Gina
|
Prva faza je, da ti ugotoviš, kaj hočeš. Napisala si, da počasi nastajajo negativna čustva. Torej še niso negativna ali so vendarle? Ne mislim tisti hip, ko si jezna nanj, ampak vse skupaj gledano, ali si v fazi, ko ne moreš več in se tega zavedaš 24 ur na dan? Dokler se tega ne boš zavedala, ne boš prepričana, ali si naredila prav ali nisi in do takrat tudi naredit ne boš mogla ničesar. No, lahko ti pa napišem, kako sem jaz to izvedla, kar sem. Sicer sem imela službo, to je pa tudi vse. Najprej sem si naredila plan, kako bom to izvedla. Potem sem pa na tem planu 2 leti intenzivno delala. V tem času sem stanovala sicer pri možu, izkoristila to, da sem imela tam varstvo za otroka vsaj občasno, sicer sem se pa možu izmikala. Ko je prišel domov, sem jaz z obema otrokoma večinoma odšla. Vrnila sem se zvečer, dala otroka spat, potem sem pa ali odšla v sosednjo sobo brat, ali gledat tv ali pa sem enostavno odšla h eni frendici, ki me je dan za dnem gledala vsak večer od 20.00 do 22.00 (moj ex itak ni nikamor hodil zvečer ven, tako da je otroka čuval medtem ko je gledal tv - razen 2x na teden, ko je hodil z ljubico plavat do poznih jutranjih ur). Sem tej frendici tako hvaležna, ker me ni ven nagonila. Saj je bila večinoma tudi sama, ker je njen pač rad po gostilnah vandral s frendi, ampak vseeno je bilo lepo od nje. Spala sem pri otrocih v sobi. Ampak ves čas sem delala na tem, da grem. PO dveh letih obupnih naporov, ko sem že mislila, da je nemogoče, da človek naredi vse, ampak res vse, kar je v njegovi moči, šlo mi je pa vse narobe - ali vsaj za moje pojme z ne tako brzino, kot sem se jaz trudila, se je v nekem hipu čisto vse poklopilo. Odselila sem se z otroki. Zakaj se nisem prej, ker sem ustvarjala pogoje za to, da nam je zdaj lepo in fajn. A bi bilo smiselno se odselit prej? Bi bilo, če bi trpela fizično nasilje, sicer pa po moje ne, je bolje si prej vse smiselno pripravit, čeprav je vmes hudo. Pri tebi se mi zdi najbolj nujno, da si najdeš službo. Kakršnokoli službo. Potem pa najprej našparaj malo, da boš imela za nujne reči, za alarmantne čase. Ne moreš si privoščit z dojenčkom ne imeti npr. ogrevanja nekje, ali da te na cesto vržejo. Toliko rezerve moraš imeti. Potem pa začni iskat primeren najem. Včasih dobiš takoj, včasih pa mesece ni nič na razpolago ravno tam, kjer bi ti rada. Ne moreš biti odvisna od tega trenutka. Nič ni tako alarmantno, da moraš na vrat na nos z dojenčkom kam, razen če te tepe, to je drugače. Pa intenzivno delaj na tem, res intenzivno. Ne malo nehat iskat, potem pa bi kar takoj šla. Če pa trpiš fizično nasilje, potem je pa edina pametna stvar varna hiša. V tem primeru pojdi na CSD in ti bodo pomagali.
|