Nasy -> RE: Baklava? (9.11.2005 19:32:01)
|
Jaz jo naredim takole, pa baje je to original iz Sarajeva, vsaj tako mi je bilo rečeno. -Testo (količina odvisna od velikosti pekača) kupim, če greš na tržnico, je še najbolje, ker lahko poveš, da rabiš za baklave testo! -mleti orehi-približno kilo (odvisno od velikosti pekača) -maslo ali margarina, ki ga stopiš (z maslom so po mojem okusu boljše) Najprej pekač fajn namažem z maslom, nato dam na pekač testo-velikosti pekača, kar je več, ne zavrži, ker lahko ponucaš v notranjih plasteh! No, prvo plast premažem s stopljenim maslom in spet položim čez testo. To spet premažem in posipam z orehi, tako, da je enakomerno po celi ploskvi. Prekrijem, premažem, potrosim, tako do konca. Koščke, ki ti ostanejo pri rezanju, pa daš v notranje plasti. Zadnji list pustim nenamazan. Vse skupaj razrežem najprej na kvadrate, nato pa še po diagonali, da nastanejo trikotniki. Pokrijem vse skupaj z alu folijo in dam pečt. Mmmm, kako lepo diši cela hiša, ko se pečejo!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Medtem, ko se pečejo, skuhaš vodo za polivanje in sicer: 1 liter vode in 800g sladkorja ali celo manj sok limone Vodo in sladkor zavri, nato pa naj se malo ohladi in dodaj limonin sok. Baklave preveri, če so pečene( če je spodnja stran svetlo rjavkasta), odstrani folijo in daj za malo časa na visoko temperaturo, da porjavijo, pazi, ker lističi testa lahko letijo po pečki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ko vzameš baklave iz pečice, jih polij s sladko vodo in jih pusti, da se lepo napijejo, jaz jih najraje pustim čez noč ali pa vsaj 2 uri, če ne zdržimo..njami.. Upam, da sem kaj pomagala..
|
|
|
|