Anonimen -> RE: SOCIALNE IGRE (12.11.2005 20:20:51)
|
JA Gina, čist vse tvoje poznam in sem jih med prvo in drugošolci veliko uporabljala-vsak dan kar nekaj iger. Moji so radi imeli še verigo besed (hkrati tudi utrjevanje začetnega ali končnega glasu) AVTO - OMARA- AVION - NOS - SONCE - ELEKTRIKA... Potem pletemo mrežo. (ravno tako za utrjevanje glasov) Otroci so bili v krogu, jaz sem imela klobčič volne in povedala prvo besedo (npr. MIZA) in vrgla klobčič enemu otroku, ta je povedal besedo npr. na zadnji glas prejšnje in zopet vrgel naprej....tako je na sredini nastala velika mreža iz volne, ki so jo otroci nato tudi dvigovali in spuščali (vsak je namreč držal svoj del volne s prsti), šli pod njo, nato so morali volno tudi zviti nazaj v klobčič (po itstem vrstnem redu (od zadaj naprej), da sem klobčič zopet dobila v roke jaz. Potem avioni, poplave, potres, kitajščina pihanje ladjic mrzlo, vroče razvrstite se v vrsto po (velikosti, po št, oblek, po dolžini las, po barvi copatov....) ......pa še veliko drugih, sam so mi ušle iz glave [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|