Kako uporabljati sterilizator za mikrovalovno? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Loni07 -> Kako uporabljati sterilizator za mikrovalovno? (10.11.2005 21:47:11)

Pozdravljene,
od sestre sem dobila sterilizator Chicco za uporabo v mikrovalovni pečici. Sedaj pa bi si rada razčistila nekaj vprašanj:
1.stekleničke naj bi ležale postrani, pa ne vem ali naj bo vrat (odprtina) obrnjena dol ali gor?
2.na kakšni moči in koliko časa naj steriliziram?
3.kaj potem? Ali moram pustiti posodo pokrito, dokler se vse skupaj ne shladi? Ali pa je treba takoj odkriti?

Že vnaprej najlepša hvala za pomoč! Lahko noč1

tinatona -> RE: Kako uporabljati sterilizator za mikrovalovno? (10.11.2005 21:55:50)

Haj!

Po moje je bolje če je vrat stekleničke obrnjen navzdol. Vsaj tako morajo biti obrnjene pri Aventovem, pa verjetno ni razlike. Na koliko moči in koliko časa ti piše v navodilih. Če jih nimaš lahko pokličeš v Chiccotovo trgovino pa naj ti povedo (sigurno so tako prijazni). Jaz imam namreč parnega, pa je to malo drugače. Zaprt pa naj bo do uporabe. Čim ti posodo odpreš ni več sterilno.

LP Tina

janjja -> RE: Kako uporabljati sterilizator za mikrovalovno? (11.11.2005 9:22:06)

JAz imam sicer Aventovega in gre takole:
Srtekleničke zložiš pokci in enako cuclje, ...V bistvu za druge pripomočke razen flaš ni pomembno kako jih daš, jaz kar namečem not. Dodam 2dl vode in zaprem.
Pol pa dam v mikroval. za 4 min. Lahko daš dlje če imaš slabšo mik. ampak ne več kot 8 min. Ko je končano je vsebina sterilna še 3 ure. Stekleničke moraš prej sprati ker ne smejo biti suhe.
upam da se Chicco uporablja podobno.

Loni07 -> RE: Kako uporabljati sterilizator za mikrovalovno? (11.11.2005 21:16:10)

Sem izvedela, kar me je zanimalo. Hvala!

Stran: [1]