[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2005 13:14:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: pediater prvič (10.11.2005 13:17:19)

na prvem pregledu še nimaš cepljenja. Ne vem kako je pri vas, samo s tako malim dojenčkom se pri nas ne čaka vceliko- se zelo držijo ure.

cmokec -> RE: pediater prvič (10.11.2005 13:42:58)

Ti bom kar iz knjige prepisala.

Otroka mora sestra stehtati in izmeriti dolžino, obseg glave in trebuščka. Pediater pregleda porodni zapisnik, pogovori se o dojenju in prehrani, povpraša o družinskih boleznih mamice in očeta.

Nato preveri nevrološki razvoj otroka (napetost in tonus mišic, pregled refleksov, opazuje spontano gibanje dojenčka, preveri mišično moč, vid, sluh zenični refleks, gibljivost zrkel, obrazno mimiko, sesalni refleks).

Klinični del pregleda zajema vse organske sisteme (glava, ušesa usta, vrat, prsni koš, trebuh, koža, splovilo).

Pa zapiši si vsa vprašanja, da katero ne pozabiš.

Špacka -> RE: pediater prvič (10.11.2005 13:47:32)

Pri nas tudi ni čakanja pri pediatru, vsi smo naročeni, samo prideš in greš že lahko noter.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2005 13:54:14)

Lana_s -> RE: pediater prvič (10.11.2005 14:12:01)

Jaz sem bila tudi vedno takoj na vrsti. Je pa naredila vse to kar je Cmokec napisala v prvem odstavku.
Podojiš lahko v čakalnici brez problema, je zadnjič tudi pri nas ena pa je nihče ni čudno gledal. Otročka je treba nahranit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dejča -> RE: pediater prvič (10.11.2005 19:44:20)

Jaz sem Taro tudi podojila kar tam, so me sestro celo peljale v eno posebno sobo, tako da ni problema. Še marsikje v javnosti ga boš (najbrž) dojila.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.11.2005 20:02:03)

Katja6 -> RE: pediater prvič (10.11.2005 20:30:44)

Dojenje v čakalnici, kamor v glavnem hodijo z malimi stručkami ni nič nenavadnega. Na Bledu je posvetovalnica za dojenčke ob četrtkih in se doji vsenaokrog - če so pa tako lačni. Bi radi hitro zrasli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

LP Katja

Dejča -> RE: pediater prvič (11.11.2005 17:47:59)

najbrž nisi bila posebej pozorna - se boš pa navadila, brez skrbi.
jaz sem še pred porodom govorila, da nikoli, ampak res NIKOLI ne bom dojila v javnosti, sem pa že povsod - na morju, v toplicah, v lokalu, gostilni, zunaj - in nikogar ni kap. Ponavadi še buljijo ne, pogledajo že, ampak me ne moti, itak je Tara pripopana name, pa se sploh nič ne vidi.
Želim ti veliko lepih trenutkov!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.11.2005 17:58:30)

Dejča -> RE: pediater prvič (11.11.2005 18:07:34)

Jaz je še nisem imela. Sicer pa - kaj hujšega, kot to, da ti kdo v dekolte pade, se ti najbrž ne more zgoditi, haha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.11.2005 18:19:58)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.11.2005 18:21:24)

Marogica -> RE: pediater prvič (11.11.2005 18:49:45)

Pri naši pediatrinji si na vrsti, tako kot je bilo rečeno, in nikoli ne čakamo. Kot je že ena napisala, si zapiši vse, za kar meniš, da ne veš ali se tu zdi čudno. Jaz sem pri ta prvem tudi z listkom prihajala, pa mi ni žal, ker bi drugače vse pozabila, kaj moram vprašat. Je pa res, d v posvetovalnici tudi sami od sebe na dosti vprašanj odgovorijo, ker so očitno pogosta pri vseh mamicah.
Za dojenje pa ne skrbi. No, vsaj jaz sem bila taka, da sem pač dojila, kjer je prišlo. Mene ni motilo, če je pa druge, pa ne vem in mi je bilo vseeno. Moj otrok mi je najbilj važen.
Pa lepo porihtajte v posvetovalnici.

Stran: [1]