Kakanje med dojenjem in zeleno blato (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona2 -> Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 20:36:00)

Ojla,
moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že nekaj dni pri vsakem dojenju ful kaka, kar naenkrat se umiri in samo slišiš kako se dbesedno izprazni. Če ne kaka  med dojenjem, pa takoj po njemu, ko podirava kupčka. Blato pa ima zelenkasto barvo, pred tem je bilo normalno rjavo. Ali je zelenkasto blato običajno? Meni se zdi, da tudi bolj smrdi. Ima katera kakšne podobne izkušnje, ali pa je to čisto normalno.




Dejča -> RE: Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 20:38:51)

Po moje je čisto normalno, tudi mi smo imeli obdobje, ko je po vsakem dojenju šlo kar skozi, pa tudi blato je bilo take barve - tudi sedaj je še včasih in precej smrdi. Kdo je že rekel, da blato dojenih otročkov ne smrdi???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




aneja1 -> RE: Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 21:00:52)

Tudi moj ima včasih svetlo zeleno blato. starejši ljudje pravijo, da če je otrok zunaj, ko pade mrak imajo pol zeleno blato......Pediatrinja je rekla, da ima zato zeleno blato, ker ga črviči.

Tudi jaz sem nekje slišala, da blato dojenih otrok ne smrdi, pa prav zadnje dni ima moj zelo, zelo smrdečo blato, po vrhu vsega tega pa še krvavo sluz v blatu-nekakšno bakterijo so našli......

Če je imela katera podoben primer naj malce opiše, ker sem precej v skrbeh, prosim!!!!!


Nočko




StBarbara -> RE: Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 21:12:23)

Ko se je naš Vid samo dojil, je imel velikokrat zeleno blato.
Pediatrinja mi je sicer rekla, da to ni čisto običajno ampak, da ga verjetno kaj črviči...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
sedaj je to minilo brez kakršnih koli posegov.....

pomojem bo tudi pri vas minilo samo od sebe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp




Seven* -> RE: Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 21:28:50)

Zeleno blato bi naj bilo takrat, ko otrok popije veliko prednjega mleka.. Ponavadi je blato zeleno, ce ima mamica zelo veliko mleka in s tem veliko prednjega mleka..

Zaradi tega se nimate cesa bati.

Po podoju kaka zato, ker se prebava pospesi. To kar je pri ustih prislo noter potisne naprej tisto, kar gre pri ritki ven. Saj tudi nas ponavadi stisne po hranjenju.. Cisto normalno.. Tudi moja Ema kaka takoj po hranjenju..




tjasa10 -> RE: Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 21:40:53)

Aneja1, mi smo imeli krvavo sluz v blatu, ampak ne pri vsakem kakanju.
Pojavljalo se je enkrat na dan, včasih tudi na dva dni, pa sva bili z malo v bolnici in so prvo sumili alergijo na kravje mleko in jajca, ko so pa vzeli blato za pregled na kalici virus pa je bilo pozitivno. Pri nas se je vleklo 4 mesece zdaj je pa dobro.
Kalici virus naj bi trajal samo dva dni, ampak verjetno je to pri dojenčkih malo drugače, ker se prenaša z blatom in bruhanjem, kar pomeni, da če podre kupček in malo bruhne je spet ukužen, pa če te pri previjanju prime za roko je isto.


Upam, da se hitro pozdravite!

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]




N _ B -> RE: Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 21:43:04)

Pozdravljena.
Tudi naša malčica je imela zeleno blato in po besedah patronažne naj bi bil to znak, da ima krče. Spominjam se, da je to trajalo od 14 tedna pa tja do 3 meseca. Za blažitev sem ji po žlički dajala blag čaj iz janeža in kumine.




tjasa10 -> RE: Kakanje med dojenjem in zeleno blato (31.10.2005 21:43:17)

Nam je pediatrinja rekla, da je blato zelenkasto zato, ker jetra prevzemajo svojo funkcijo.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]