|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prve brce
11.11.2005 17:45:21   
jota
Lep pozdrav vsem!

Vse govorite, da ste prve brce občutile kot metuljčke ali pa nežne mehurčke. Jaz pa opažam, da takih znakov sploh nimam ampak imam občutek, da malega že kar pošteno čutim. Občutek je, kot da bi mi v trebuhu utripnila žila user posted image ali pa da bi počil velik mehurček. Tudi če dam roko na trebuh, se to čuti, predvsem po kosilu, ko se uležem in počivam. Zdaj me pa zanima, če ima katera podobne izkušnje, ker se mi ne sanja, kaj bi to lahko bilo drugega. Sem pa v 20. tednu.

Hvala vsem za odgovore. Uživajte in božajte user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prve brce
11.11.2005 18:02:44   
Dejča
Ja, najbrž je to to. Mogoče metuljčkov sploh nisi občutila, pa te zdaj že bolj konkretno opozarja. user posted image
Kar počakaj, da začne igrati nogomet, haha ...

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2005 18:12:24   
rikica
To je sigurno to.Pa saj to je tako težko opisat,kaj se v bistvu dogaja.Vedno boljše bo!user posted image user posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2005 20:44:27   
KODA
Tastarejšega sem prvič začutila v 20 tednu,tamlajšega pa v 18tednu.Tako,je zgledalo,kot frfotanje metuljčka z krili.Samo po kosilu,je pa že bilo podobno rahli brciki.Bilo je pa vsak dan močneje in izrazitejše.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2005 8:20:57   
eya
Jaz sem prve brce začutila prejšnjo nedeljo in to čisto tako kot si opisala ti. In zdaj jih čutim vsak dan že cel teden, predvsem jih čutim zjutraj in zvečer, ko ležim, včasih tudi čez dan (v avtu ali pa ko sedim za računalnikom). Metuljčkov sploh nisem opazila, verjetno sem jih spregledala. Ob prvih premikih pa sem bila noseča komaj 17 tednov in 4 dni, s tem, da sem noseča prvič. To je ful zgodaj, a ne? Me je ena malo prestrašila, ko mi je rekla, da si ob prvih premikih ravno na polovici nosečnosti-torej naj bi 5 tednov prezgodaj rodila. Upam, da se to ne bo uresničilo.
Pa lepo se imejte! 

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.11.2005 8:51:02   
amy26
Jaz sem prve brcike tudi čutila zelo zgodaj pri točno 17 tednih in bo moj prvi otrok, je podobno kot sama opisuješ tudi jaz sem jih kar konkretno čutila in ne kot metuljčke od takrat jih redno čutim, zdaj še posebej. Kar se pa zadeva da če jih zgodaj čutiš in pol kao rodiš točno čez 5 mesecev to ne drži vsaj ne pri meni, ker imam še 4 dni do pdp.
lp

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.11.2005 10:23:10   
modromorje
Živjo
jaz tud nisem čutila nobenih metuljčkov. na začetku se mi je zdelo kot da se nekaj notri pretaka. Pa nisem vedela ali je za to kriva prebava ali dojenček. Šele kasneje ko je to postajalo močneje in pogosteje sem vedela da je to otrok.
cav

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.11.2005 13:29:38   
Mabo
To je to. Tud jaz sem čutila "prave" brce v 2o.tednu.

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2005 16:27:52   
sazi
Jaz nisem čutila nobenih metuljčkov ali mehurčkov. Prve znake (podobne kot so tvoji) tudi tam nekje v 20.-21. tednu, potem pa kmalu čisto prave brce. Zdaj (26.) pa je že na daleč vidno, kako trebuh ob brci kar poskoči in valovi.

(odgovor članu Mabo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.11.2005 16:48:08   
ribica.
Svojega prvega otročička sem začela čutiti v 16. tednu. Nikoli nisem imela občutka, ki bi bilprimerljiv z mehurčki ali metuljem. Bilo je kot utripanje živca, samo da so bile prve nežne brce.

Sedaj, v drugi nosečnosti pa sem svojega otročička začutila na dopolnjenih 14t6d. Danes sem dopolnila 16 tednov in mi je tako lepo, ko ga pogosto čutim.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.11.2005 17:22:35   
shooo
jaz bi tudi te prve zaznave opisala kot nekaksno trepetanje zivca.pri meni se je tudi zgodilo dokaj zgodaj, v 17t.sedaj smo v 30t (ma me jezijo ti tedni!!!) in se celi trebuh, ki je pa zavidljivih dimenzijuser posted image ,premika sem in tja.sploh mi ni jasno kaj ta notri pocne.
lp

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2005 17:29:53   
Anonimen
Eya, nič strahu. Poprečje, ko nosečnica čuti prve brcike v prvi nosečnosti je med 20. in 22. tednom, nekatere pa čutijo tudi že prej, kar pa ne pomeni, da bodo tudi prej rodile. Pač nekateri otročki so močnejši, ali je v maternici manj plodovnice, ali so nosečke bolj suhe ali pa preprosto otročki malo prehitevajo povprečje.  Za prvo nosečnost si res občutila prve brcike kar zgodaj, ampak nisi edina in je s tem vse OK. 
Nekako tako, kot je to s prvimi koraki. Večina otročkov shodi pri 13. mesecih, nekateri pa tudi že prej, spet drugi kasneje. Pa to ne pomeni, da bodo bolj hitri tudi hitreje odšli od doma.user posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2005 17:45:17   
soncicaT
Jaz sem tudi začutila prve brcike v 17. tednu...pa sem prvič noseča.

Sedaj so občasno kar konkretne brcike.

Je pa res da ga recimo danes že cel dan zelo slabo čutim, kot da bi brcal nekje v globini...

Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......