oploditev? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

juma -> oploditev? (9.11.2005 15:55:01)

jest mam pa eno mal bolj "čudno vprašanje" in sicer:A je možno,da pride do oploditve(semenčece in jajčece se združita),ki pa se potem ne vsidra v maternico in se pokaže[sm=hudicek1.gif]sicer ob predvidenem času ampak močna in v kosih[sm=zmeden.gif].Če je to možno sploh ne vemo,da se je kaj dogajalo.Kaj mislite?Al mam jest mal premočno domišljijo[sm=zmeden.gif]

*Neja* -> RE: oploditev? (9.11.2005 16:02:31)

Pozdravljena!

G. pravijo, da večkrat pride do oploditve, pa ženske za to sploh ne vemo. Torej: pride do oploditve, ampak to oplojeno jajčece (zaradi kromosomskih ali drugih napak) že pred vgnezditvijo odmre. To se lahko zgodi v enem ciklusu (od M do naslednje M), pa tega sploh ne veš. Odmrlo oplojeno jajčece pa se potem izloči z močnejšo M. Toliko vem jaz o tem. Precej pogost pojav, ki pa mu večina sploh ne posveča preveč pozornosti. Mogoče je tako tudi prav, ne vem.

Pa, pa!

PBJ -> RE: oploditev? (9.11.2005 18:52:50)

Seveda je to možno. Lahko, da se oplojeno jajčece ne  razvija naprej zaradi kakšnih kromosomskih ipd. napak - kot je napisala Neja. Lahko pa so tudi drugi vzroki, ko npr. jajcevod ni prehoden pa oplojeno jajčece sploh ne pride do maternice in že prej odmre.Bolje tako, kot da se vgnezdi v jajcevodu ali kje drugje, kjer ni pogojev za nadaljnji razvoj.
Meni je G rekla, da tudi endometrioza povzroča odmrtje zarodka v prvih tednih razvoja, ker v kri sprošča neke vrste toksične snovi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...
Ja, kdo bi natančno vedel, kje so vse vzroki in res je verjetno bolje, mati narav že ve...

TANTRA -> RE: oploditev? (10.11.2005 13:07:24)

Ja, meni se je prejšnji ciklus zgodilo, da mi je test še pred M pokazal pozitivno in tudi na ultrazvoku se je nekaj videlo. Toda prišla je M z zamudo in testi vsi negativni.... Čisto možno je da se je nekaj dogajalo pa se ni prijelo....

Stran: [1]