|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   leva, desna stran
6.11.2005 15:25:52   
rumena
Mene pa zanima kdaj naj začnem dojiti samo na eni dojki obrok, naslednji obrok pa na drugi dojki?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: leva, desna stran
6.11.2005 15:55:54   
Naja31
Ne razumem tvojega vprašanja user posted image

Jaz mojega že od začetka dojim na obeh, včasih pa ima na eni strani dovolj in potem sploh ne pokaže interesa da bi vlekel še na drugi.
Nekaterim je že od začetka dovolj dojenje samo na eni strani.
Saj ti bo dojenček sam pokazal če ima dovolj po dojenju samo na eni dojki.

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2005 16:15:30   
Anonimen
Jaz že 4 mesece dojim na obeh. Če pa slučajno kdaj viška hodi, si pa izbrizgam pa shranim za kakšen večer, ko malo zmanjka user posted image

(odgovor članu rumena)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2005 16:49:18   
N&N&D
Ni pravila kako dojiti na obeh ali samo na eni strani. Če ima dovolj na eni, ga drugič podoji na drugi, če pa dojiš na obeh moraš naslednjič zamenjati vrstni red. To je najbolj pomembno. Jaz sem dojila na zečetku samo na eni strani, saj na drugi ni več potreboval, ker se je najedel. Pri ca. 3 mesecih pa sva prešla na obe, ker ni imel dovolj.
lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2005 16:19:00   
rumena
Sprašujem zato, ker se v brošuri o dojenju prebrala, da se po nekaj dneh začne dojiti en obrok samo na eni dojki, ker če preveč menjavaš je potem manj kalorično mlekouser posted image .

Koliko časa pa se lahko doji na eni dojki, 10 min kot na začetku, ali dalj?

(odgovor članu N&N&D)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2005 18:51:00   
Anonimen
jaz dojim na vsaki po 20 minut. vsaj. ponoči pa 10 na vsaki.

(odgovor članu rumena)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2005 18:56:13   
Anonimen
Rumena, prav razmišljaš. Od začetka, ko otrok ne poje veliko je dobro, da se doji en obrok na eni dojki, da pride tudi do zadnjega kaloričnega mleka. Zdaj ali je 10 minut dovolj je odvisno od otroka - nekateri se hitro najedo, drugi rabijo več. AMpak več kot 15 minut na eni strani naj se ne bi "pasli". Saj boš videla, kdaj bo sit - ko ti bo lepo prespal od obroka do obroka - predvidevam, da je še majhen, ko ne bo jokal v "prazno", takrat veš, da je sit. Pa na kupčka ne pozabita, ko podreta tazadnjega, ga še malo pristavi,d a vidiš, če je res mera polna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2005 19:27:05   
Seven*
Jooj kaksne bedarije pisejo v brosurah. A to pomeni, da eskimke pa afriske mamice razmisljajo na keri strani so prejsnjic dojile??! Ja pomojem tudi. user posted image user posted image user posted image  Mleko ki najprej pritece je manj kaloricno, ker je bolj vodeno (prednje mleko)..

Jaz sem Jakoba 3 mesece dojila izkljucno samo na levo zizo.. Pa je glih tak napredoval..

Delajte cimmanj znanosti iz dojenja, pa bo najboljse.. Mali paraziteki bodo tako ali tako terjali svoj delez.. user posted image

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.11.2005 21:11:54   
Anonimen
A si ti Seven vedno tok pametna?! Ce nekdo nekaj lepo vprasa, potem verjetno pricakuje, da bo na to dobil lep, prijazen odgovor. user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2005 21:22:37   
sasa
zivjo,

tudi jaz sem se na začetku ubadala s takimi zadevami, da ne govorim o tem, da je povsod pisalo, da zamenjaš stran, ko izprazneš eno. in kako to veš, je bilo seveda vprašanje (vsaj zame še pred par meseci). no, od vse prebrane literature mi je koristila ena zadeva; dokler ti, ko stisneš dojko, še vedno brizgne mleko, si na prvi stopnji. tisto ta zadnje, najbolj mastno, pa lahko spraviš ven le s črpalko oziroma z vakuumskim dojenčkovim prijemom. jaz sem dojila na obe le v porodnišnici in morda doma še kak teden (je pa res, da mam očitno kar veliko mleka). potem pa po filingu. kar pomeni, da sem tamali ponudila isto dojko, če je hotela na hitro še kaj pojesti in drugo, če je med podoji minilo več časa. še danes, ko ma punčka tri mesece in pol, jo vsakič podojim le na eni dojki. pa je v treh mesecih pridobila 4 kile (je bla pri ta suhih ob rojstvu, zdej pa je pravi knedl:) in zaekrat nisem imela tudi z dojkami nobenih težav.

lp,

sasa

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?