TRDO KAKA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

vanč -> TRDO KAKA (2.11.2005 10:44:44)

Moj sinko je star 7 tednov in kaka zelo zelo trdo ( to se dogaja cca. 10 dni, odkar smo prešli iz dojenja na Aptamil AR. Kaka enkrat na dan in zraven se tako napenja in dere, da je čisto vijolčast. Ali ima katera kakšen dober nasvet, da bi omehčali blato in mu olajšali te muke ? Glede na to, da kaka  enkrat na dan in to obilno, ne vem, če so za rešitev težave primerne sladke kamilice. Zaradi sladkorja namreč, ki je tako škodljiv mu jih ne bi dajala vsak dan.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Suzi* -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 10:50:36)

Poskusi mu dat kaj za pit, kakšen čajček ali prekuhano vodo. Naš je bil samo dojen, pa je kakal enkrat na 9 dni. Sem mu dala sladkano vodo za pit in se je kmalu pokakal. Poskusi  s tem.

mia-2 -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 10:58:27)

Kaj pa če zamenjate mleko?Našega je aptamil ful zaprl pa smo šli na Bebo pa je blo potem ok.

vanč -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 11:10:24)

Pozdravljena Suzi!
Midva skos pijeva Hippov zeliščni čaj, Krtek ali pa Planteks za krčke, vendar tej čaji najbrž samo pomirjajo in ne pomagajo pri prebavi. Bom res poskusila samo z sladko vodo, čeprav me ta sladkor moti.

mia-2 -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 11:57:46)

A ti mu daješ navaden sladkor v čaj?Men je rekla pediatrinja naj mu dam mlečni sladkor-laktozo, ki se kupi v lekarni in ni tako škodljiv kot navaden sladkor pa tudi sladek ni tako.

vanč -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 12:20:38)

Naš Nejc mora piti AR (antirefluksno mleko), ki (mensezdi) ga izdeluje samo Novalac in Aptamil. Začeli smo z Novalacom AR, ki pa ni imel zaželjenega učinka in po njem ni kakal 5 dni. Z Aptamilom AR pa so se nehale vse težave z bruhanjem in vsaj enkrat na dan kaka brez odvajala. Najbolj bi bila zadovoljna, če bi našla kakšno naravno zadevo, ki bi jo dodajala za "zmehčanje" blata. 
P.S. Ali mogoče katera ve, če obstaja še kakšno drugo AR mleko?

vanč -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 12:25:51)

Pozdravljena Mia!
Jst mu dajem navaden sladkor. Bom pa takoj letela v lekarno po laktozo. S čim pa je najboljše da jo pije? (čaj,voda, direkt v mleko)

Suzi* -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 13:55:40)

Vanč, saj tisti čajčki, ki mu jih daješ, so tudi sladki. Jaz sem mojemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tiste 3x ko je bila nuja, dala kar navaden sladkor v vodo, pa mu ni nič bilo. Drugače pa je bolje (če se bojiš sladkorja) da bi pil navadne čajčke brez sladkorja (kumina, janež, Bebe čaj) ali vodo. Tekočina pa že sama po sebi mehča blato...

Glede mleka pa žal ne vem, samo dojim.

lp, Suzi

mia-2 -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 16:15:24)

Laktoze daš kakšno žličko v stekleničko k čaju-tistmu z vrečke in ne tistim ki so že sladkani pa tud v vodo lahko.Fora laktoze pa je da ne uničuje zob-resda jih še nima zunaj ampak se že spodaj pa tudi za lažje jo prebavljajo kot glukozo. .Mi smo tud mogli pit Aptamil ar ker je ful polival sem ga je pa na žalost zaprl pa smo probal z Bebo ker je bolj gosta in ostane v želodcu- je blo vsaj 80% bolš glede polivanja.Prebava pa je tud super.

Anonimen -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 16:21:32)

Najbolje, da daš laktozo (ampak res veliko) v kamilični čajček. Pa kamilice res samo na hitro prevri, take dopirajo. Če pa dolgo vrejo, pa zapirajo. Če boš šla v lekarno, torej kupi še kamilice.

Marogica -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 16:37:52)

Tudi mi smo dajali sladke kamilice. Vendar smo dali na ca 1 dcl 5 malih žličk sladkorja, ker drugače ne pomaga. Pa tudi pri kamilicah je razlika. Če jih pustiš dolgo v vodi-zapirajo. Torej moraš kamilice dobesedno namoćiti, no ca 1 min, pustiti v vodi in nič več.
Tako je nam povedala pediatrinja, pa je mali tudi kakal. Če ne, pa se dobijo svečke, ki pomagajo še hitreje. Ko smo dali svečko, je po ca. 20 min naš mali že kakal.
Rada bi dodala še to-za tistih par žličk sladkorja si ne deljate skrbi, ker bo otrok v življenju še zelo dosti stvari pojedel, ki vsebujejo mnogo več sladkorja, kot teh par žličk. Pa tudi sladkanih kamilic ne pije vsak dan, ali ne? Ne preveč komplicirat.

Anonimen -> RE: TRDO KAKA (2.11.2005 17:12:13)

Zasledila sem naslednje:
Mlečna formula za dojenčke z zaprtjem NOVALAC IT
Vsebuje povečano količino laktoze,ki pomaga pritegniti vodo v debelo črevo,s tem zmehča blato in pospeši odvajanje.

Stran: [1]