Mel_A -> RE: Na pomoč! (10.11.2005 22:34:35)
|
Ojla! Moram še jaz nekaj dodat, to samo zato, ker smo pri nas imeli točno take probleme. Začelo se je že prvi dan po prihodu iz porodnišnice. Mali se je najedel in točno po eni uri odkar se je začel hranit, se je začelo tuljenje. Če je zaspal v prej kot eni uri, je blo ok, drugače je pa bil sposoben tulit tudi več ur skupaj in se ga ni dalo na NOBEN način pomirit. Smo poskusli vse možne čaje, kapljice, praške, pa ni blo efekta. Prvi mesec nisem jedla nič takega kar ne bi smela, pa se mi je zdelo, da ni dovolj mleka (ker v prvem mesecu ni pridobil dovolj na teži), pa smo mu začeli dodajat. Pol se je malo uneslo vse skupaj. Nato je pa očitno mleko steklo, nehali smo dodajat, začel je pridobivat na teži, krče je imel še vedno. Včasih je bilo prav hudo, smo zaspali šele okrog 5h zjutraj!!! To ni bilo da je bil malo siten in je malo jokal, tako de je drl, da je bil ves rdeč in že čisto brez glasu... Potem sem začela jest tud vso ostalo hrano, sadje, zelenjavo, vse sveže, ker je bilo zame bolje, on pa je tako ali tako imel krče. Nam Plantex ni prav nič pomagal, smo mu kuhali kumino in janež, ki tudi ni pomagalo. Pa se je pri treh mesecih samo od sebe končalo. Zdaj bo imel fantič 5 mesecev, je priden, spi vso noč, še vedno se pretežno dojimo, včasih mu en obrok nadomestimo s sadno, zelenjavno ali mesno kašico. Vse mu je všeč, poskuša vsako hrano in po nobeni nimamo težav. Očitno mora minit samo od sebe, to ni odvisno od hrane in občutljivosti otroka. Upam, da bo čimprej minilo, ker vem sama, kako hudo nama je bilo. Oči je moral včasih že ob 5.30 v službo, ob 5h smo pa komaj zaspali... Bili smo čisto na koncu z živci, izčrpani, neprespani... Zdaj se mi zdi, da je že cela večnost od takrat. Pazi nase, kajti če boš sama slabotna, ne boš mogla skrbet za malo štruco. Želim ti veliko sreče in čim manj težav.
|
|
|
|