suha koža na licah (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

bobek05 -> suha koža na licah (8.11.2005 20:37:52)

Zadnje dneve ima Anej rahlo rdeča lica in ko sem pobliže pogledala sem opazla, da je koža malo suha.. Drugače mu mažem obrazek že od rojstva z Bebival za obrazek in rokice pa prej nismo nikoli imeli problemov s kožo (no, saj tudi zdaj ni nek velik problem)... Kljub temu me zanima če mi priporočate kaj drugega?

Mogoče Bubchen ali babylove ali nivea???? Ali pa kaj drugega...

stellab -> RE: suha koža na licah (8.11.2005 20:46:42)

jaz sem za svoja oba uporabljala Bübchen Wind-Wetter Creme.Je brez kakršnih koli barvil,konzervansov,dišav,sedaj tudi v Tuševi drogeriji v akciji.Vedeti moramo da so hladnejši dnevi,kar še samo bolj ogroža to nežno kožo naših pikcev.Pozorna bodi na sestavo ne sme bit vodeno,npr.kot fluidi,saj to pomeni da je velika vsebnost vode,kar tudi sploh ni o.k. ko je zunaj minus.To pa bi naj me mame upoštevale tudi zase v zimskih dneh.Sorry,da sem se razpisala,samo bi rada pomagala.Uživajta z Anejem ob mazanju.

stellab -> RE: suha koža na licah (8.11.2005 20:49:18)

mogoče pa imate v stanovanju suh zrak,ker se je pač začelo ogrevanje.Daj na radiator kakšno mokro brisačo.

mamči -> RE: suha koža na licah (9.11.2005 1:05:03)

Wind-Wetter kreme so zdaj že primerne, ko je mrzel zrak. Drugače pa bi jaz na tvojem mestu poskusila še z ognjičevim mazilom, ki zelo odgovarja pri takih tegobah.

urbancek -> RE: suha koža na licah (9.11.2005 17:52:19)

Mi imamo v lekarni narejeno kremo in sicer olivno olje na hidrofilni podlagi, jo pa dobiš na recept.

Sugy -> RE: suha koža na licah (9.11.2005 19:51:17)

A je treba dojenčkom mazati kožo na obrazu že od začetka? Moj je star 6 tednov in mu je še nič ne mažem. Ali naj začnem?

LONA13 -> RE: suha koža na licah (10.11.2005 12:06:38)

Bobek05 namaži ga z ribjo mastjo-ful pomaga. jest nejca skoz mažem s to pa ma ful lepo kož, tud če se opraska se mu čez noč že zaceli.
Sugy jest sm tamalga že od začetka mazala - najprej sem ga umila s kamilicam -kar s čajno vrečko potofkala  po obrazu potem pa namazala z ribjo mastjo. 

Skaana -> RE: suha koža na licah (10.11.2005 12:58:40)

Ne, če nima težav ne tega delat. Jaz naši mali nisem nič dajala, pa ima že od rojstva suho kožo. Le po kopanju sem jo namazala na tanko z mandljevim oljem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Bobeko5 tebi pa priporočam Aventovo tri v enem kremo (Soothing Magic Cream). Kupi se v DM. Odlična zadeva. Naši mali Bubchen kreme niso dele dobro. Začela sem jo pa mazati zjutraj takoj ko smo začeli v stanovanju kuriti.

Aja, krema je res draga - nekje 2000SIT, vendar se zelo racionalno dozira.[sm=smiley2.gif].

Stran: [1]