Anonimen
|
Tibor je padel spomladi na zobe, ful mu je tekla kri iz ust. Presekano je imel zgornjo dlesen, zobje so bili sicer celi, le malo premaknjeni. Nič nismo šli z zdravniku, le čez kakšen dan ali dva smo klicali kolega zobarja, ki je rekel enako, kot smo že itak mislili. To je, da zobar itak nima kaj narediti, edino v primeru, da bi zob zletel ven, se ga da tako nazaj pritrdit in se zaraste. Samo to sem novega izvedela, drugega pa nič ne morejo narediti. Lahko ratajo zobki tudi čeni sčasoma, kar pomeni, da so odmrli, ampat tudi tu nimajo zobarji kaj narediti. Tiborju k sreči niso. Še dolgo pa ni normalno jedel, ugrizniti ni mogel skoraj še dva meseca. Ampak on je imel kar temeljito zmrcvarjeno dlesen. Verjetno ima glede na naravo padca vaš manj. Ker Tibor je padel med tekom in to je z zobmi priletel na betonski rob pod stopnicami, ko mu je spodrsnilo na železnem predpražniku. Najprej sem mu za jesti dajala bolj tekočo hrano, pa gledati je treba, da ni kaj pekočega, kakšno sadje ali kaj takega. Potem pa, ko je bilo že malo bolje, pa sem vse narezala na koščke, ker ugrizniti npr. v kruh še dolgo ni mogel. Po moje nima smisla, da hodite na dežurno. Že pri zobarju vam jutri ne bodo imeli kaj narediti. Paracetamol pa lahko daš, če se ti zdi, da ga boli. Saj mu bo tudi psihično verjetno pomagalo, bo prepričan, da bo po sirupu bolje. Verjamem, da je hudo, se mi zelo smili, fantek. Ampak jutri bo že bistveno bolje, bosta videla.
|