šibkost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

soncicaT -> šibkost (7.11.2005 20:30:03)

Prosim povejte mi, kaj bi lahko bilo to. Malo prej me je obšla šibkost, slabostnost, pa kot bi se mi hotelo vrtet. Naj še povem, da sem kaki dve uri nazaj jedla segedin- dokaj kislo zelje...a je lahko od hrane?

Ko ležim in počivam, je bolje, ko pa vstanem, sedim za com, pa spet tak čuden filing v glavi, pa rahla slabostnost.

Kaj je to?

Hvala, lp

p.s. aja sem 20. tednov noseča

Marogica -> RE: šibkost (7.11.2005 20:35:47)

Je mogoče pritisk ali kaj podobnega. Tudi jaz se spomnim, da se mi je to dvakrat zgodilo, pa še sedaj ne vem, kaj je bilo. Sem se tudi vlegla, pa je bilo bolje.
Od segedina pa najbrž ni bilo(joj, si mi lušte naredila)

bobek05 -> RE: šibkost (7.11.2005 20:44:10)

definitivno ni od segedina... danes mislim, da je ena že spraševala na forumu za slabost... skora 100% je pritisk - se je meni tudi nekaj časa dogajalo v 2. tromesečju, potem pa je minilo..

čim več svežega zraka, počasni gibi (počasi vstajaj!), pij tekočino...

lenika -> RE: šibkost (7.11.2005 20:58:14)

Preberi si kaj sem jaz danes napisala pod temo nenadna slabost.

mamči -> RE: šibkost (7.11.2005 23:36:15)

Tudi meni se je občasno to dogajalo. Možni vzroki:
- nizek pritisk
- slab zrak
- slabokrvnost!
- padec sladkorja
- stres - situacije, ko sem precej delala
- prehitro vstajanje - tud čez dan, ko sem se kam na hitro zagnala
- raznorazne neprijetne vonjave
- preobilni obrok
- premalo uživanje tekočin
Najbolje, da se oborožiš z vitaminsko hrano, čimvečkrat ješ po malo, dnevno greš na svež zrak, preveriš stanje morebitne slabokrvnosti, se izogibaš breobilnih obrokov, zadosti piješ predvsem vode.
Občesno imam te težave še zdaj, ko dojim, ravno danes sem tresnila steklenico pesinega soka, da se malo okrepčam!
Želim ti lepo nosečnost![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

AlinaPrapi -> RE: šibkost (8.11.2005 12:21:12)

Živjo,
pridružujem se počutju Sončice, včasih me resno zaskrbi, da bom od slabosti, vroglavice in šibkosti nekontrolirano zgrmela po tleh. Če si doma, še nekako gre, problem je v službi... Ko pa berem seznam možnih vzrokov, ki jih je navedla mamči, lahko rečem, da se mi zdi, da skoraj vse točke zame veljajo, tako da lahko potrdim njeno mnenje. Upajmo, da se stanje kmalu izboljša :)... Lep pozdravček!

tinkamiška -> RE: šibkost (8.11.2005 13:17:11)

No, jst sem v 33t in sem do zdej dvakrat zgrmela po tleh. Razlog nizek pritisk in od 29t tudi pomanjkanje železa. Sem dobila sirup in ga zdej pridno jem vsak dan.

Je pa tako, kadar se mi začne vrtet, spijem kozarec mrzle vode in pojem kakšno žemljo ali kej podobnega in je potem hitro boljše.

Pazite nase, če se vam začne vrteti se raje malo ustavite in usedite, da res nebi kakšna brez nadzora zgrmela po tleh in se kam udarila.

Lp,
Tinka

Stran: [1]