|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pantleyeva metoda...
11.11.2005 8:07:17   
anamia
...tiste, ki jo prakticirate, kako vam gre?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 8:55:09   
rainbow
Halo!

Če misliš konkretno uspavanje brez sesanja, joj, jaz jo že nekaj časa prakticiram, a brez uspehauser posted image ; se mi kljub temu zbuja po dveh urah in ponoči tudi na uro včasih, user posted image je stara 7,5 meseca, dojena, bolj malo goste hrane je, tak da še čakam, da bo več jedla, pa bo treba potem kak bolj učinkovit prijem najt.

Kaj če bi stopile skup tiste, ki to prakticiramo, pa bi izmenjavale iskušnje??


lp zaenkratuser posted image

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 10:23:21   
Antigona
Jaz sem jo začeka prakticirat, ker je moj user posted image  zaspal samo na najinih rokah...
Zelo hitro mi ga je uspelo navaditi da zaspi v svoji postelji, samo zraven sem morala biti, da sem ga mal pobožala in potolažila user posted image , mu popravila dudo... Za to sem rabila dober teden. Sedaj sem zraven vedno manj in ga skušam navaditi še, da bo zaspal sam...
Ene 2-3x mu je že uspelo user posted image  user posted image  user posted image .
Papa pa na 3-5 ur. Prvič ponavadi zdrži 5 ur, potem pa na tri ure. Je pa star 3 mesece in pol.
Ko bomo osvojili to, da zaspi sam, pa da bo še kak mesec starejši, bomo pa začel probavat še čas me dojenjem podaljševat. Se mi zdi da zdele še ful rabi, ker je v treh mesecih zrastu kar 14 cm in ima 64 cm, teža pa mislim da je bla 6500 g. 

Ja ful bi blo dobr, če boi še ostale napisale svoje izkušnje, pa da mal podebatiramo o tem...

Lp, Sonja
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 10:54:25   
Maša
Ali je katera pri volji in pove kaj več o tej metodi....bom sicer malo pobrskala po netu...ampak če mi pa  katera zaupa kje se to da preštudirat bi bla pa zelo vesela ker imam skoraj 5 mesečnico ki ji dnevno spanje predstavlja vedno večji problem.

Hvala

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 20:39:14   
Anonimen
Še dobro,da mi je prišla v roke ta knjiga!user posted image  Mojauser posted image  bo 16. stara 5mesecev in smo se zbujali na 2 uri ponoči.Obup! Podnevi je tudi spala bolj malo.Zdej počasi uvajam razne spremembe in se že ful pozna.
Prej recimo je šla spat okoli 21.30,ker smo jo držali dlje pokonci,da bo zjutraj dlje spala in da se ne bo zbujala ponoči,ker bo utujena.Ma ni blo tako.Še slabše je spala!
Zvečer smo itak imeli obred in kopanje,je pa bila vedno štala po stanovanju in se najbrž ni umirila kot je treba.
Potem,ko sem prebrala knjigo,pa sem uvedla malo reda zvečer,tako da je vse na izi...Po kopanju se še malo cartamo s tastarejšo v naši postelji,ob 20.00 zaspi.Prvi del noči spi 5ali 6 ur skupaj (prej največ 2 in pol),potem pa na 3 ure je.(prej na uro in pol ali 2).In vstanemo med 6.30 in 7.(prej ob 6),ko moram taveliko spravit v šolo.
Čez dan spi 4 ure,včasih razdeljeno na 4 runde ali pa 3.Včeraj je spala recimo dopoldne2 in popoldne 2 uri.Super,kaj?
Sedaj jo vedno dam po dojenju v posteljico,prej sva spale kar skupaj,ker sem med dojenjem zaspala.In sem bila potem zjutraj vsa polomljena.
Ji pa še vedno pustim,da zaspi na zizi.Še malo,pa bova začele ukinjat tudi to in se privajat da bi zaspala sama.Počasi se daleč pride...

(odgovor članu Maša)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 20:47:48   
anamia
Ta metoda temelji na tem, da navadiš otroka spati celo noč in zaspati brez zizat/flaše/dude...in brez joka.
Maša priporočam ti, da si jo sposodiš v knjižnici, je kar precej za pisat in tudi iz knjige povzameš ven, kar se tebi zdi, da bi pri tvojem user posted image  najbolj vžgalo...
Mi metodo prakticiramo že skoraj en mesec in glede na rezultate, ki si jih pišem na vsake 10 dni, naša punca res spi za kakšno uro več, podnevi spi malo dlje, zvečer pa zaspi-sama-ob 19h in spimo do 6h zjutraj...z dvemi ali tremi postanki ponoči...ampak tej postanki so tako hudi, da sem še bolj neprespana kot prej, ko sem jo enostavno podojila in je zaspala nazaj...zdaj pa se tudi do eno uro dajeva, kira bo prej "zgubila potrpljenje"...ponoči ji dam pit sok, ki ga bolj in bolj redčim z vodo, tako da je niti ne dvignem iz postelje-si mislim, da se bo naveličala piti vodouser posted image  in ko vse spije, bi ona še malo pozizala in pol dvakrat potegne in jo zmanjka..user posted image  
Aja, kar se tiče prehranjevanja...nič ni boljše, če poje več čez dan in pred spanjem eno veliko bočko mleka...
Ne vem več kaj bi še sprobala!
Kakšne obrede imaste ve pred spanjem?

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 21:10:48   
Anonimen
Naši večeri sedaj potekajo nekako tako:
Okoli 18.30 pridemo domov,malo poziza preden gre v banjo,če ne,je preveč sitna.19.-19.30 kopanje,masaža,pižamica... 19.30-20.00 cartanje v naši postelji,kjer se nam pridruži še tavelika pika.Potem se podojiva,zaspi sicer na zizi,ma to bomo ukinjali kasneje.Jo dam v posteljico in Čau.
Ponoči se bo zbudila okoli 1 ali 2.Ma se niti ne zbudi dobro,ker jo prej vzamem k sebi,v 10 min poziza in spi dalje do 4 ali 5 in potem ob 6.30,7. vstajanje.
Čez dan se dojiva pač kakor pride.po želji.Včasih na 3,4 ali pa tudi po 1 uri še malo poziza.Spat jo dam,ko vidim,da je zaspana ali pa zaspi v vozičku,ko je utrujena.
Čez dan nimava nekega reda,pač kot pride.
Od 18. naprej pa nam kar uspeva vsak dan isti obred.
V ponedeljek sem malo zaj...,ker sem gledala TV S taveliko in sem jo pozabila skopat in je bila že ful sitna,ko sem jo spravila spat in ponoči ni spala lepo.


(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 21:24:19   
anamia
Sej imamo tudi mi obred zvečer...se začne že okoli 16h, če utegnemo, gremo na sprehod, pol ob 17h na obisk k nonotom, ob 18h doma prižgemo svečke in lučko, medtem ko pripravljam stvari za se skopat, se tatko ukvarja s svojo pikico, pol se skopamo in po kopanju nastopi dretje zaradi oblačenja...pol jo podojim v dnevni ob glasbi Vangelis, spije še bočko mleka in napol v snu jo odložim v posteljico, kjer še malo gleda okoli, takrat ji ponavadi zapojem uspavanko in jo božam po čelu...in zaspi....
user posted image  je ponoči..prvič se zbudi ob 12h ali 1h in začne vriskat in pljuva dudo iz ust, se ne pusti božat po čelu...flaša pomaga-dokler je ne sprazni...potem pa poziza in zaspi...če je dobra noč se zbudi šele ob 4h, če ne pa že prej in ne pomaga nič kot edino, da jo dvignem in podojim...
Ma saj pravim, da če ne prej bo spala, ko bo šla v šolo user posted image ...
Čez dan imava nek konstanten red...samo da zaspi mora biti res mirno in tiho, pa še zdravem moram bit, da jo po eni uri spanja malo pobožam po čelu preden čisto odpre oči...naporno in nič mi ne uspe naredit...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pantleyeva metoda...
11.11.2005 21:43:53   
Anonimen
Mogoče ji pa manjka cartanje?Mogoče sploh ni lačna,žejna...,ampak bi rada samo tebe.Da te sliši,utrip tvojega srca,da te voha,da te čuti ob sebi,...Kaj pa veš.Moja je že ena takih.Zato jo imam podnevi kolikor lahko pri sebi,da se me naužije (in jaz nje) in me ponoči toliko ne rabi.Pa še eno pleničko iz blaga,ki ima moj vonj ji dam pod glavo in lahko noč.
Hah,tudi jaz ne uspem nič naredit čez dan.Še dobro,da so none!
Se pa vsaj malo več naspim ponoči.
Ne bom hvalila preveč,da se vse ne pokvari...

(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pantleyeva metoda...
12.11.2005 10:59:47   
anamia
Dober dan...
..ta noč je bila najbolj moreča od vseh do zdaj...punca je včeraj zvečer pojedla skoraj cel frutek in še 150 ml mleka in še zizala se je pri meni, tako da sem bila sigurna da bo spala do desetih danes zjutraj...in ob 23h je bila že pokonci in se drla...niti joška ni pomagala...pol jo je pa tatko prijel v roke in je zaspala za slabe tri ure in spet isto...ob petih pa je bilo vsega konec-s spanjem...do pol sedmih sem se ukvarjala z njo, da je zaspala še za eno uro!!!!Upam da so to zobi...
Ma naši nikakor ne primankuje crtanja...sej ne zna skoraj bit sama, če prav pomislim, mi je prav lepo z njo, samo zaradi tega spanja bom kmalu iz podočnjakov šivala modrčke...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pantleyeva metoda...
12.11.2005 11:22:31   
Sugy
Tudi mi smo imeli danes precej slabo noč. Prebrala sem to knjigo in sem nekaj časa poskusila delati po njej. Naš mali mi zaspi na rokah in potem, če imam srečo, se ne zbudi, ko ga preložim v posteljico. Ko sem ga poskušala dajati v posteljico, ko se mu je samo dremalo, se je takoj razčul in začel jokati. Tako, da sem kmalu obupala.

Problem je še v tem, da se to itak dogaja okoli 22-23 h, ker po kopanju (ob 19h) nikakor noče zaspat in se samo joka. Star je sicer komaj 7 tednov. A mislite, da bo potem, ko bo starejši bolje? A kej manj jokajo ko so starejši? Men je včasih prav grozno, ker samo joka in joka...user posted image user posted image

V glavnem, se mi včasih zdi, da je še prezgodaj za Pantleyevo metodo, čeprav tam piše, da prej ko začneš bolje je... Ali je katera začela tako zgodaj?

(odgovor članu anamia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pantleyeva metoda...
12.11.2005 11:53:11   
smeja2
Sugy preberi si tole

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=1510&t=1491

Posebi tist del o četrtem trimesečju!
Men se to zdi čist res...
LP
smeja

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pantleyeva metoda...
12.11.2005 13:11:14   
Sugy
Hvala smeja2 za tale link!!

Sicer sem že slišala te fore, ampak tle je vse tako lepo razloženo! Torej čakam 3. oz 4. mesec user posted image user posted image

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pantleyeva metoda...
12.11.2005 13:46:31   
smeja2
Ja sej jaz po en stran tud čakam tist 3 mesec....
sam pomisl, kok je v bistvu šlo hitr...
zdej bosta mela kmal 2 mesca naša user posted image
po en stran res verjetn prehitr mine, pa čeprav je ta jok res težko prenašat..
še mal pa bosta šla v šolo user posted image

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pantleyeva metoda...
12.11.2005 17:20:16   
Sugy
Ja pa sej se bomo vseeno lahko ful cartali, samo joka (upam) ne bo user posted image . Je pa res, da gre čas ful hitro .
A je tvoj tudi take sorte, da rad joka?

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pantleyeva metoda...
12.11.2005 20:50:06   
smeja2
Eto glihkar sm ga v pojstelo spravla po tem ko je kar nekaj časa jokcal.
Drgač se mi pa zdi da zdej že malo manj joka..al sm se pa jaz mal navadla user posted image
Je pa ful odvisno od dneva, včas velik joka včas pa sploh ne!
Men sam teži ker se nikamor ne morm odpravt da ne začne npr. vsred trgovine jokat. To bi mi ful težil!
Že na sprehodu če se zbudi je cela panika user posted image
Ampak sej bomo tud to čez dal a ne!

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pantleyeva metoda...
13.11.2005 9:50:37   
Jessy
Sugy, se mi zdi, kot bi brala naše stanje pri isti starosti. Tudi midva sva jo dajala spat bolj pozno, ker je takrat lepše spala. Če sva jo dala prej spat, mi je tako jokala, da je nisem mogla poslušat.
Nekje okrog 2. meseca sem ugotovila, da gre absolutno prepozno spat in da je okrog 21.30 najboljša ura za spanje. Obred spanja je bil pa tak, da sem jo nahranila (tudi, če je jedla pred pol ure), malo pocrtala, potem sem jo pa nesla v zibelko. V sobi je bila tema, sem pa imela odprta vrata, tako da je bila medla svetloba, ki je prihajala iz sosednje sobe. Jaz sem se usedla na posteljo in ji vstrajno dajala dudo in v cca 10-20 minut je zaspala. Danes rabi samo še 5 minut, včasih tudi to ne.
Seveda to ni zgoraj omenjena metoda, je pa pri nama učinkovala.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pantleyeva metoda...
13.11.2005 20:37:05   
Sugy
Smeja,
tudi meni se zdi, da že manj joka. Predvsem na sprehodu je zdej čist ql, na začetku se je drl k zmešan, če nismo šli po makedamu. Zdej pa gleda okrog ali pa spi. Pa tud v trgovino si že upam; sicer še vedno v troje z možem, tko da, če je slučajno panika, lahko eden umirja tamalga, drugi pa do konca nakupi stvari. Tko da, stvari grejo na bolš! user posted image

Jessy,
ja ko bi naš sprejel dudo!! To bi blo neki bolšga, ampak je noče in noče. Imam pa isti obred kot ti, samo da ni efekta user posted image . No, upam, da bo drugače čez par tednov. Enkrat pač mora bit bolje, ne user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Pantleyeva metoda...
14.11.2005 0:03:16   
miševi



Res dober, tale linkuser posted image user posted image user posted image . Me je prepričal. škoda, da ga nisem prebrala že prej, saj bomo drug teden že napolnili 3 mesece. Sem pa vsaj ugotovila, da smo delali prav user posted image  in da ni nič narobe, če ga občasno tudi malo ponosim. Se tudi jaz zraven lepo počutim, ko ga gledam, vonjam....  Še 1x hvala za tole branje...



(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pantleyeva metoda...
14.11.2005 1:58:25   
KODA
Za to metodo pa res tukaj prvič slišim.user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pantleyeva metoda...
14.11.2005 8:31:29   
rainbow
Dobro jutro!

Se jaz še malo oglasim, ko imam tudi težave s spanjem z našo user posted image in knjigo Pantleyeve ravno pri sebi.

Torej, v tej knjigi avtorica svetuje, kako navaditi otroka, da bo zaspal sam in spal celo noč brez vaše pomoči-ključ pa je - brez joka; knjiga je razdeljena na 2 dela;
za user posted image  stare od 0 do 4 mesece so nasveti sledeči:
- čim več krat odstavite dojenčka od dojke/stekleničke, ko že skoraj spi in ga položite v posteljo, torej da še nekako zazna, da se ločuje od mamice in se navadi postelje, vendar ne forsirat.
-pomagajte mu razlikovati noč od dneva: ponoči v tišini, previjte, če je nujno potrebno, ne se z njim pogovarjat
-podnevi ne sme predolgo spat (več kot 3 ure)
- ko je dojenček utrujen., ga dajte spat
- v postelji naj mu bo udobno (nežni zvoki, prijetni vonji, toplo)
in da bo tudi vam udobno, ko ga boste ponoči hranili

za user posted image  stare nod 4 mesece do 2 leti (e, tu noter sva midve):
- psihično se pripravimo (user posted image  )
- nasvete izvajamo, če smo odločene, da nočno zbujanje moti naše življenje (da)
- otrok naj podnevi dovolj papca
-otroku mora biti ponoči udobno
uvedimo večerni obred pred spanjem
- otroka dajamo spat zgodaj
- otroka navajamo na rutino tudi čez dan
-naj hodi čez dan redno spat
- navadite ga, da mu bo postelja všeč (čez dan večkrat noter, naj se igra)
- dajte mu ninico (varno igračko/pleničko..)
-ponoči v tišini, brez luči
- uspavajte z uspavalnimi besdami (ššš noč je), glasbo
- čez dan ga uspavajte na različne načine (voziček, avto, dojka..)
- naučite otroka, da spanja ne bo več povezoval s sesanjem (evo, tu je problem):
načrt Pantleyeve za nežno odstavljanje:
*otrok sesa (dojka, flaška, duda)
* zapre oči, ritem sesanja se upočasni
* bradavico nežno izvlecite iz ust (s pomočjo vašega prsta)
*nežno pritisnite bradico k ustom
* zibate otroka
*otrok zaspi
*položite ga v posteljo, zibate, držite otroka nekaj trenutkov
*otrok zaspi

ponavadi se zalomi, ko izvlečete bradavico, otrok začne hlastat za dojko in se upre, ko ga držite za brado, proces ponovite, dojko not, počakat, da se sesanje upočasni, spet ven, za brado, zibat....do konca

Postopek je treba ponavljat vsako noč, ključno je večerno uspavanje, potem naj bi otrok spal dlje. In imeti blazno potrpljenje.

potem kako ukiniti nočno dojenje:
1. korak: skrajšati nočno dojenje
2. korak: otroka potolažimo tako, da bo skoraj zaspal (zibamo) ga damo v posteljo, zibamo - kot zgoraj -, govorimo uspavalne besede, nežna glasba, trepljamo, po potrebi ponovimo ves postopek
3. korak: otroka potolažimo, ne da bi ga dvignili iz postelje
4. korak: potolažimo s trepljanjem
5. korak: z besedami
6. korak: pred vrati sobe

tako, to je zelo na kratko obnova vse zadeve, če koga zanimajo detalji, z veseljem povem;

Pri nama se zalomi že takoj na začetku, ker pri skoraj osmih mesecih zelo malo goste hrane je, potem pa tudi po večernem uspavanju po zgoraj omenjeni metodi, se mi zbuja po dveh urah in potem še **** krat ponoči; problem je tudi v tem, da enostavno ne morem dojiti sede ponoči, ker sem preveč utrujena in si jo dam v posteljo in zraven zaspim;
duda tudi ne deluje, kriči kot ne vem kaj;

tak da sploh ne vem, kako ravnati.

No, mogoče bo vam uspevalo;

upam,da sem bila kaj v pomoč

lp



(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pantleyeva metoda...
14.11.2005 12:32:09   
LONA13
Morm se pohvalit, da Nejc ni imel velikih problemov pri spanju v svoji postelji. Zdaj je star skoraj štiri mesece in že en mesec spi celo noč. No kakšno noč se je tudi zbudil, pa sem mu dala za jest pa je zaspal naprej - ampak to so recimo tri noči od enega meseca. zvečer ga dam ob 9ih v posteljco - previtega nahranjenega (po flaši že nekaj časa), Pol ure nekaj meditira in se pogovarja - potem ga pa samo zmanjka in do sedmih zjutraj je mir. Ob 7ih dobi za jest in gunca afne do devetih, ko spet zaspi eno uro. Ob 10-ih vstaneva, se greva umit in oblečt, potem se pa igrava do 12-ih, spet dobi za jest in potem ga dam v posteljico spat, v soi ma temno i muziko mu prižgem. Včasih tako spi 1 uro včasih pa tudi tri-čist odvisno.
Popldan ponavadi nič ne spi,se igrava, pa še moji starši so takrat doma, da mu je bolj zanimivo. zvečer pa spet isto. Sem ful vesela da se je tega navadil, mrm pa povedat, da nočno spanje je sam pogruntal - podnevi smo ga pa navadl. Upam da bo čim dlje trajalo  -bomo videli.

Lp, Lona

_____________________________

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?