rnrnrn -> RE: porodni plan (14.11.2005 10:32:52)
|
no shoo, jst se pa popolnoma strinjam s tabo!!! porodnega načrta sicer še nimam izoblikovanega, imam pa nekaj različnih osnutkov shranjenih na računalniku. pa ne zato, da bom prepisala, ampak zato da kakšnega področja ne bom izpustila! tudi jaz si želim otročka direkt na prsa, ne pa ne spalno srajco - in to takoj, ko je še na popkovini. tudi meni se zdi pomembno, da se jo prereže, ko sama neha utripat in ne kar kadarkoli... kar se tiče porodne teže.. se mi pa zdi nonsence, da ne morejo dobit prave teže, če otrok pije?!? halo?!? pa saj na začetku ne popije skoraj nič in to ne bo otrokove teže spremenilo za 100 g. to je razlike lahko kvečjemu za nekaj gramov... gre za povezovanje med mamico in otročkom, pa sesalni refleks je takrat največji... sorry, ampak meni se zdi pomembneje, kaj je v tistem trenutku najboljše za otročka, ki prileti v ta svet, kot pa statistika. (btw, kaj pa če bi rodila na poti v porodnišnico, pa do porodnišnice otroka podojila - a bi bila katastrofa?!?) kar se tiče porajanja posteljice - ne vidim razloga, zakaj otrok takrat ne bi smel biti pri meni?!? lista mojih pričakovanj je dolga, nekaj se jih tudi nanaša na oskrbo po porodu, predvsem otroka (npr. dodajanje glukoze in umetnega mleka, itd...)... v zvezi s tem me zanima, kakšne je praksa glede pregledov otroka v porodnišnici - ponekod jih pediater pregleda v pričo tebe, drugod jih pa odpeljejo - a ne?!? jaz bom rodila, kjer jih odpeljejo, pa se bom poskusila dogovorit, da grem jaz tzraven, če že pediater ne more prit do mene. se mi zdi, da nimajo kar pravice (na silo, brez privolitve) odpeljati tvojega otroka, da je neke brez tebe?!? meni je to čudno... čeprav morda res ptem komaj čakaš tisto uro, ko se lahko v miru spočiješ/stuširaš?!? ampak še vedno se mi zdi, da je prav, da si pri pregledu prisoten, če pač to želiš. če ima katera izkušnjo z uveljavljanjem takšne želje v nasprotju s prakso, bom zelo vesela!
|
|
|
|