Ines. -> RE: zaprtje - pomoc !!!! (9.11.2005 12:25:21)
|
Jest sem vse sorte probala: masaža, telovadba, zelo sladke kamilice (1 velika jedilna žlica v 1 dcl kamiličnega čaja), laktoza (pri 2,5 mesecih: ena mala zvrhana žlička v 50 ml čaja – dvakrat na dan), glicerinske svečke (tudi niso nedolžne, ker se lahko telo navadi), sirup Prorektal (ga imam še sedaj celo flašo, ker mu ga nisem dala niti žlice-sem vmes odkrila Donat), Milupino mleko proti zaprtju Comformil 1 (takrat Novalaca proti zaprtju še ni bilo-ta Novalac je drugačen od onega proti krčem), Comformil mešala s čajem in ne z mlekom, skratka pomagalo ni nič, dokler nisem odkrila Donata, ki dela čudeže. Aja, pa takoj zjutraj sem mu ga dajala, in to samo enkrat na dan. Če ga boš dajala malo več, pa je lahko en stranski učinek: malo več kakanja. :) Recept je pa naslednji: 1ml Donata na 1 kg telesne teže. Zvečer naliješ Donat v kozarček, pomešaš, zjutraj zaužije (s čajem, mlekom,..ali pa kar po žlički). Važno je, da je Donat brez mehurčkov in da ni mrzel. Lahko pa probaš tudi s Hippovim čajem za prebavo od 1. tedna (svetlozelen pokrovček). Ta še meni pomaga, kadar me po trebuhu zvija (vetrovi).
|
|
|
|