Rak na maternici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Rak na maternici (7.11.2005 10:18:16)

Danes se mi je podrl svet. Pri ginekološkem pregledu so mi odkrili raka na maternici. Skozi sem dala sedaj veliko pregledov in danes so dali 100 % odogovor - rak. tako da me sedaj čaka odstranitev maternice in potem še terapija. Tako je moja tolažba samo ta da imam enega otroka, ki je moj svet. Morala sam povedati, kaj mi leži na srcu.

CIPRESA -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 10:37:51)

Draga anonimna nimam besed s katerim bi te lahko potolažila. To je danes kar pogost pojav pri ženskah vendar se da tudi postopoma in z voljo to odpraviti. Sama nisem v podobni situaciji poznam pa prijateljico ki je z voljo in optimizmom do nadaljnega premagala to bolezen. Želim ti čimveč lepih trenutkov z svojim sončkom pa seveda da bi se vse uredilo kot se mora!!!

Minkaa -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 10:38:49)

No naj te vsaj malo potolažim. Moja mami je tudi lansko leto zbolela. Imela je sarkoma in veliko srečo, da so ga pravočasno odkrili. Sarkom je namreč zelo hitro razvijajoča se vrsta raka, ki se razvije v zelo kratkem času (govorim v mesecih). Uspešno so jo operirali v CE bolnišnici in ga odstranili pravočasno da ni šel naprej.

Najbolj pomembno v teh trenutkih je da ne obupaš. Brš literaturo v roke in v borbo kako premagati raka. Nikakor se ne smeš smiliti sama sebi ampak bodi trdna in se podaj v boj da ga premagaš.

In prepričana sem da ti bomo dekleta na RR stala ob strani in te bodrila.

Ostani trdna!

snorlax -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 10:42:17)

Želim ti veliko potrpljenja, volje, pozitivne energije, čeprav je težko v takem trenutku. Držim pesti zate, da se boš čimprej pozdravila! Misli na svojega sončka, zaradi njega in sebe ne obupaj! Rak je ozdravljiv!

Pošiljam ti koš lepih misli in pozitivne energije! Drži se!!![sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

CUKRČEK -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 10:45:32)

Držim pesti zate, da čimprej ozdraviš. Če ti bo zmanjkalo volje do ozdravitve poglej svojega otroka, ki ti bo dal moči za ozdravitev.

Dejča -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 10:50:17)

Draga anonimna RR-jevka!

Prav grozljivo je poslušati, da vedno mlajši ljudje obolevajo za takimi boleznimi. V službi sta samo v zadnjih treh letih dve moji sodelavki zboleli za rakom na jajčnikih in obema so morali vse izrezati - ena še sploh nima otrok. Resnično verjamem, kako težko ti je, toda želim ti, da bi zbrala moč, vztrajnost in pogum, da ga premagaš. Imaš malega sončka, za katerega se je vredno še dvakrat bolj potruditi. Želim ti veliko volje, energije in vsega lepega v življenju. [image]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/metulj.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/metulj.gif[/image]

Anonimen -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 10:57:06)

Grda je ta beseda"Rak" še grše pa je,ko te doleti,ta bolezen.
Dnevi ti minevajo samo z mislijo,da ga imaš in nešteto vprašanji:Kaj pa zdaj?Bom ozdravela?Kakšno bo moje življenje od operacije naprej?

NORMALNO!!!!To ti iz srca želim.Želim ti da prebrodiš krizo premagaš bolezen.Želim ti,da boš močna!Želim ti,da ne boš v teh grdih trenutkih sama ampak,da boš imela vso svojo familijo ob sebi,da te bodo moralno podpirali.

Maček Muri -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 10:59:19)

Draga anonimna, pogum in voljo, pa bo še vse v redu, boš videla.
V kratkem me čaka nekaj podobnega, diagnoza je sicer drugačna, poseg bo pa enak. S tem, da nimam nobenega sončka. Drži se!

Anonimen -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 11:02:54)

Draga anonimna sočustvujem s tabo![sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
Svetujem ti čim več optimizma, močne volje in opore v svojem sončku, partnerju ali v RR. Me smo ti vedno na voljo, če ne drugače pa s spodbudno besedo.
Ne bom rekla, da vem kako se počutiš, ker tega hvalabogu nisem doživela na svoji koži, je pa pred kratkim to bolezen dobila moja sestrična, ki je stara komaj 24 let. In na srečo ima že dva mala sončka, vendar je brez partnerja, živi pri svojem očetu in dveh bratih, ime bedno službo, skratka zelo se mi smili.[sm=rozica.gif] Poleg vsega pa to niti ni najhušja stvar, ki se ji je v življenju zgodila, če lahko to verjameš. Dolga leta jo je namreč posiljeval njen ded in je zarad tega preživljala hude travme.
Poleg tega jo je po rojstvu drugega otroka pustil partner, itd.
In če bo uspelo njej, brez podpore in toplega [sm=smiley31.gif] razen njenih dveh [sm=zardeva.gif], ni vrag da ne bo uspelo tudi tebi! Obdaj se z ljudmi, ki jih imaš rada in pridi po podporo tudi k nam, na RR! Boš videla, da se bo vse dobro končalo![sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Anonimen -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 11:20:21)

Draga moja, bodi optimistična! Saj si še mlada, odkrili so ti ga verjetno dovolj zgodaj, torej imaš kar najboljše možnosti za popolno ozdravitev. Tudi moji mami so pred mnogimi leti zato odstranili rodila, ampak danes je nadvse vitalna in zdrava, pa pravi, da je v vsem tem vsak nekaj dobrega - ne rabi več ne vložkov ne tamponov ne kontracepcije. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kar pogumno, da boš kmalu spet srečna.

čebelica maja -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 14:43:37)

Tudi jaz ti želim vse najboljše in čimprejšnje okrevanje po operaciji. Bodi močna in naj ti tvoji najbljižji stojijo ob strani, kajti rak je premagljiv. Tudi moj oče ga je imel na črevesju pred tremi leti in od takrat (imel je seveda tudi operacijo) se ni nič ponovilo. (moram potrkat). Je pa potem obiskal eno zelo znano alternativko z zasebno ordinacijo - ki je sicer bivša doktorica - specializirana za rakava obolenja. Če želiš informacijo in telefonsko številko, piši na privat, bom vprašala očeta.
Veliko sreče!!!!

Vilma -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 15:41:16)

Draga anonimna,
verjamem, da ti je v tem trenutku edina tolažba to, da imaš že enega otroka.
Sama sem imela raka materničnega vratu (dvakrat so mi opravili konizacijo) istočasno pa se zdravim za neplodnost. Raka sem pozdravila (jutri imam ponovno pregled po drugi operaciji, da vidimo, kakšno je stanje), otrok pa še nimam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  Stara sem 33.
Ssicer pa sem sama komaj, komaj sem ušla rezanju maternice. Temu, kar ti očitno ne moreš.
Upam, da imaš dovolj podpore pri svojih domačih. Če jo potrebuješ tudi od nas, se mi komot javiš na privat. Lahko ti napišem, kaj vse sem jaz naredila, da sem si pomagala. 

Pošiljam ti veliko optimizma, miru in poguma, da bi se vse uredilo tako kot se mora.

Pozdravček [sm=rozica.gif]
Vilma

arielca -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 15:54:19)

Želim ti veliko volje in pozitivne energije, predvsem pa ljudi, ki te imajo radi in ti bodo stali ob strani. Ogromno je stvari, za katere se je vredno potruditi! Srečno!!!!!

petra2 -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 19:20:36)

Bom držala pesti. TUdi mi smo dalo skozi kemoterapijo in premagali raka. Tudi tebi bo uspelo.
lp, petra

bskrle -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 21:03:55)

Hvala, ker si napisala.
Me je pretreslo.

Pogumno naprej, rožico zate!  BOdi močna!

artista7 -> RE: Rak na maternici (7.11.2005 21:11:15)

Uspelo ti bo! Ti le vztrajaj in se trudi za tvojega sončka, ki ga imaš! Še kaj se oglasi na RR, če ti je ob tem kaj lažje!

Stran: [1]