minaja -> RE: nujno pomoč o dojenju!! (7.11.2005 9:02:55)
|
Se strinjam s Katarino, da se nalivaj s tekočino. Sama sem več kot uspešno dojila 16 mesecev, prvih šest povsem brez dodajanja, potem pač počasi skupaj s hrano. Mleka mi ni nikoli zmanjkalo, edini recept za to je veliko piti (3 l obvezno, pila sem tudi ponoči, ko sem šla na wc, sem si še natočila en poln kozarec nesladkanega čaja). Skuhaj si 3 l čaja v loncu in potem veš, koliko moraš spiti. Drugo pravilo NIKOLI NE DODAJAJ MLEČNIH DODATKOV PO STEKLENIČKI, ker dokazano mamice potem izgubljajo mleko, saj je manj povpraševanja po maminem mleku in vse več po steklenički. Verjemi, da imaš dovolj mleka, saj se ga tvori toliko, kot tvoj malček spije: več bo spil, več bo mleka v tvojih prsih, zato ga priklopi vedno ko zajoka in ne glej na uro ALI JE ŽE ČAS? Dojenček že ve kdaj je čas. Jaz sem prve tedne in celo mesece dojila tudi na 1 uro ali uro in pol. Pa kaj, se je obneslo. Če imaš še kakšna vprašanja se lahko obrneš tudi na MED.OVER.NET forum, poišči forum o dojenju, ki ga vodi Karmen Mlinar iz LLL. Ona obvlada vse o dojenju. IN sproščena bodi, uživaj v materinstvu, zaupaj si, da ti to najbolje zmoreš, da si najboljša mama, upam da živiš v sproščenem, ljubečem odnosu s partnerjem, ki tudi podpira tvoje dojenje, če ne te lahko tudi to ovira in vse bolj zaupaš steklenički in ne sebi. Pogovorita se. Dojenje je največ kar lahko nudiš otroku v tem obdobju starosti, pa saj to že sama veš. Le pogumno. Pa srečno, vem, da ti bo uspelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. S stekleničko pa proč, vse dokler otrok lepo uspeva, je zadovoljen, napreduje itd.
|
|
|
|