|
kaj je "normalno" za 4,5 mesečnike? 31.10.2005 19:16:59
|
|
|
|
bobek05
|
no sprašujem zato, ker mi moja mama (in vsa okolica) ves čas dopoveduje, da Anej "ni normalen" - s tem mislim njegov razvoj.. pri 4,5 mesecih ima pribl. 8,5kg in je velik 70cm, ležat sploh več noče (niti za igranje ali ko je med vožnjo v lupinici..) - že ko ga previjam ni več srečen, ker mora ležat (ja, sede pa še to ne obvladam ) - malo pomaga vsaj to, če se nekdo z njim pogovarja in ga tako malo zamoti, v čebričku bi že kar stal, v banjici pa tako brca, da je več vode zunaj kot v bani sploh vam ne morem razložit kakšne vragolije dela v banjici (no, in to je verjetno edini kraj, kjer tolerira vodoravni položaj ), zdaj pa če ga imam v naročju (obvezno sedet, če ne je vik in krik), začel pa si je že zmišljevat, da bi stal.. ne mislim samostojno, ampak se že precej opira na nogice.. kaj je to normalno??? s sedenjem pa je tak.. še 14 dni nazaj se mi je zdelo, da komaj sedi, zdaj pa ima že ful močno hrbtenico in če ga nagnem nazaj (da bi malo počival), ostane kar v zraku in prav čutim kako se trudi ostati vsaj v polsedečem položaju.. se mi zdi, da od mene že kar pričakuje, da mu bom prijela rokice in se mu pomagala dvignit v sedeči položaj.. meni se zdi vse to malo prehitro, ampak kako to dopovedat tako majhnemu otroku.. drugače ima Anej zelo močne kosti in tako konstrukcijo telesa kot njegov ati (ki ima pri 24-ih 110kg in 200cm).. poanta je, da mi mama pravi, da v vsem prehiteva, da bo ful hitro shodil itd. kaj naj si mislim o vsem tem? je še pri kateri podobno ali pa ima katera izkušnje s tem? nekateri mi pravijo, da ti otrok sam "pove" kdaj je pripravljen za naslednjo stopnjo.. zanima me pa tudi vaše mnenje glede hrane.. pred dobrim tednom se je začel hitreje zbujat kot običajno (2-3 ure prej)... ker ni bilo pravega razloga za to in ker je po hranjenju takoj spet zaspal, sem mu začela dajat Bebo 2 (prej Bebo 1) in očitno je delovalo, ker je potem zopet spal dlje.. zdaj pa par noči spet ne.. bi morala že začet z gosto hrano? eni dojenčki vem, da rabijo prej kot drugi.. drugače smo že začeli s sokeci (korenček, hruška, ...), kašicami pa še ne.. bi morala??? kaj mislite? joj, se opravičujem, ker sem tak zakomplicirala.. saj drugače ravnam vedno po svojem občutku, ker je pač moj otrok in svojega otroka pač menda najbolje poznam, vendar sem prvič mamica in ne vem kaj je za 4,5 mesečnika "normalno"... HVALA vsem, ki se me boste usmilile s svojimi odgovori...
|
|
|