|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dolenjke
22.11.2005 11:49:37   
Suzi*
Ponovno lep pozdrav dolenjke!

Mi se kar noter stiskamo, ko je pa zunaj tak mraz. Pa še mali je bil prehlajen in si nisem upala ven na mraz. Zdaj gre pa na bolje, tako da danes mogoče na hitro mal čez mesto tako da se nadihava svežega zraka.

Vesna_2 zate pa eno vprašanje: A si v jaslih? Če ja, potem me res zanima, kakšno hrano dobijo malčki za papat, da vem, kako ga pripravit in kaj mu dat za jest že prej doma. Moj bo šel v vrtec že malo pred enim letom, pa kao pravijo, da do takrat mič mleka, pa nič tega pa onega, v vrtcu pa baje že vse dobijo. Je to res? A malčkom pomagate jest al morjo že kar sami znat ko pridejo? Pa še to, a je hrana za njih še kaj "zdručkana" al morajo jest kot taveliki, torej grizt npr. kos kruha z namazom?
Ful ti hvala. Sej bi te na privat vprašala, pa mogoče še katero tule zanima....

Ajdi punce, pište še kaj, vas je fino brat! user posted image

lp, Suzi

(odgovor članu mamica80)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Dolenjke
22.11.2005 13:36:56   
Vesna_2
pozdrav še 1x vsem skupaj.

Suzi*: delam v jaslih oz. oddelki 1-3 let in imajo otroci hrano tako kot tisti 5 letniki. no včasih namesto žgancev, mlincev in česa malce "tršega" dobimo pire, drugače pa imajo vsi isto prehrano. dobijo vse in tudi sadja imajo veliko. mlajšim otro0kom seveda pomagamo pri hranjenju, poleg pa jih navajamo še na samostojnost pri tem oz jim damo žlico v roke da sami najprej malo poskusijo. pri večjih kosih recimo krompirja ali zelenjave jim me napravimo manjše kose , kruh (pol kosa) pa damo na pol in če ne gre jim seveda pri vsem pomagamo. tako da si lahko brez strahu če res ni nekaj za otroka pa dobi kaj drugega. ne vidimo pa rada da se mleko nosi v vrtec, ker se hitro skisa v toplem prostru, hladilnika pa nimamo.
upam da sem ti uspela na kaj odgovoriti.

LP, Vesna

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Dolenjke
22.11.2005 14:07:39   
Ajnaa
Vesna zgleda, da nam bo vsem kar prav prišla s temi informacijamai. Upam, da te ne obremenjujemo preveč. Sicer pa v imenu vseh nas: hvala ti.user posted image user posted image user posted image Saj veš kako smo me, ki smo prvič mamice. Vse bi rade čim blje izpeljale za malčke, nasvetov polno, potem pa smo včasih res izgubljene. Pa še res je, da nas opozarjajo, da do prvega leta ne tega, pa ne onega, in na to pazimo, potem ko gre pri dobrih 11 mesecih mali v vrtec je pa kar na enkrat vse drugače.

Midve pa kljub mrazu veselo hodiva ven. SE fajn oblečeva in greva. Je veliko lažje preživeti dan, če greva malo ven, ker če je skoz noter, se naveliča okolja in postane sitna. Zunaj pa je zelo rada. Pa pravijo, da so potem otročki manj bolni, če so vsak dan vsaj nekaj časa zunaj, ker pridobijo na odpornosti. Se je pa tako zoprno oblačit v te bundice, pa pajaca, pa kapa, šal,...
Na srečo mi vsaj ne vleče dol šala in kapice.
Ta teden sva začeli z malo drugačnim ritmom in meni kar paše. Do sedaj mi je hodila spat od 9-10 in nato od 13-15. Sedaj pa je že velika punca in se je odločila, da ima dovolj spanja od 12-14. Je pa pred 12. že kar hudo zaspana in sitnaka. Pa tako zaspana, ampak ona ne zna zaspati brez mene, še vedno rabi zizo za 10 min.
Ko spi jaz naredim kosilo in malo na forum pokukam.
Pozdravček vsem.

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Dolenjke
23.11.2005 21:26:02   
Suzi*
Vesna, hvala!!!!! user posted image  Zgleda, da je najboljše, da ga čimprej navadim na vso možno hrano, pa tudi na kravje mleko.

No, zdaj nas bo pa čist zamedlo. user posted image  Kaj bo pa zdaj z našimi sprehodi??  Oh, ta sneg. user posted image

(odgovor članu Ajnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Dolenjke
23.11.2005 22:35:00   
Pia67
Živjo!

Jaz sem izkoristila dan, čeprav sem bila malo v skrbeh kako bo Nina prenesla strupen veter. Nosek je bil malo rdeč, je pa potem še doma spala slabo urco. Ne vem kaj bo jutri, ker tako veselo naletava. Včasih sem se veselila snega, zdaj pa bi mi sprehod ogromno pomenil. Bom videla kako bo s kengurujem in punčkinimi nogami, ker se mi zdijo vedno premrzle, ko se vrneva domov. Škoda, da ni malček starejša (kombinezon je za poletnega otroka in ji še malo manjka).
Ampak problem, ki ga opisujem zgoraj je malo mar. Pred 2 urama sem izvedela žalostno novico. V NM porodnišnici je umrla mamica po CR. Baje je izkrvavela. Za otročka pa ne vem. Itak bodo jutri ali pa pojutrišnjem polni časopisi obtožb itd. Žalostno.
Brez komentarja, vprašanje, če bodo svojci kdaj izvedeli pravo resnico.

Pia

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Dolenjke
23.11.2005 23:21:13   
Suzi*
Ja, sem pri dnevniku slišala, za mamico ki je umrla po CR. 4 ure po CR, izkrvavela. Baje se ji ni strjevala kri. user posted image  Uh, me kar stresa, ko slišim kaj takega. Žalostno, res žalostno. user posted image  Pa kako to da niso tega pravočasno odkrili in preprečili mi pa tudi ni jasno. Spet ena črna pika za NM porodnišnico.  Za svojce in otročka pa.......sem brez besed...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Dolenjke
24.11.2005 20:42:28   
Pia67
Jutri bo novinarska konferenca. Otroka so takoj odpeljali v LJ, poškodovan. Porod je bil težak, CR ni bil vnaprej mišljen.
Mene to še posebno prizadene, ker sem sama imela CR. Ni mi bilo nič hudega, razen poniževanja nekaterih sester zaradi dojenja. Klasika. No, pa po CR so me šele naslednji dan, 24 ur po operaciji spedenale. Če se ne bi sama zrihtala ob 23. uri zvečer, bi zjutraj še vedno ležala v mlaki krvi, gola ... Flaške sem si pa sama zamenjala. user posted image

Takrat je bila pač gužva, posledica veselega decembra 2004.

In kako tvoj sine Suzi*? Midve sva danes imele enourni sprehod po romantičnih potkah, več si ne upam, ker me skrbijo Ninine okončine. V soboto bodo v Domu kulture lutke, škoda, ker smo še tako majhni.
Upam, da se kje srečava.

Pia

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Dolenjke
25.11.2005 11:13:57   
Udb
Dan!
Midva sva od pediatrinje dobila "dovoljenje" za v kengurujčka!!!!!! Zdaj pa akcija! Danes ga bova sprobala. Po kosilu!  user posted image  

Glede smrti v porodnišnici - še dobro da sem pred tem rodila, ker zdaj bi me bilo groza! Sem pa poznala ubogo mamico, ki je umrla! Le kako se lahko tu zgodi v današnjih časih???????

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Dolenjke
25.11.2005 17:37:49   
Suzi*
Pia, ne ga lomit. Da so te kar tako pustile? Nemarnost pa taka. Pa da bi jih poslala v user posted image . Sicer meni ni blo nič hudega, bi pa povedala to, da me cel čas ko sem bila notri, ni nihče nič pogledal, samo od vrat so malo pogledali. Se mi ne zdi prav. Glede poniževanja ene dr. glede dojenja pa samo to...... kako si ena user posted image  lahko dovoli, da kriči na sveže mamice?! Mene je čist nakurla in skor v jok spravla. Ampak sem ji kar naglas nazaj povedala kar ji gre. Jaz mislim, da bi z lepo besedo in na lep način se dalo več rešit. Pa ko bi vsaj kdo tam povedal, kako delat z otrokom in karkoli glede dojenja. Meni niso nič! No, bila je ena sestra, ki je bila res zlata, me je potolažila, drugače pa srednja žalost.
Jaz sem tudi vesela, da sem pred tem rodila, ampak sej bo treba še kdaj it sem rodit. Kaj pa takrat?  Že tokrat me je bilo malo strah, ker so rekli, da "Pavlina pa upaj, da ne boš dobila, je paravi mesar". brrruser posted image
Jaz sem imela babico Metko in dr. Piška, pa sem bila zadovoljna. Baje je to najboljša kombinacija. user posted image

Pia, moj sinko pa kobaca vsak dan hitreje. Ga je že po celem stanovanju dovolj. Nateguje kable, brska po predalih, iz mizice vleče mape, prej mi je skor v vrečo s krompirjem zlezel. user posted image  Prav fino ga je gledat. Zdaj že reče mama, teta, am-am, ata, ajdi, prepozna urico in lučko, ve katero je žoga in razume, če mu rečem, naj gre po njo, pokaže kako je velik, da pa-pa, pošlje lupčka, da buc z glavo in je en velik smeško. Sva bila danes tudi malo zunaj, v mestu, kar z vozičkom. So bili pločniki uredu očiščeni. Nisem pa srečala nobene mamice. user posted image  Ne vem, a se vse noter na toplem tiščijo???
Ni pa za nas več uporaben kengurujček, ker je mali  retežak, tako da za sneg bomo verjetno kar baby ruzak nabavili. Tole z vozičkom ne vem, kako dolgo bo še šlo. Je pa fino edino to, da ga v vozičku lahko ful lepo pokrijem in mu je res toplo.
Pia, jaz tudi upam, da se kaj srečamo. Kdaj pa greš ponavadi ven? Midva nekje okoli 14ih.

Minki, ste že zdravi, al še kašljate in smrkate??

Lep večer, pa še kakšen dan, s sončkom obsijan.

lp, Suzi

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Dolenjke
25.11.2005 20:51:39   
Pia67
Žalostno, kar se je zgodilo. Mami mi je omenila, ker je brala v časopisu. Takrat, ko sem imela CR, je bila res gužva, vendar so se mi bolj smilile mame, ki so bile rezane in so jih samo od daleč pogledal, tako kakor tebe Suzi. Sem se kasneje pogovarjala z njimi. Jaz sem gnjavila strežnico, da mi je prinesla srajco in svežo rjuho, potem pa sem se v umivalniku umila za silo, si pogrnila rjuho kar povrh.Sranje je bilo, ker si 2 dni priklopljen na flaške. Nina je k sreči globoko zlatenično spala, ker sem jo zelo težko zmanevrirala na joško. Ampak vse je za mano, ni panike.
Suzi imaš pa naprednega sinka. Kaj vse že obvlada. Simpatičen rdečelasecuser posted image Če bo moja Nina pol tako aktivna, bom zadovoljna. Sva pa vsak dan v pogonu. Danes sva šli ob 13. uri mimo knjižnice, skozi Glavni trg in na Zupančičevo sprehajališče. Kolesa vozička so velika in mi je lažje. Celo po snegu je šlo. Ne upam si napisat okvirno uro, saj Nina še nima tako utečenega ritna, probam zadet 13. uro, da sva do ene 15. zunaj, drugače se mi potem popoldan tako vleče.
UDB, super, da si vprašala pediatrinjo. Jaz pa sem se sekirala, da sem ga začela prezgodaj uporabljat. Upam, da je bil Marcel zadovoljen v njem.
Itak je vremenska napoved tako žalostna, da mi ne bo preostalo nič drugega kakor Nino v kenguruja, marela in prestopanje po domači ulici. Ko vsaj ne bi pihalo, temperature bodo okoli 4.
Lep vikend vsem, se beremo.

Pia

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Dolenjke
27.11.2005 23:17:52   
Suzi*
Pia, zdaj se morava pa res enkrat zmenit. Ker se mi že prikazuješ. user posted image  Kamorkoli grem, te vidim. user posted image user posted image user posted image  Včeraj ste kengurujčkale čez most proti Ločni (mi smo se mimo peljali), danes sem vaju pa v Tušu vidla, pa si tako hitro mimo blagajn zdrvela z vozičkom, da te nisem mogla ujet. user posted image
Hja, danes je pa LOko zalilo, a veste? Pa verjetno za po Zupančičevem sprehajališču tudi nekaj časa ne bo mogoče it. Tolk visoke Krke še nisem vidla.user posted image  Tole vreme je čist bljak. Dajte vsaj kaj napisat, kako ste in kako preživljate tele turobne dni.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Dolenjke
29.11.2005 20:57:29   
petarda
Ja, Vesna se mi je zdelo, da si ti ta, ki pomagaš z nasveti...takoj ko sem prebrala kje delaš... Tudi jaz upam, da kaj hitro zaokrožim mimo tebe. Sam malce me skrbi tale cesta, se bo treba za kak pločnik zment, zdaj ko nas je kar nekaj mamic v tem koncu...user posted image user posted image user posted image .

Me veseli, da se vsi tako cartate...user posted image  Tudi mi komaj čakamo, da začnemo okrog hodit, pa kaj spat, predvsem ponoči. Je Luka tako naravnan, kot je bila prej mamica: podnevi bi spal, ponoči pa feštal...user posted image user posted image user posted image . Mami bi pa zdaj ravno obratno user posted image .

Drugače pa zaenkrat ni problemov, vsak dan smo večji, tako vsaj pravijo drugi, pa malce že vidimo po bodijih...in probamo uživat v vsakem trenutku, saj user posted image  tako hitro rastejo...

Čez približno dva tedna imava prvi pregled pri pediatru. Svetovali so mi, naj se zaenkrat ne opredelim za nobenega, saj z novim letom pride nazaj dr. Weiss (upam, da sem prav napisala) in menda je on najboljši? user posted image  

S patronažno na našem koncu, pa nisem nevem kako zadovoljna, kar jo vprašam, pove nekako na pol, večino vprašanj pa najraje kar presliši. Se več naučim na raznih forumih user posted image user posted image  . Toliko zaenkrat Luka že nabira, bo treba papcat. Imejte se in se tipkamo...

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Katero ime?
qloq

Katero ime bi vi izbrali za deklico?

Aneja (38%)

Amadeja (12%)

Alina (27%)

Adrijana (4%)

Anita (10%)

Alya (9%)


Število vseh glasov: 204

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!