tea
|
Pozdravljene drage majčice!! Kakšen lep dan je danes, jaz pa čepim doma za bukvami in računalnikom in se nekaj trudim študirat. No, vmes pa malce čvekanja za predah . Aurora in Pikica, nikar ne bodita črnogledi, saj usoda ni vedno tako kruta. Tudi meni je bilo zelo hudo, ko sem prebrala omenjeno zgodbo. Vendar jaz nimam žal besede čez trboveljsko porodnišnico. Prav tako ne čez omenjena zdravnika. Še več, dr. Pogačnik je moj osebni ginekolog in sem z njim več kot zadovoljna. Prvič sem rodila v Trbovljeh in bom sigurno tudi drugič. V pordnišnici je osebje prijazno, trudi se pomagati, samo vprašati je treba. Če ne sprašuješ, pač ne izveš. To pa zato, ker so vsi skupaj preobremenjeni. Babice so takorekoč deklice za vse- od tega da so v porodnih sobah in skrbijo za dojenčke ter mamice na oddelku, ti preoblečejo posteljo, prinesejo obroke..., skratka jih resnično porabijo za prav vsako opravilo. Moram pa priznati, da je pri meni vse teklo tako kot je treba, brez kakšnih večjih in hujših kompikacij (razen seveda manjših, ki pa se jih nadeja vsaka bodoča mamica- boleči šivi , težavice z dojenjem, želja po odhodu domov...). Res ne morem reči, kaj bi si o zdravnikih mislila, če bi se mi primerilo kja podobnega. Pikica, morfologijo ti lahko opravijo tukaj, če pa ne boš zadovoljna, greš lahko še vedno na samoplačniški pregled. Torej ne izgubiš ničesar, če greš pri nas. Priporočam ti, da veliko sprašuješ in gnjaviš zdravnika, ki ti bo pregled opravljal, potem ti bo verjetno povedal kaj več. Jaz mojega ginekologa vedno nekaj sprašujem in zdaj že ve kakšna sem in mi vsako stvar tudi bolj podrobno opiše, zakaj je tako in kakšne so lahko glede tega težave in posledice. To je prednost, če ti tako pomembne preglede opravlja tvoj osebni ginekolog, ki te pozna kakšen pač si. Če pa ti pregled opravlja nekdo drug, ki te ne pozna, moraš poskrbeti, da te bo spoznal- torej ne šparaj jezika!! Drugače je seveda na samoplačniških pregledih, kjer ima zdravnik več časa zate in se ti lahko bolj posveti- zato ga tudi plačaš! Ne me razumet narobe: vsak pregled bi moral biti tak, pa vendar ni tako. Temu pa je kriv sistem, ne pa zdravniki sami.Žal postaja tako, da že boš želel nekja več, boš moral to sam plčati. Se pa s takšnim sistemom nikakor ne strinjam!!! Kaj sem se razpisala v njihov zagovor, boste mislili, da imam kaj od tega . Jaz sem bila z njimi do sedaj resnično zadovoljna, nimam nikakršnih pripomb, razen mogoče malenkostnih, ki pa nikakor niso vezane na njihovo strokovnost. Bosta pa imeli priliko, da si porodnišnico ogledata in spoznata vsaj delček osebja, če bosta šli na starševsko šolo v Trbovlje. Sicer je to bolj skrajšana verzija (če jo primerjam z Ljubljano), ampak vsaj nekaj je. Kaj silno novega res ne izveš, je pa poučen del, kako naj bi dihale med porodom, kako se potiska, torej del ki ga vodi babica (pri nas je bila to Eva). Mislim, da imate v Zagorju svojo starševsko, ampak priporočam obisk izobraževanja tudi v Trbovljah, če ne zaradi drugega, da vidite kakšna je porodnišnica, kakšne so porodne, spoznaš osebje...torej da veš kaj te čaka. Aurora, tako se boš lažje odločila, ali roditi tuakj ali kje drugje. Meni se res ne zdi smiselno vozit neka drugam, če imam pa porodnišnico pred nosom. Bom pa zdaj poskušala uveljaviti malce več svoje volje, kot prvič. Prvič res ne veš kako in kaj in se povsem prepuščaš vodenju in nasvetom osebja- misliš si, da oni že vedo, saj so strokovnjaki. Vendar ljudje smo pač različni in imamo različne potrebe in želje. Zdaj se ne bom strinjala z induciranim porodom, če seveda ne bo to potrebno. Prav tako mojega dragega ne bodo pošiljali domov in ga klicali šele tik pred zdajci. Z izgovor naj se malo naspi. Če se ne morem jaz, se pa tudi on ne bo in bo z mano ves čas. V zadnji fazi poroda ga res ne rabim najbolj, rabim ga prej, v času ko se telo pripravlja na sam porod. Da me masira, se z menoj pogovarja v času med popadki, se z menoj sprehaja, v glavnem da je tam ko ga rabim! Pa poskušala se bom dogovorit z eno izmed babic, da bi bila pri mojem porodu. Ne s tisto, ki bo v redni službi, saj ima ta babica preveč dela z vsem drugim in je bolj malo v porodni, razen seveda na koncu, ko gre stvar zares. Lahko se zgodi, da so istočasno polne vse tri porodne sobe, babica je pa samo ena. Predstavljajte si torej to norijo !! Bomo videli, če se to sploh da in če bo mogoče sem jaz sigurno za tak sistem. Madonca, kaj sem danes čvekasta- sam da se mi ni treba učit ! Drugače pa je moja druga nosečnost bistveno bolj aktivna kot je bila prva. Moj mali je star 15 mesecev, tako da nimam časa počivat in se cartkat kot sem se prvič. Pa še študij končujem, tako da imam res dela čez glavo. Aja pa v službo tudi hodim, da ne bo pomote. Včasih sama ne vem od kje mi energija, čeprav imam te dni občutek, da meje povozil avtobus. Pa ne samo enkrat, kar nekajkrat je peljal čez mene . Pa saj bo bolje!! Moram gledati optimistično. V četrtek imamo morfologijo, pa bova z očijem šla pogledat našega novega korenjaka. Jaz pravim, da naš oči ne zna punčke delat in da bo zopet fante, ampak pustimo se presenetiti. Saj je bil tudi naš že rojeni korenjak 8 mesece šišika, potem mu je pa lulček zrastel ! Tako, da ne dam veliko na to, kar rečejo glede spola . Ko držiš dete v rokah in vidiš kaj je, takrat šele veš. Tako da ni preveč pametno kupovat oblačil, ki so striktno vezana na spol. Naš malecki ima tako na primer kaj nekaj oblekic, pa oblačilc v roza barvi - seveda jih nismo nikoli oblekli, smo jih dali malim prijateljicam . A slučajno katera ve, če ima Quiny še vedno model vozička, ki je namnjen prevažanju dveh otrok različnih starosti??! Sama bom težko šla na špancir z dvema tako majhnima junakoma. Ali pa ima katera kakšen drug predlog? Naš mali je zeloooo živahen in je pri miru samo če ga zvežem v voziček. Da pa bom imela voziček z dojenčkom, za roko bom vlekla pa drugega otroka- si ne predstavljam ravno najbolje . Moj dragi pravi, da se spet po nepotrebnem obremenjujem- no mogoče ima celo prav, ampak mu tega raje ne povem . No, zdaj je pa res skrajni čas da končam moje čvekanje in se posvetim bolj resnemu delu. Imejte se skrajno lepo, uživajete v lepem vremenu in cartkajte sebe in svoje trebuščke!! Lep dan, tea
|