Mi zmanjkuje mleka? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Rubin. -> Mi zmanjkuje mleka? (5.11.2005 17:54:04)

Hello, moja sončica ima tri mesece in se polno dojiva. Zadnje čase pa opažam, da nimam več tako polnih dojk, kot do sedaj. Mleka mislim, da imam še dovolj, (kako pa otrok pokaže, da je mleka premalo?), ampak me vseeno malo skrbi, da to ne pomeni, da mi bo počasi zmanjkalo, ker imam plan še tri mesece polno dojit. Ima katera tak problem in kako ga je rešila?




Twetty -> RE: Mi zmanjkuje mleka? (5.11.2005 19:00:27)

Otroček ti pokaže,da imaš premalo mleka.ko je lačen.Js sem dojila slab mesec,tak da ti ne znam pomagati,moja je enkrat ful jokala,ker je bila lačna pa sem ji ponudila aptamil.In tako sem zaključila z dojenjem,ker se mi je ostalo mleko takoj začelo sušiti.




mimica -> RE: Mi zmanjkuje mleka? (5.11.2005 20:03:55)

To, da se ti zdijo dojke bolj prazne ( sploh, ko si na začetku navaejn, da se ti zdi, da jih bo razneslo ) pomeni samo, da se je uskladila ponudba s povpraševanjem. Tudi jaz sem imela včasih občutek, da imam premalo oz. skoraj nič mleka v dojki, a ko je mali začel jest, sem videla, da mleko teče normalno. Moj mali pa  pokaže tako, da je premalo, da se začne ful bunit ob hranjenju.  




teka -> RE: Mi zmanjkuje mleka? (6.11.2005 18:10:05)

Draga Cappy! Glede polnosti dojk sem prebrala, da dejansko po določenem času izgleda, kot da niso več tako polne, vendar naj bi bilo mleka dovolj. Pa mislim, da bi ti tvoja sončica že znala sporočiti, da ima premalo. Kar pa se tiče dodajanja - tudi če se izkaže, da ji boš morala dodati adaptirano mleko, PROSIM ne obupaj nad dojenjem! sama svoji 4-mesečni pikici dodajam 100 do 200 ml bebe dnevno že od prvega meseca, pa se sicer večino obrokov vseeno veselo dojiva še naprej! in upam, da bo tako še nekaj časa ;)))




Stran: [1]