Kateri mlečni izdelki kdaj in kako? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

m_m -> Kateri mlečni izdelki kdaj in kako? (4.11.2005 0:18:44)

Zanima me alpsko mleko. Vidim, da ga ene prekuhavate in/ali mešate z vodo.
Kdaj ste ga prekuhale?
kdaj mešale z vodo in v kakem razmerju?

Kaj pa hrana pripravljena z mlekom, če recimo mleka še ni probala, pa da raje tak začnem.
Brala sem, da delate pudinge, riž... z mlekom. Jaz riž kuham v neslani vodi. Stara je bila 6m.

Kaj pa sir?

Lunca1 -> RE: Kateri mlečni izdelki kdaj in kako? (4.11.2005 6:21:15)

Midva ji občasno narediva mlečni gres, samo se ne spomnim kdaj smo začeli.

tascha -> RE: Kateri mlečni izdelki kdaj in kako? (4.11.2005 7:39:05)

Jaz mu mlečne kašice delam za navadnim 3,5 mlekom (prekuhanim) Že od 6 mesecev. Sedaj je star 7 mesecev, nikoli ga nisem mešala z vodo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Marogica -> RE: Kateri mlečni izdelki kdaj in kako? (4.11.2005 7:49:58)

Alpsekga mleka NI potrebno prekuhavati. JAz sem alpsko mleko mešala z vodo prve tri dni, ko sem začela z alpskim, potem pa ne več. Mešanica je bila 50:50. Dajati sem ga začela mojima obema sinovoma od dopolnjenega 6.meseca starosti.
Sira pred ca 7,8 mesecem nisem dajala, le redko sem dala v zelenjavno juhico sveže nariban parmezan. Ga je rad jedel.

tinatona -> RE: Kateri mlečni izdelki kdaj in kako? (4.11.2005 10:55:53)

Jaz mojemu vse kašice mešam z adaptiranim mlekom. Navadno mleko dobi edino v pire krompirju (ker ga delam za vse), sicer ga še ne uporabljam. Mu pa dajem že jogurtke in skutke... Z mlekom bom pa rajši še malo počakala.
Namesto riža mu jaz dajem rižolino. Riž pa ponavadi zakuham v kakšno zelenjavno juhico (namesto krompirja).

LP tina

Stran: [1]