Suzi* -> RE: Omake za mesni fondi (8.11.2005 12:02:27)
|
Evo, pravljica, en hiter vodnik za začetnike....kar sem tudi jaz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sem celo ene 2x bila zraven, sama ga pa še nisem delela. V posodo gre olje, kar veliko, recimo polovica. Spodaj gre v tisto kovinsko posodico špirit, da pod oljem ves čas gori. Meso po želji (puran, piščanec,...) ga narežeš na grižljaj velike koščke. Prej ga začiniš po želji (sol, poper), lahko daš tudi v kakšno marinado (jogurt, senf...). Vsak si napiči mesek na tisto dolgo palčko, ga da v olje, da se speče in potem poljubno zraven namaka v omakice. Zraven se pa ponudi npr. kruh ali krompir ali riž, kakšna solata iz testenin, solatke, siri........možnosti neomejeno. Cel fondi roma na sredo mize, da vsi dosežejo, okoli pa še ostala hrana. Seveda rabiš tudi krožnike in ostali pribor (mi imamo to že pri setu za fondi). Pa juriš na hrano.....počasi, ker je to hrana, ki vzame kar dosti časa. Je pa fino za kakšne božične ali novoletne zabave, ali pa kar tako za popestritev. Zdaj sem pa lačna! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|