Marogica -> RE: Problem s hranjenjem (6.11.2005 17:59:10)
|
Težko ti rečem, kaj naj narediš, ker so otroci pač različni. Ti bom povedala primer mojih dveh sinov: Ta prvi je jedel zelenjavne kašice, narejene samo doma, ta drugi pa je hotel jesti samo kupljene in sem doma pripravljene metala stran. Pa sem pač kašice kupovala, nekje pri 8 mes, pa je začel jesti tudi domačo hrano. Mogoče je tudi pri tebi to vzrok, da zelenjavnih kašic ne je. Pri sadnih je pa tako, da sem pri 7 mes dajala na obrok ca. 200 ml, ker se mi je zdelo 100ml pač premalo. Enako sem delala z mlečnimi kašicami (grisolino, keksolino.....) Pa daj ji kakšen gosti sok za pit. V tem obodju je gosti sok še vedno lahko tretiran kot obrok. Možno je tudi, da ne mara samega mleka ali pa adaptiranega. Moj ta večji adaptiranega ni hotel, smo sprobali najmanj tri različna, pa sem na koncu vse skupaj vrgla stran. Pediatrinja mi je rekla, da lahko po dopolnjenem 6 mes dajem alpsko mleko in sem to tudi naredila. NAenkrat količina mlečnega obroka ni bil več problem. Več ti ostalo ne znam svetovati, vendar vseeno mislim, da otroci morajo jesti toliko več, kolikor več so pač aktivni. Saj potrebujejo od nekod energijo. Če pa res ne veš kako dalje, pokliči pediatrijo, mogoče ima ona kakšen pameten nasvet. Ne čakaj pa na posvetovalnico, da ti bo morala povedati, da se tvoj otrok redi premalo. Želim ti dosti uspeha in tvoji pupi boljši tek
|
|
|
|