Prijateljica "na cesti" (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 15:21:44)

Prijateljica, ki ima tri leta starega otroka, se je dokončno skregala s svojim partnerjem, in od njega prostovoljno odšla, z otrokom vred. Pred nekaj dnevi, jaz pa sem izvedela danes. S partnerjem sta imela stalne probleme ves čas njune zveze in ji dam popolnoma prav, da je šla. Skupaj s svojim odhodom pa je ostala tudi brez zaposlitve v družinskem podjetju njenega bivšega fanta, tako, da je začasno odšla živet k svojemu očetu, da ne bi bila z otrokom dobesedno na cesti. Vendar ima prav tako svoje razloge, da tam ne želi ostati, čeprav ima kar nekaj podpore svojih družinskih članov. Lačna oz. popolnoma brez financ ne bi bila v nobenem primeru ne ona ne otrok.
V čem je problem? Vprašala me je, če vem za kakšno najemniško streho nad glavo. Ker sama že skoraj dve leti ne iščem stanovanja, ne vem. Imam pa prostor jaz. Vendar nisem prepričana, ali želim pomagati na tak način. Če bi do tega že prišlo, bi jo vzela pod streho začasno, vendar si ne predstavljam, kako bi bilo potem, ko bi morala iti, saj je prvotna želja mene in mojega dragega, da sva v stanovanju sama. Prav tako ne vem, kakšne probleme bo imela z bivšim (še sama ne ve) in ne želim nikogar na svojih vratih. Pa tudi računati ji ne bi bila sposobna toliko, kolikor bi bil dejasnko njen delež.
Zdaj pa ne vem, kaj naj... Imate kakšno idejo za v pomoč?

soncece24 -> RE: Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 15:32:32)

Pomojem ni ravno pametno, da jo vzameš k sebi. Sploh glede na to, da dobiš naslednji mesec še dojenčka (joj, kak je hitro minilo al se samo meni zdi?), ker 3 otroci pa trije odrasli skupaj... to bodo same kregarije, tudi če sta ful dobri prijateljici, slej ko prej si skočiš v lase, če ne drugo zaradi otrok.

Jaz bi na tvojem mestu ji pomagala najti stanovanje. Na j ti pove, koliko lahko da na mesec za najemnino, pa poskusita nekaj najt: internet, oglasniki...

soncek&luna -> RE: Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 15:33:05)

kerensa, ce dvomis o tem in se sprasujes kaj narediti, se ne odloci.... vsaj jaz sem taka.... ce hocem resnicno pomagat, se v trenutku odlocim in ne premisljujem ali je prav ali ne...

je pa tezko, lahko ti bo zal, ce bi jo vzela k sebi, lahko pa tudi ce je ne bi...

na, pa ti verjetn nisem nic pomagala....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

magnolija -> RE: Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 15:37:58)

Lepo, da hočeš pomagat, ampak dobrota je sirota, poskusi ji raje pomagat pri iskanju kakega poceni stanovanja. Za tvoje dobro, je ne jemlji k sebi, ker ti je lahk še žal.Pa nisem hudobna, ampak nikol ne veš kdaj se bo lahk odselila, pol pa se je znebit ne moreš.
Dobro razmisli v glavnem.

paris -> RE: Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 17:58:25)

Kerensa lepo ji povej, razloži ji, ravno tako kot si nam razložila svoje razloge. In prav nič kriva se ne počuti pri tem. Če je res tvoja prijateljica bo razumela zakaj ne. Lahko pa ji pomagaš poiskati primeren najem, to pa!

Marogica -> RE: Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 18:15:25)

Ne vem, koliko to prijateljico res poznaš. Če je samo dobra znanka, je nabrž ne bi vzela pod streho, ker je ne poznam dobro, pa še dojenšek je na poti.
Če bi bila moja dobra prijateljica, bi jo vzela brez pomišljanja, vendar bi se zmenili za nek rok, do katerega si mora poiskati stanovanje ali sobo. Tako so že od začetka jasni pogoji, da kasneje ne pride do sporazumov.
Tretji predlog pa je, da gre v materinsko hišo.
Vem, je težka situacija, samo treba je ostati na realnih tleh in se ne sme reagirati iz neke euforije, potem pa obžalovati-obojestransko

baguSka -> RE: Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 18:49:33)

Sama zase v mojem trenutnem stanju vem, da bi svoji prijateljici ponudla sobo v stanovanju. Ne vem pa kako bi blo v tvojem in v kakšnih odnosih sta.

Sicer pa, kako pa bo plačevala najemnino, če je izgubila šiht [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Prijateljica "na cesti" (10.11.2005 21:33:37)

To je zelo dvorezen meč, V končni fazi, tudi če se bosta zmenili za rok, do kdaj si mora najti svoje stanovanje, ni nujno, da bo takrat šla. Jaz je na tvojem mestu ne bi sprejela v stanovanje, ampak to pravim pač zato, ker imam sama slabe izkušnje s takimi stvarmi. Jaz sem pod streho vzela brata, pa sem takrat živela sama in niti otroka nisem imela nobenega. Dogovorila sva se, da je samo začasno (ločeval se je in ni več zdržal doma, na vrat na nos pa ni našel stanovanja), da bo pokrival del stroškov, da si bo iskal stanovanje... Na koncu sem ga morala vržt ven, pa čeprav se mi še danes po eni strani srce trga zaradi tega, samo tako nisem mogla več živet. Zasidral se je pri meni, ni bilo videti, da si išče stanovanje, ker je bil kronično brez denarja (saj za marsikaj ga je imel, samo za stroške ne), sem sama financirala vse, na koncu sem se zalotila, da mu še kuham, perem in likam, za sabo je pa vsak dan puščal tako štalo, vse razmetano, da je joj! Pa sama nisem glih redoljubna, samo tisto je bilo tu mač! In pika na i je bilo to, da mi je domov pripeljal neke južnjaške mafijce, s katerimi se je zapletel (vedela sem za to in mu jasno dala vedet, da lahko domov pripelje samo kakšno punco, če si jo najde, pa enega prijatelja, ki ga ima). 
Jokala sem, ko sem mu rekla, naj spoka, ker tako ne gre več, ampak to sem morala narest. Svoji prijateljici raje pomagaj na drugačen način, da ne boš na koncu ob dodaten denar, živce in po možnosti še prijateljstvo.

india -> RE: Prijateljica "na cesti" (11.11.2005 7:19:40)

Kerensa, po mojem ji s tem, da jo vzameš pod streho ne boš naredila velike usluge. Praviš , da nista na cesti,čeprav le začasno, je pri očetu. Torej ji pomagaj s tem, da ji pomagaš iskati stanovanje, pa naj se sama postavi na svoje lastne noge in se izkoplje iz težav. Vem, da je slišati kruto, a le tako bo znala ceniti, to kar ima. Če jo boš pa ti zdaj iz usmiljenja vzela k sebi, pa tegaverejmi, ne bo cenila, kot bi morala.
Vidva ste se šele komaj "osamosvojila", rešila, sostanovalke, zdaj boš pa Janu spet vzela sobo? Sedaj jo bo še bolj potreboval, ko bo dojenček v hiši.

karmy -> RE: Prijateljica "na cesti" (11.11.2005 9:04:06)

ne vzami jo k sebi, ker boš to globoko obžalovala... kar verjami...rajši ji pomagaj poiskati stanovanje...bo že potrpela pri očetu nekaj časa...

Stran: [1]