Joe -> RE: mame- študentke (3.11.2005 21:05:37)
|
Anja, nihče te ni vprašal, če imaš voljo do študija, glavno je, da se naučiš in narediš izpite! [sm=smiley16.gif] Malo se zezam, mislim pa tole: Ne sprašuj se in ne ugotavljaj, ali se ti ob dvomesečni punčki ljubi študirati ali ne. Študiraj. Tako kot pereš cote, tako študiraj. Bržkone je pri dveh mesecih več možnosti (prostih uric) kot jih bo kasneje. Četudi ne spiš dlje kot po par ur skupaj (mislim na dojenje), se da študirati. Včasih celo lažje, vsaj po mojih izkušnjah s transi zaradi pomanjkanja časa pred izpitnim rokom (če sem zaspan, se neizogibno koncentriram le na eno stvar, da ji sploh zmorem). Če boš odkrila, da si zvečer vendarle preveč zaspana, se uči zjutraj in med dnevom. Vstajaj dosti pred otrokom, če bo potrebno, in hodi spat zgodaj zvečer. Ko bo sila, namakaj noge v lavur s hladnejšo vodo (preverjeno preprečuje dremavost; ali pa si sezuj nogavice). Jaz sem bluzil nekaj let, da sem po precej uspešnem in rednem izdelovanu letnikov spacal skupaj zadnje izpite in predvsem diplomski nalogi. Živel sem stran od faksa in čakal na tisto "pravo razpoloženje" oz. "pravi občutek" za študij. Seveda se ni nikoli zgodilo samo od sebe. Če se ti bo zdelo, da potrebuješ še kaj mojega soljenja pameti, se javi z zasebnim sporočilom, ker bolj slabo pokrivam dogajanje na RR.
|
|
|
|