kaj pa špikanje v 12. tednu? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

marmeladni krofek -> kaj pa špikanje v 12. tednu? (7.11.2005 10:07:00)

zdravo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]...

jz mam pa eno vprašanje, mene že cel tedn špika v spodnem delu trebuha, v bistvu čutm to nekje notr v nožnici... no sej v bistvu se sama ne vem, mal prenizko se mi zdi, da bi lahko to imenovala raztezanje maternice... pravjo kolegice da sam paniko zganjam, ampak se mi zdi bolš še več panike zagnat, kot pa da mi bo kasnej zal zakaj nisem prej ukrepala...

XXYY -> RE: kaj pa špikanje v 12. tednu? (7.11.2005 11:36:34)

Živjo!

Tako špikanje sem imela tudi jaz skoraj do 7 meseca. To je zaradi tega, ker se maternica in kosti širijo, pa plod je čedalje bolj velik. Probaj si kupita nosečniški pas LaVie (4000 sit) in ga nosi. Samo upam, da ga boš pravilno nosila. Ker če ga ne nosiš pravilno te še vseeno boli. Tako je mene še vedno, dokler nisem šla na šolo za starše in so mi tam pokazali, kako bi ga morala nositi. (Če boš ta pas kupila v Sanolaborju, jih tam nikar ne poslušaj in ne se ravnati po njihovih navodilah, ker imajo narobe narisano). Za pravilno nošenje vprašaj svojo/ega g.

Kje pa ga bolj nosiš? A ga nosiš bolj nizko? Če ga nosiš nizko, je to to. Ker ti vse dol tišči.
To je normalno.

marmeladni krofek -> RE: kaj pa špikanje v 12. tednu? (7.11.2005 12:09:55)

prav g. da mam obrnjeno maternico nimam pojma kaj to pomen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] hvala za nasvet, bom res probala tole s pasom, mal zarad radovednosti pa tud zato, ker je tole špikanje dost nelagodno. če sm na nogah me kr zategne[sm=sloncek.gif]

coolbabe -> RE: kaj pa špikanje v 12. tednu? (7.11.2005 16:46:29)

u tole sem pa vesela da si napisala, ker mene tud špika in imam tudi obrnjeno maternico, baje nazaj, vsaj tako mi je prejšnja ginekologinja rekla ob nekem pregledu. Da jo ima približno 10% žensk in da načeloma nič ni drugače, mogoče le malo bolj boleče menstruacije (pa tole špikanje verjetno tudi) v glavnem nič za skrbet glede tega.

Stran: [1]