Jok pred nočnim spanjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


anitaz -> Jok pred nočnim spanjem (7.11.2005 8:02:03)

Tjaša ima 7,5 mesecev in je do srede brez problema vsak večer zaspala. Pojedla je kašico, potem se je še malo pocartala na joški, sem jo dala v svojo postelco, "navila" muziko in po največ 20 min. je že spala. Vmes sem še partkrat šla k njej, ker ji je duda ven padla,ampak jokala pa ni nikoli, zato sva jo pustila naj zaspi sama. Aja-pa nikoli ni zaspala brez dude. Ko je pa zaspala,jo je pa ven plunila.

Zdaj je večerno spanje postalo muka. Ne vem kaj bi bilo narobe-so res zobki? ČEz dan nikoli ni bila sitna, zdaj pa tud na wc ne morm več. Če jo pustim samo za sekundo, je jok in stok. Ampak to še ni kriza. Jo vzamem pač v naročje in je v redu. Ko pa kuham, jo pa dam v stolček in je čisto pridna (zraven mene,da me gleda). Od srede naprej (nič drugače ni bilo,kot vsak večer-nobene spremembe) pa poje okoli 19-ih kašico, potem pa jo nesem v sobico da bi jo dala še malo na joško. On se začne v momentu dret kot ne vem kaj! Sva probala že vse živo: sem šla z njo spat, sva šla skušaj z njo spat, je šel on z njo spat,z raznimi medvedki...pa ne pomaga nič. Ona se samo joka! Ko ja pa vzamem v naročje, pa odnesem ven iz sobe,recimo v dnevno pred TV,je vse  v redu. Pa sva probala še,da bi zaspala na kavču,pa se tudi začne jokat. V četrtek je imela vročino 38,5, pa sem ji dala Calpol,pa ne vem če je sploh kaj pomagalo. Vročino se ji še nekajkrat do včeraj zjutrja ponovila. Ker se je včeraj spet jokala,ampak to ni jok kar tako-zgleda kot da bi bilo res kaj narobe.Samo kaj? Zato sva včerja ob vsem tem joku šla k zdravniku, je rekla da je mogoče kakšen virus,ker je včeraj postala tudi bleda v obrazek. Ampak na poti domov je v avtu zaspala. Nisem je nič preoblačila v pižamco,ampak sem jo samo slekla,pa položila v njeno postelco in je spala naprej. Celih 10 min.!Ko se je zbudila,je začela jokat!Možno jokat! In tako je zdaj-še ko končno zaspi,se med spanjem začne jokat,kot da jo kaj boli. Po tme ji dajem dudo,pa jo komaj sprejme,pa nekako v joku nazaj zaspi. Prej je vedno zaspala z dudo,nikoli je ni ven metala, zdaj jo pa komaj še povleče.
Včeraj čež cel dan ni skoraj nič jedla. Pojedla je ob 11-ih malico, za kosilo nič, potem pa do večera še dvakrat dojenje,ampak še to zelo malo. Zvečer ni hotla kašice jest, niti dojit se. Kar stran se je obračala. 
Enostavno ne vem več kaj naj naredim, da bo šla brez problema spet spat ali pa da bo vsaj brez joka ponoči. Ta jok ponoči je tako grozeč!Kot bi jo kaj bolelo.Ma ne vem. A je to tako,ko zobki rastejo? Včeraj je dohtarca rekla,da se ji še nič ne vidi in nič ne pripravlja. Pa rekla je še,da ni nič hudega če otročke en dan ali pa dva skoraj nič ne je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




corfu -> RE: Jok pred nočnim spanjem (7.11.2005 10:26:19)

Draga moja, nekaj takega sem jaz doživljala dober mesec nazaj, res ni enostavno, ampak mine. Mogoče jo res matrajo zobki, moj je bil zelo nemiren ponoči, kar jokal, dejansko v spanju, tako, da sem že po RR spraševala punce, če je možno, da sanja in podoživlja dan. Jok je bil, kot ti praviš, prav boleč...Jedel ni skoraj nič...Minilo je, hvala bogu! Kar se tiče hranjenja se jaz nisem pretirano obremenjevala, saj mu očitno ni pasalo in nato je vse nadoknadil, enostavno z žličko nisem dohajala. Pazi le, da bo veliko pila. Kar se tiče spanja...hmm mogoče pa še ni zaspana tisto uro, ko jo daš spat, ker ji še preveč dogaja?

Težko ti rečem, kaj tvojo princesko muči, se ti bodo še druge kaj oglasile.
Vse enkrat mine.




Stran: [1]