LUŠTANJE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> LUŠTANJE (2.11.2005 12:48:09)

Mene pa zanima, kaj se vam zdaj, ko ste noseče še posebej lušta.

Meni: vse kar ima zvezo s čokolado, jabolke, meso.




NRMM -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 12:51:45)

Čao Urska!

Tudi jaz imam podobne lušte kot ti, jabolka in kar se tiče čokolade posebej, meso ne tako hudo, ker svinjskega ne smem, drugo mi pa ne diši preveč, mi pa zadnje čase zeeeelo diši, hren z jabolko in kislo smetano, ter pražen krompir, prej včasih pa je bila to jed, ki sem jo samo poizkusila. No da lušt o hamburgerjih sploh ne omenjam. In to so jedi, po katerih me ne peče zgaga in mi ni hudo, po vsem ostalem mi je slabo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].





čuko -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 12:52:48)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Meni se je prve mesece full luštala Nutela, sedaj pa sem na žačetku sedmega meseca, pa nič. Prav čudi me![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 12:53:01)

majoneza, junk food, goveja župa :) štrudli :) u glavnem sama svinjarija :)




Anonimen -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 13:07:08)

Jaz sem na začetku ful pazila kaj jem.

Zdaj pa kot pravite sama junk food. Bolj je mastno in nezdravo bolj mi paše.







Eviii -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 14:06:15)

isto je pr meni. na začetku sm jedla samo sadje in zelenjavo. vse ostalo mi je nardilo slabo. pa čokolade in nutele nism mogla videt (kar je blo zame zelo čudno in je bil to za moje bližnje prvi indic, da se neki dogaja - še preden smo jim povedali za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]). zadnji mesec (mogoče kak teden več) pa bi jedla same svinjarije. čokolade pojem na tone. pa tudi sladkarije. pa pice. pa na hamburgerje in pomfri me vleče... sej se poskušam zadržat, pa včasih enostavno ne gre!!! pa o čipsih in podobnih neumnostih niti da govorim!!!




Še ena T -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 14:23:37)

Čokoladna torta, kremšnita, zrezek v omaki, pizza, sadje, še posebej ananas, pečen krompir, mlečni riž...

Vseh teh stvari sem pred nosečnostjo pojedla zanemarljivo malo.




puncica -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 14:29:11)

V soboto sem gledala nekermana in sem vidla touster s toplim sendvičom, kaj misliš sem si zaželela, pol prejšn teden se je family frost vozil okol in sem si grozno zaželela lučke, ki je še v življenju nisem jedla oktobra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] včeraj pa gledala na tv, pa so mel borovnice pa bi jaz tud borovnice jedla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 




Katie1 -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 14:31:27)

Meni se je v prvih treh mesecih izrazito spremenil okus. Mesa in rib videt nisem mogla, tudi sir mi ni kaj preveč dišal (prej sem ga oboževala). Pasale so mi pa stvari bolj blagega okusa, kot je polenta, krompir, krekerji. Pojedla sem ogromno skute in jogurta.
Zdaj, v četrtem mesecu, je spet vse drugače. Meso že lahko jem, čeprav mi še vedno ne paše najbolj. razen pršuta, ki mi ful diši, pa mi prej nikoli ni. Obožujem kislo zelje, pa rdeče grenivke, ananas, čokolado itak (ampak to sem jo že prej). Nora sem na jabolčni ali ribezov sok z radensko. Potem pa so še trenutni prebliski, kot je na primer pica s šunko.

Kava pa mi že od začetka sploh ne paše.

Bomo videli, kaj še bo.




Nenya -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 15:21:45)

Živjo punce!

Tud pr men je podobno, na prvem mestu luštov je čokolada.
Bi vas pa vprašala nekej, men je moja gin rekla naj se izogibam vsakemu mesu, za katerega ne vidiš od kod je prišel - npr mleto meso odpade, tud hrenovke odpadejo - najbolj me je svarila pred konzervansi in zdej vidm da jih res skor v vsako stvar tlačjo, je kar težko najdet piškote brez konz in E-jev, da o pakiranem mesu sploh ne govorim.
Ko pa vas tlele berem so hamburgerji in podoben junk food prvi po katerem se ti zalušta, a ni to čudn? Eni namreč pravjo da ko si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], najbolje veš kaj je dobra hrana, zdrava in hranljiva. Ful čudno.
Povejte mal še svoje trike, kako se zadržite da glih vse ne gre v usta pol pa na 'špeh'[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]?

Uživajmo v nosečnosti pa dober tek!

Nenya






mml -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 16:32:34)

Pravzaprav že celo nosečnost nobenih posebnih želja...mogoče mi malo bolj kot sicer pašejo jabolka, to je pa tudi vse. V prvih 4 mesecih mi je pa smredelo vse, kar je imelo bolj močan ali nenavaden vonj oziroma okus...vključno z začimbami, kot so bazilika, rožmarin in origano.




petarda -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 17:12:12)

Zdaj ko tole berem, je ni stvari, ki mi nebi prav zdaj zapasala....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vidim da ste vse udarjene na Nutelo meni pa bolj prija Viki krema...pa ne, da bi delala reklamo. Sicer pa tako kot ostale, najprej samo zdravje, zelenjava pa sadje pa velik mleka, zdaj prot koncu, pa ni važen sam, da je. In kaj je pri tem zanimivega...? Zredila sem se 15 kg in večino sem jih dobila v začetku nosečnosti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Vsekakor uživajmo, če nam paše, bomo pol že dol dobile, ko bomo na sprehod hodile, pa dojenje, pa nočno vstajanje....




kofetek2010 -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 17:20:17)

nič posebej, zato pa pojem vse kar mi pride pod roke [sm=smiley29.gif]  komaj čakam, da rodim in si prvoščim tatarski biftek, ja ta se mi lušta pa že celo nosečnost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

rezultati so tud vidni, psssssstttttt +25 kg [sm=smiley26.gif]




Kami -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 22:55:09)

Men se pa lušta recimo kisla repa, pa kislo zelje, pa hren, pa paprika kisla pečena, pa take čist hecne stvari, ki me trenutno navdahnejo, da bi jih jedla. So pa te želje tako zelo  intenzivne, da me kar stiska, če si jih TAKOJ ne uresničim. Drugače sploh nimam takšnega odnosa do hrane. Včeraj npr. mi je zapasalo ledeno mrzlo mleko in sem ga eksala ene 3 dcl. Ampak me je kar bolelo od želje po njem in če bi ga ne dobila, bi se mi zmešalo. O kilah pa ni vljudno takole razpravljat! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




KODA -> RE: LUŠTANJE (2.11.2005 23:01:46)

Meni so pa pizze dišale.Ko sem šla mimo kake pizzerie sem si kar nos zatisnila,da se mi ne bi sline cedile.




Stran: [1]