Glili -> RE: Dilema: bombažne plenice ali tiste za enkratno uporabo (9.11.2005 15:14:34)
|
Zivjo, Jaz sem se odločila za bombažne plenice. Će greš na internet stran of Štorklje ali Racmana, so tam prednosti lepo razložene. Ekologija, cena, in seveda, veliko bolj zdravo za tvojega sončka. Ker nisem ravno Ga. Trump, sem se odločila, da svoje plenice sama sešijem. Sploh ni noben problem, in ena plenica me pride približno 500 sit. Če imaš šivalni stroj, obvladaš ravni šiv in cikcak, ni blema. Potrebuješ: vsaj 24 plenic v primerni velikosti. - lahko izbiraš med tistimi, ki so prirejeni posamezni velikosti, ali pa kupiš nastavljive. 3 ali 4 prekrivne hlačke - te so lahko zelo drage in niso nastavljive po velikosti, tako da boš verjetno morala kupiti v vsaki velikosti. 10 ali več - dodatnih vpojnih vložkov. Zelo dobra ideja, če tvoj otrok na veliko lula, oz. za čez noč. Popolnoma uredu je, če previjaš izključno v bombaž. Je ogromno prednosti in internet je zares dobro oskrbljen s podatki. Če govoriš angleško, oz. razumeš, mi pošlji e-mail in ti bom dala ogromno sajtov, kjer si lahko vse prebereš. Papirnate predloge - to je papir, ki ga vstaviš v pleničko, da lažje odstraniš blato. POZOR! če boš dojila, bo blato izredno tekoče, tako da boš rabila tudi več prekrivnih hlačk. Če kupuješ AIO (all in one) plenice, ki imajo vgrajeno neprepustno plast, pazi na kateri temp. pereš, ker se hitreje uničijo zaradi plastificirane tkanine. Najceneje te pride, če plenice dobiš kje rabljene (nove so od 2000 sit naprej po komadu), ali pa če jih sama narediš. Jaz se prav prijetno zabavam, pa tudi moje zgledajo lepše kot racmanove, ker sama določam material in vse. Veliko uspeha!
|
|
|
|