Calella -> RE: Klomifen (3.11.2005 10:15:11)
|
Najprej te lepo pozdravljam Rebeca. Sem nova tukaj in pripeljale so me predvsem sedaj tudi psihične težave. :-) Sploh ne vem, ali naj začnem novo temo, ali pa naj vse skupaj kar sem napišem. Bom kar tukaj: Z možen se že celo leto boriva za zanositev, pa zaman. Z možem vse super, jaz pa... Policistični jajčniki, kar ne privede do ovulacije. Zato mi je predpisal KLOMIFEN v kombinaciji s Prometrium/progesteron. Klomifen jemljem že drugi mesec, seksava ko blesava - pa ne samo zaradi otroka -, pa nič. Stranski učinki Klomifena so prav neprizanesljivi in nič prijazni: Vrtoglavice, slabost, povečane boleče prsi, vročinski oblivi..., ki se začnejo že drugi dan jemanja klomifena in ostanejo do približno 20. dne... Redne kontrole so pokazale, da se mi naredi en folikel od tega je bil 20. dan ciklusa velik le 13 mm. Čisto razočarana nad svojim telesom. Saj skoraj večina dobi po veliko več foliklov ob jemanju klomifena. 12. dan ciklusa, sem prišla na pregled, da vidi če semenčeca ostanejo v maternici, pa ne. Vzrok: je še prezgodaj. Folikel je še majhen in do ovulacije ne bo prišlo še en teden. Tako je že drugi mesec. Nočem te strašiti, le čisto sem obupana. Lep pozdrav, Calella
|
|
|
|