Barbela
|
Po dolgem času je pri meni spet na dnevnem redu tema Julij. Kar dosti se je zgodilo v tem času. Čestitke vsem slavljencem in slavljenkam, pa tudi tisti, ki imate nove zobke. Ja, tudi mi smo dopolnili 7 mesecev (5.2.) in včeraj je na plano prikukala zgornje enka, druga se ji bo pridružila čez dan ali dva. Tako, da ima Jaka zdaj tri zobke. Pri nas je bila pri prvem zobku katastrofa: viroza, visoka vročina, izpuščaji, tečnoba,... Zdaj je bilo lažje. Daje ga samo tečnoboritis. Jaz mu vročino zbijem s svečkami, vendar samo, ko je nad 38,5 ker drugače mu lahko preveč zbiješ vročino. Ena izmed vas je spraševala glede kuhinje, če se še katera skoz sam tam suče. Ja, tudi pri meni je tako. Pa čeprav imamo pomivalca sem skoz tam. Sej mi ni težko, ampak mi včasih preseda. Sem pa trola, takrat ko bi pa lahko uživala, se pa spravim in še kaj spečem, tako da sem veselo spet v kuhinji. Kdo bi me razumel? CIPRESA: - jaz mu dajem koruzne žemljice, te lahko je. Čeprav bi lahko že zdaj pšenico, pač iz navade - pa še rad jih ima. - od mesa mu lahko daš puranje, piščančje, kokošje, mlado goveje meso. S svinjino raje počakaj do enega leta. - Špinačo mu tudi lahko daš, ni alergena. Drugače pa poskusi še z bučkami, brokolijem, borovnicami, če jih imaš morda v skrinji, rižem, testeninami, cvetačo, marelicami, mangom,.....še veliko tega je. - jogurt, skuta; po tem ko sem ga pošteno ušpičila in sem dala Jaku fruchcwerge in je dobil alergijo, mi jih je pediatrinja pošteno napela, da take kemične stvari niso za dojenčke, sem se malo zamislila, da je bolje postoma kot prehitevati. Jogurt in skuto lahko po dopolnjenem 8 mesecu. Verjetno ni nič narobe, če poskusiš prej, sam daj navadno in sama vmešaj sadje noter. Tako dela Tinka in ni Gašperju nič, Jaka pa je bolj občutljiv in bomo za1x malo še počakali. - ko je bil bolan sem mu dajala samo mleko in čaj, ker drugega ni hotel. Mi smo kljub tečnobi v redu. Ubadamo se le z občutljivo kožo na obrazu. Je zelo suha, rdeča in polna majhnih pikic. Zdej 14 dni niti nismo eksperimentirali glede hrane, ker nismo smeli. Danes ga začnem mazat z nekim mazilom, če do petka ne bo boljš, morva spet k pediatru. Se mi zdi, da ni ne konca in kraja teh ambulant. Oddala bom tudi vlogo za podaljšanje porodniške, tako da držite pesti. Če odobrijo, bi bilo zelo super, ker potem Jakatu ne bo treba v jasli. Tiste, ki ste iz Ljubljane: kje imajo pri vas kake fajne , luštne, tople čevlje za dojenčke. V soboto gremo namreč v Ljubljano, ker je fant že spet vse prerastel. V nedeljo ko je imel rojstni dan sva ga s Tomotom merla in tehtala: 8200g in 74cm. Se mi zdi da zdaj bolj počasi raste in se redi. A vaši tudi? 2cm je rastel skoraj dva meseca. Lepo se imejte in bodite zdravi, Barbara in Jaka
|