Spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Minki -> Spanje (6.11.2005 21:42:14)

Živjo,
mamo nov problem in sicer z večernim spanjem.  Uspavava se tako, da jaz ležim poleg njega v poltemi in ko se on odloči da bi zaspal se stisne k meni z dudo oz. se še malo pocrklja na dojki. Potem ga odložim v svojo posteljico, ki je postavljena v skupni spalnici. Nato pa se začnejo "vaje". Čez kakšne pol ure se zbudi z močnim jokom in se ne pomiri, če ga ne vzamem iz posteljice in stisnem k sebi (poleg tega se mu še takoj zamaši nosek, če predolgo joka, potem je šele "štala"). To se potem dogaja dokler ne greva z [image]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/love.gif[/image] spat, to je okrog polnoči, vsake pol ure ali še pogosteje. Ponoči se zbuja na 2 uri in se doji kar dolgo, čeprav mu zvečer pripravim riževo kašico.
Se je to dogajalo tudi vam? Bo kdaj bolje?

Hvala, Minki

P.S. Odgovorov, kot so "pusti ga jokati" itd. , se raje vzdržite.




taška30 -> RE: Spanje (6.11.2005 22:15:35)

Hja, takole bom rekla: pri nas se je to dogajalo občasno, zadnje 14 dni pa skoraj vsak dan. Ob 19-ih mlečna kašica, ob 20-ih dojenje, mala je zaspala v trdo, jo dam v posteljo, po pol ure spanja pa jok. In potem smo imeli 'vaje' do 23-ih, ko je končno omagala in zaspala. Do 23-ih pa malo vpitja, malo cmihanja, malo jamranja, malo pa pogovarjanja z igračkami in dudo. Nisva jo pustila jokat ves čas, hodila sva k njej na 5 minut jo miriti, božati...
No, da skrajšam: zaradi goste hrane, ki jo sedaj poje že kar veliko, se je občutno zmanjšalo število dojenj, s tem pa tudi količina mleka. Včeraj je bil spet jok po 15 minutah spanja in...sem šla naredit adaptirano mleko in...na eks ga je spila 120ml. Mene bi skoraj kap. In potem je blaženo zaspala in spala do poldevetih zjutraj ko polh!
Ti povem, da sem še vedno v šoku. Danes sem ji tudi dala še dodatek in ga je spila še 50ml in zdaj spi brez zbujanja.

Srce se mi trga, če pomislim za nazaj, da je bila mala mogoče lačna, midva pa sva jo pustila jokati v posteljici. Ampak tudi pomislila nisem na to, saj sem imela vedno dovolj mleka, nikoli dodajala.

Ne vem, mogoče pri vas ni ta vzrok, ampak poskusi malo dodati, da vidiš če bo še kaj spil.

Pozdrav, Taška




Minki -> RE: Spanje (6.11.2005 22:25:34)

Taška,
hvala za odgovor.
Jest mam mleka še nekaj na rezervi.  Tudi ko ga, ko se prebudi, pristavim povleče dvakrat in potem zaspi.  Po kašici mu dam tudi še flaško pa noče nič piti. Bolj se mi zdi, da se prebudi iz sanj in prične jokati. Ko ga dvignem in stisnem k sebi, da se pomiri pa potem odložim na bok je vse ok, samo če se pa prevrne na hrbet je pa jok.  Sem ga tudi že podlagala pa ni pomagalo.




Marogica -> RE: Spanje (6.11.2005 22:52:27)

Sprašujejš, če bo kdaj bolje? Seveda bo in to takrat, ko boš ti hotela.




mikecpikec -> RE: Spanje (6.11.2005 23:03:49)

Pri našem skoraj 5-mesečniku je zelo podobna situacija.
Po večernem dojenju (in predhodni kašici) zaspi običajno kar hitro. Potem se pa skoraj vedno zbudi po pol urce spanja.

Glede na to, da imamo pri nas takšen baby-phone s kamer'co, da lahko tamaučka spremljava tudi na TV-ju v dnevni sobi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], stopiva z možekom v akcijo takoj, ko se začne malček premetavat in še ni povsem zbujen. Nato ga nekajkrat potrepljava po ritki, pa potem kar hitro zaspi nazaj.

Sva pa že tudi čakala, če bo zaspal sam nazaj, ampak potem se je povsem prebudil in sva ga 2-uri uspavala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Je pa pri nas tako, da čez dan zaspi 3x ali 4x po pol urce. Pa potem mogoče zvečer misli, da ima pol urce dovolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Minki -> RE: Spanje (7.11.2005 21:03:31)

Marogica, oprosti, vendar ne znam brati med vrsticami.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Suzi* -> RE: Spanje (7.11.2005 23:19:15)

Hja, mogoče bom čist mimo udarila s temle, ampak pri nas je bilo tako, da mu večerna mlečna kašica enostavno ni odgovarjala. Zgleda da bušiju ni dobro delo in se je zato zbudil in začel premetavat in pol je bil jok. Potem sem to večerno kašico ukinila (popoldne imava zdaj večinoma le 2x dojenje, eno tik pred spanjem) in zdaj večinoma spi celo noč, razen včasih se zbudi za dudo in malo božanja. Ima pa poleg tega dva obroka goste hrane in zjutraj še dojenje.

Poglej, možno je, da je je lačen (če se ne pomiri, ko dobi dudo ali ko prideš do posteljice), ampak če se pomiri, ko si ti ob njemu (pa ga ne dvigneš iz posteljice in daš k prsim) po moje ni lakota, ampak enostavno rabi samo tvojo bližino da se umiri in zaspi. Jaz mislim, da so še tako mali, zakaj bi jim bližino odrekali. Mi smo poskusili tudi tisto "pusti ga jokat" pa je bilo samo slabše, mali se je čist znerviral in je rabil še več časa, da je zaspal. Zdaj se pred spanjem v temi podoji, ga (včasih že spečega, če med hranjenjem zaspi) dvignem za podiranje kupčka, odpojem njegovo pesmico, položim v posteljico in ga uspavam tako, da me drži za roko. Potem mirno prespi noč brez hranjenja. Nismo pa nikoli prakticirali uspavanja v veliki postelji in "spanja zraven". Pa še to: naš lepše spi zdaj, ko mu ponoči malo odprem žaluzije in pride notri nežna svetloba od javne razsvetljave. Mogoče ga je bilo pa prej samo strah teme.

Poskusi kaj od naštetega, mogoče bo pomagalo.

Veliko prespanih noči vam želim! [sm=rozica.gif]




Suzi* -> RE: Spanje (7.11.2005 23:20:29)

Oj, Minki, šele zdaj sem opazila, da si iz NM. Javi se kaj na privat!!!!




Stran: [1]