sasa -> RE: Sesanje palčka (4.11.2005 23:26:16)
|
hoj, mi smo stari dobre tri mesece in pred par dnevi ji je uspelo obvladat sesanja palčka (prej smo mel en teden prstov v nosu, očeh in posledično jok ob neuspehu). tako da sem se dva dni ukvarjala z dilemo, a ji pustim palčkanje ali začnem s teženjem z dudo (ki jo je dosedaj vsakič besno izplunila). no, danes sem začela nadomeščat palček z dudo in po nekaj poskusih je kar delovalo. čeprav nisem preveč navdušena, saj je (če zanemarimo bodoči aparat) valda fajn, če se otrok zamoti sam, ne pa da mu je treba dudo tlačit nazaj v usta, ko pade ven...ampak med tehtanjem plusov in minusov obojega, je pač prevladalo to, da je duda bolj anatomsko oblikovana in da se jo da lažje odvadit (palčka pač ne more odnesti krokodil:). morda v tolažbo: naša pediatrinja načeloma ne nasprotuje palčkanju in pravi, da tkointko zobarji danes vsakemu drugemu otroku predpisejo aparat. in kolegica, ki ma enga palčkarja in enga dudarja, pa je tudi rekla, da je blo veliko manj težav s spanjem s ta prvo, ki ji ni bilo treba dude dajat nazaj v usta vsakič ko se je ponoči zbudila in da vse palčkarje (ki jih baje ni malo) odvadijo te razvade v prvem razredu:) sa
|
|
|
|