatek jaz tudi segrejem v mikrovalovni in ni nič narobe.

mojcadamijan -> RE: Segrevanje Mleka (12.11.2005 13:39:33)

Kupi se grelnik za mleko-jaz sem ga kupila na sončku, stane pa malo manj kot 10000 SIT pa še frutke in podobno hrano notri pogreješ

Janeja -> RE: Segrevanje Mleka (12.11.2005 19:10:55)

Jaz tudi uporabljam grelček od Aventa in je res super.
Dokler sem še imela svoje mleko, sem dala stekleničko noter in v 5 minutah je bilo ravno prave temp. Zdaj pa imam za mleko kar flaško s pravo količino vode v grelčku in ko je čas za jest, samo dam noter mleko. Pa še vmes, med podiranjem kupčkov, dam flaško noter, da se mleko čist ne shladi. Pa nikoli ni nevarnosti, da bi bilo mleko prevroče, ker je temperatura vode v grelčku ves čas enaka.

Meni se res zdi praktičen in vreden svojega denarja.

KODA -> RE: Segrevanje Mleka (12.11.2005 22:09:20)

Jaz sem imela grelnik od Aventa in sem bila zadovoljna z njim.

ninocka -> RE: Segrevanje Mleka (12.11.2005 23:30:01)

Jst vodo za mleko pogrejem v mikrovalovni (ene 15 sekund) in potem dodam se mleko. Nikol pa ne pogrevam ze narejenega mleka, se mi nekak ne zdi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ko sem si pumpala, sem pa tud svoje mleko pogrelavala  v mikrovalovki.

Grascakinja -> RE: Segrevanje Mleka (13.11.2005 21:19:26)

Na navodilih za črpalko piše, da se mleka ne sme pogrevati v mikrovalovki, ker je velika nevarnost pregretja, saj se mleko v njej ne segreva enakomerno in se lahko dojenček opeče.

Enako opozorilo je na vseh mlečnih dodatkih in tudi v navodilih za uporabo mikrovalovne pečice.

Bolje je, če se ti mudi, da v mikrovalovki segreješ vodo, potem pa v vročo vodo potopiš stekleničko, da se primerno segreje.

kimi -> RE: Segrevanje Mleka (20.11.2005 23:20:00)

Jaz svojemu nikoli nisem segrevala v mikrovalovki že sama mikrovalovka je škodljiva za nsa - mislim ko kaj pogrejemo v njej. Vodo sem si vnaprej prekuhala in jo potem na plinu ogrela da je bila topla če je bila prevroča sem dodala malo mrzle vode če pa  premrzla pa nazaj na plin. Moje mleko sem imela grelec potem pa sem vodo zavrela odstavila in postavila flaško v njo je bilo hitreje kot čakati da se grelec ogreje ker ni bil skoz prižgan. Jaz svojega mleka nebi grela v mikrovalovki za dadatek že amoak svoje pa ne.

Stran: [1]