Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 20:47:12
|
|
|
|
sa
|
eh moj je star 15 mesecev pa nic kaj bolj zgovoren ni od tvojga.Saj majo cajt...nic sekirat eni prej drugi poznej
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 20:48:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Tibor je pri tej starosti govori "ka", kar je pozneje "nadgradil" v "katka". To pa je bilo čisto vse tja do enega leta in pol, ko je morda začel oponašat kakšno žival, ampak zelo, zelo skromno. Sem že mislila, da je nem. Potem pa je začel govorit pri dveh letih in do dveh let in pol popolnoma ujel vrstnike. Nič bat, vse še pride.
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 20:48:53
|
|
|
|
muki1
|
Ja pri enajstih mesecih bi pa že skoraj moral stavke tvoriti. Pa vsaj eno dve, tri besede v tujem jeziku bi že lahko znal . A še nič od tega ne zna? Pa ne se sekirat zaradi takšnih stvari. Slej ko prej se vsi ujamejo med sabo. Eni prej drugi pozneje. To sploh ne pomeni, da ni brihten poba. Požvižgaj se na druge. Tvoj otrok je in je unikaten, naj se slikajo.
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 20:54:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Maša zna pri 14 mesecih malo.Samo runka kot gorila.Sej pokazat zna vse pa brihtna je tud,samo.... Aja najbolj obvlada-uuu toooo in dej tooooo
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 20:55:13
|
|
|
|
ZARA
|
A samo to??? Zara je pri 11 mesecih tvorila stavke brez vsakega probljema...danes pri 18 mesecih obvlada abecedo v nulo, prebere kakšen slovar tujk, ...skratka upam, da gre jeseni naslednje leto na univerzo!
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 20:56:20
|
|
|
|
babylove
|
Naš pri 10 mesecih še ne reče čisto nič ...
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:02:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja pa saj po moje, če malo pomislim, je bil tudi pri Toborju tisti ka pozneje, pri kakšnem letu in pol, bi rekla.
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:02:16
|
|
|
|
Jančika_
|
Naš je star 15 mesecev in reče meni mamama (???), tu in tam celo mama, pa če je fejst dobre volje reče fotru baba. Vse ostalo je pa A! Evo, to je to. Pa kaj naj zdaj. Ga naj gajžlam, da bo kaj povedal??? Na srečo meni noben ne teži (kje si pa kdo upa ).
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:10:13
|
|
|
|
Pilar
|
Fino, panika in strah sta popustila. Sem na realnih tleh.
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:19:10
|
|
|
|
CatJa
|
Jan pri skoraj 18m govori samo ami, mami, pi, več pa že ne vem. No, za te tri "besede" vem kaj želi. Oponašat zna pa samo kravico in kuža, pa še to bolj renči kot kej drugega. Se zna pa fajn po tleh metat od trme.
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:28:58
|
|
|
|
Žan Luka
|
Naš Žan Luka pri 16 mesecih pa kar dosti čveka . Je prava čveka in ga komaj kdaj ustavimo. Sicer ima za določene reči svoje besede (duda=dudu, dudi; bonbon=bonči...), drugače pa mu ta njegova ŽanLukovščina gre kar dobro od ust, da o oponašanju živali sploh ne bi govorili. Nekaj časa nazaj pa tudi ni hotel nevem koliko govoriti, ampak je vse kazal s prsti in godel. Tako da se ne sekirat, eni začno govoriti prej drugi pa kasneje. LP
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:29:23
|
|
|
|
snorlax
|
Naš pri 13 mesecih reče mama ali pa ama-ama, ne vem, če to pomeni eno in isto, eno obdobje je govoril ata-ata, zdaj je pozabil (verjetno, ker bolj malo vidi atija, ko kar naprej dela ). Pa bratca včasih, če je strašno dobre volje, kliče uga-uga.
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:32:00
|
|
|
|
BigWhale
|
Če pri enajstih mesecih ne zna reči pešča je težko ščistiti s cestišča, potem je nekaj hudo narobe!!!!
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:32:27
|
|
|
|
Nia30
|
NAŠ BO ČEZ DVA TEDNO STAR LETO DNI PA TUD NIČ NE REČE. KO ČEBLJA VMES PADE KAKA MAMA, ATA, BABA AMPAK PRI TEM NISEM MIŠLJENA NE JAZ IN NE ATI. eDINO KAR ZNA JE, DA KO KAJ HOČE POKAŽE S PRSTOM IN REČE "TA". AJA, ENO STVAR PA RES PONOVI. bABICA MU REČE "BLAK" ČE JE KAJ UMAZANO IN ON PONOVI "BAK" NEKAJ PA LE ZNAMO Ups, šele zdaj sem vidla, da z velikimi črkami pišem. Sorry.
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 21:37:09
|
|
|
|
rija
|
Ne sekiraj se. Sinček moje prijateljice je do dveh let in pol živel v svojem svetu. Govoril ni skoraj ničesar. So že padale zlobne pripombe, češ, pelji ga k zdravniku, mogoče je gluhonem. Ker se tudi ni odzival pretirano. Potem pa je kar naenkrat spregovoril in to dobesedno: pravilno je izgovarjal vse šumnike in celo R. Njegovi vrstniki pa so bili še vsi bolj ali manj na L in brez strešic. Očitno je ves ta čas vse vpijal kot spužva.... Danes, starega 7 let, pa ga komaj ustaviš ali prideš do besede! Tako, da po moje ni razloga za paniko....
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 22:28:45
|
|
|
|
Marogica
|
Naš bo 15.11 star 11 mes, pa tudi ni nič kaj zgovoren. Pove naslednje besede: ata, mama ali ama (hrana), ava(aja-spanje) potem pa se besedni zaklad našega princa konča. Me ne moti, ker je ta večji toliko bolj zgovoren, da me proti večeru ušesa bolijo. Ne sekiraj se, vsi smo še spregovorili (razen mutastih) eni pač prej, drugi kasneje.
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 22:41:33
|
|
|
|
soncece24
|
no, itak so ti že vse povedale, da ni panike, da je vse čist ok, pa ti bom jaz povedala en vic na to temo: V eni družini se je rodil krasen fantek. Razvijal se je čisto normalno, edino govoril ni nič. Pa mine prvo leto, pa drugo leto, pa tretje... pa mali še kr nič ne govori. Pa se starši odločijo, da ga bodo k zdravniku peljali. Zdravnik reče, da je z otrokom vse ok, mali pa še vedno ne govori. No, in tak so minila še tri leta in mali se vedno ni spregovoril niti besede. Potem pa nekega dne družina sedi pri kosilu, in mali hladno reče: Mama, ta juha je preslana! Mama in ata sta total šokirana in ata ga vpraša: a ti govoriš????? Mali: ja valda da govorim. Ata: ja, zakaj pa si do zdaj bil tiho? Mali: Ja, do zdaj nisem imel pripomb.
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 23:15:36
|
|
|
|
urška
|
naš je enkrat starejši pa pove: mama, am (jesti) blek (umazano) ma (doma), din din (denar), brm brm (avto) in to je vse. jaz se še ne sekiram. od prijateljice sin je bil isto star kot moj sedaj pa ni veliko več povedal, potem je bila pa njegova prva beseda tojta (torta). prov smešno.
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 8.11.2005 23:54:11
|
|
|
|
KODA
|
Naš tastarejši je bolj pozno začel čvekati,šele okoli18 meseca.Tamlajši pa za spoznanje prej.
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 9.11.2005 1:08:23
|
|
|
|
JASNA D
|
Moja pri 13. reče pa pa in mama. Pa jo smatramo vsi s pediatrom vred za popolnoma normalno. Jasna
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 9.11.2005 8:56:30
|
|
|
|
Bela
|
Naš pr 16h samo mama, tata in včerej ko je zagledal pico...pitaaaaaaaaa. Aja živali oponaša perfektno, čudno da jih nebi, ker se mu kar zrola ko kašno vidi...hit je pa mačka, ki ji pravi MA..MA...MA
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 9.11.2005 9:19:16
|
|
|
|
Anonimen
|
no naša tut do pred kratkim ni mela kej velik za povedat, edin živalske glasove kake je oponašala. zdej pri skoraj 16. mescih pa pove že kr dost besed. oz hoče ponovit skor vse kar sliš, mal pravilno mal pa po svoje. uprabla ful živalskih glasov, mami, ati, babi, ata, mama, mapi (maček maxi), lika (velika), bajon (balon), kolo, avto, vlak, pila, am-am (jedla), aja, dani (ime njene mame), mija (mitja), tita (tisa), tija (tina), cesta, hiša, doma, pa še bi se kej najdlo. v glavnem se ji je nenadoma en dan odprlo da sva oba samo pozjala
|
|
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 9.11.2005 11:15:09
|
|
|
|
piščanc
|
naš bo star 10 mesecev pa iz čebljanja nekako lahko razberemo ata ata (to je bilo prvo), sedaj tud mamama (mislim, da celo pomeni mene, ker se ponavadi po meni plazi, ali hoče v naročje). če česa noče zelo odločno reče nekakšen NE, tud jaz mu rečem ne, če česa ne sme, najbolj smešen je pa ko se jezi in nekako renči vse živalske glasove se bo naučil, če bo hotel, mi je pa pri srcu izjava neke pediatrinje, da otroci niso papagaji, da bi jih bilo potrebno učiti ponavljanja in enako velja za mahanje, ploskanje itd.
|
|
RE: Kaj in koliko govorijo pri 11.meseceih- m... 9.11.2005 11:30:01
|
|
|
|
viv_
|
Naši se je odprlo pred kakšnim mesecem, torej pri 22 mesecih in sedaj pove vse, prej pa ni bilo nič. Sem pa tja kakšna beseda... Moja babi, je bila že prepričana, da je otrok zaostal, ker od njene prijateljica pravnukinja pa govori že ne vem koliko časa vse... No, na srečo je pa naša rada jedla, una pa noče
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?