[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2005 12:32:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

soncece24 -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 12:44:45)

Kriza. Za kaj takega pa res še nisem slišala. Ker je napako naredila uslužbenka CSD in če ne bo šlo urediti drugače, bo morala te tri obroke kredita, ki so se zaradi njene napake nakazovali drugam kriti ona. Ker ne vem, če bodo dobili ta denar nazaj. Mislim, če bi meni kr tak nekdo vsak mesec nekaj nakazal, bi šla verjetno vprašat od kod to... A je tisti, ki se mu je to nakazalo mislil, da je zadel mesčno rento al kaj? 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2005 12:54:09)

Anonimen -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 12:57:39)

Meni so na CSD v MB takoj rekli, naj si uredim trajnik za kredit, ker ga oni NE trgajo od porodniške. In sem si ga uredila. Takrat sem bila jezna kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], po tvoji zgodbi pa samo rečem Hvala bogu!!!!

lili79 -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 12:57:41)

Za CSD sem slišala da so nezanesljivi pri plačevanju oz. trganju obrokov od porodniške nisem pa slišala da bi denar nakazali drugam. Ravnoiz tega razloga sem na banki odprla trajnik za kredit in teh problemov za neodplačevanjem kredita nimam.
LP

SašaR -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 13:09:46)

Moja mami dela na eni izmed slovenskih bank in oravi, da ima vsaka banka nek račun kamor se stekajo taka plačila, ki niso popolnoma jasna. Tvoj denar bo šel v prave roke samo vpašanje časa je kdaj. Nisem te potolažila, upam da se vse čimprej uredi!
LP

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2005 13:09:53)

Anonimen -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 13:21:19)

Katastrofa!!! Da se ona kar odloči, da je to celjska banka, čeprav se ne vidi dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. A ji je blo tko težko preverit pri tvojem delodajalcu, ki ji je poslal faks, kaj dejansko piše?
Jaz sicer takega primera nisem imela, sem pa doživela nekaj podobnega. Ker sem pri firmi "zaposlena" tako, da imam s.p., moram imet tud poslovni račun. No, in ko so se pred leti ŽR menjali v TRR, sem jaz istočasno z računom zamenjala tudi banko, na izdanem računu pa pobarvala in s klicaji označila, da ja ne bi spregledali nove številke računa in banke. Pa je tista kokoš v računovodstvu kljub temu avtomatsko nakazala na račun, ki sploh ni več obstajal! Denar mi je visel v zraku in sem se par dni zezala, da sem ga lahko prenakazala. No, dobila sem ga, saj preveč mi niso komplicirali, samo najti so ga morali.

kofetek2010 -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 13:32:53)

o,ja, pa se dogaja tudi to, ko sem delala na prejšnji firmi nam je banka po pomoti nakazala enih par mio sit (cca.50 mio sit) in bili so prav veseli, da so jih nakazali nam, ki nismo imeli blokiranega računa in so denar po dvo dnevnih pisnih procedurah dobili nazaj - če bi se zmotili in nakazali denar na kakšno firmo, ki ima blokiran račun bi se lahko od denarja za dolgo, dolgo časa kar poslovili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2005 13:36:01)

puncica -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 14:59:13)

Nekaj podobnega se je zgodilo pri nas v službi en zaposleni je imel v bazi podatkov narobe račun in ta račun je pripadal čist drugi osebi. Tako so se vsi potni stroški (mesečno jih je imel veliko) nakazovali njej, on pa je šele po pol leta ugotovil da denarja od potnih stroškov sploh ne dobiva in potem so na banki ugotovili kam se je denar nakazoval na kater račun in dobro da je ženska kateri je račun pripradal bila poštena in sama rekla da se ji je čudno zdi da vsak mesec dobi po 50 jurjev in ta denar ni porabila, tako da je vrnila in vse se je srečno končalo.

A se ni videl samo prvi del računa to je prvih 5 številk po tej številki vidijo katera banka je drugih 10 pa je tvojih osebnih tako da če je samo prvih 5 zamenjala itak lahko vidijo kdo ima zadnjih 10 številk isto številkko kot ti na Banki celje in tako ugotovijo kam se je nakazoval. pa tud ni mi jasno kako ne morjo ugotovit nakazila v tistem dnevu pa po znesku, nekako bi že mogl na banki celje ugotovit kam se je nakazoval.

No upam da se vse ok reši.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.11.2005 15:48:17)

soncek&luna -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 16:46:34)

na, ta je pa res dobra....

na sreco je mene vodja banke, ko sem jemala kredit sam opozoril, da na CSD zelo neradi karkoli nakazujejo in da naj raje naredim trajnik.... hvala bogu...

upam, da se ti bo uredilo.... tiste tri obroke naj pa usluzbenka placuje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 21:04:47)

Prejšnjo noč nisem spala, ker sem zvečer o ogledo I-net računa videla, da je moj vezan depozit izpuhtel. Enostavno ga ni bilo, ne med depoziti ne na bilanci stanja.
Zjutraj sem telefonirala in so mi rekli, da je pri njih depozit viden, da pa imajo eno računalniško napako in da bodo odpravili.
Danes ga še vedno ni na stanju.
Če ga ne bo še jutri, bom FAJN zarobantila.

Jah, bankam je potrebno gledat pod prste!

Maček Muri -> RE: Le kam je šel moj denar? (3.11.2005 22:13:31)

Denar leži na nekem začasnem računu. Ampak vsaka resna banka ta račun redno kontrolira, sproži reklamacijo pri nalogodajalcu in sredstva vrne. Da pa to traja tri mesece pa pove marsikaj o urejenosti poslovanja banke, ki jo omenjaš. Sem kar nekaj let delala ravno na reklamacijah in se mi zdi to too much. Razen če se po kakšnem strašnem naključju številke računov ujemajo, kar pa skoraj ne verjamem.

Anonimen -> RE: Le kam je šel moj denar? (4.11.2005 0:27:06)

Kaj takega se mi sicer še ni zgodilo, ampak če bi bila jaz na mestu tistega komitenta banke, ki je dobil na svoj račun nakazan ta denar, mislim, da ne bi veliko spraševala v banki, od kod se je vzel. Tako zelo pa spet nisem poštena in to iskreno priznam. Pravi prejemnik bi denar moral tako ali tako dobiti takoj, ko bi se ugotovila napaka, in "izgubljeni" denar bi morala založiti banka, saj je ona tista, ki je naredila napako. Potem pa, ko bi me našli (kot napačnega prejemnika), bi pa denar vrnila. To pa bi. Seveda pa vedno v upanju, da me ne bi odkrili, hehehe.
Bi pa seveda čisto drugače reagirala, če bi banka (ali kdorkoli drug) izgubila moj denar. Takrat bi pa znorela.
Ampak jaz vsaj priznam obe strani zgodbe.

KODA -> RE: Le kam je šel moj denar? (4.11.2005 1:22:12)

Jest sem pred 5 leti ko sem bila taprvič na porodniški imela mini kredit,ki so mi ga trgali od porodniške.Jest poplačam kredit,CSD mi pa še kar naprej trga kredit.Tri mesece sem morala hodit na banko ko je bilo izplačilo,da sem dobila denar nazaj.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.11.2005 4:51:02)

Anonimen -> RE: Le kam je šel moj denar? (4.11.2005 5:32:19)

Banka bi morala pravemu človeku prej nakazati njegov denar, ne glede na to, kdaj bi ga dobili od mene. Ker bi to storili po lastni napaki, ne na mojo prošnjo. Vem pa, da je kaznivo, če jih na napako ne opozoriš. In da je kaznivo tudi to, da denar vzameš, čeprav veš, da ni tvoj. Ampak jaz "ne bi vedela", da ni moj. "Mislila bi", da se je bivši zmotil in nakazal zamujene preživnine. Pa naj mi kdo dokaže, da nisem upravičeno mislila tega...

karmy -> RE: Le kam je šel moj denar? (4.11.2005 8:46:15)

huh....naj se banka in csd menta pa počakaj na naslednji mesec....če še takrat ne bo pa ti prtisni na obe strani in celo na celjsko banko. pr tem pa še vmešaj tržnega inšpektorja če bodo kej bluzil.

drgač pa k je tist dnar nakazan na xxx račun, ga lahko banka tudi vzame dol in točno vejo kam je šel dnar, ker imajo glede tega zelo točne informacije še posebej  banke. in lahko tudi poberejo dol dnar v točnem znesku in prenesejo drugam...se je zgodilo eni moji kolegici to...pa so ugotovil napako oz. jih je nekdo opozoril in so napako odpravil...njej je znesek  šlo v tak - ker je z veseljem nakupovala...namesto da bi počakala kaj je zdaj to...

piščanc -> RE: Le kam je šel moj denar? (5.11.2005 22:09:01)

jao, so površne tele CSD!!!

pri meni je bilo podobno, samo da ni bilo toliko denarja v igri - najprej iz CSD niso plačevali dodatnega zavarovanja, čeprav bi morali, potem sem klicala, da če že niso, pa sploh ni treba, naslednji mesec so plačali, samo na drug račun....no jaz sem videla šele po opominih, ampak se je vse uredilo, so samo prenesli denar, ni mi bilo treba plačati kazni.

upam, da bo celjska banka našla denar, drugače ga mora pa csd ponovno plačati - tebi so ga že trgali, sranje. Pa da te ne pokliče kura zmešana, za vsak pildek je treba tja letat, ko pa so krediti v igri, pa ne zna telefona dvignit!!!!!!!!!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.11.2005 8:09:30)

SABILA -> RE: Le kam je šel moj denar? (6.11.2005 21:27:48)

ker nisme prebrala vseh odgovoro ampak sam neki, ti lahko povem da je denar na začasnem računu na banki celje, ta račun SE NE čisti dnevno, ampak konec meseca ko imajo izpad, ker pa sem delala v banki celje, vem da bo izpad popravljen do 3delovnega dni v naslednjem mesecu!

Stran: [1]