gaja9 -> RE: MAJČICE (13.12.2005 14:04:37)
|
Pozdravljene, Tole vreme res mori. Človeku bi prav sedlo malo sončka. Še dobro, da smo si ga čez vikend lahko malo privoščile. MarijaPo - Jaz sem bila v materinski šoli na tečaju za zgodnjo nosečnost. Tečaj je razdeljen na dva dela, prvi je tak splošen/uvoden, na drugem pa ti fizioterapevtka razloži zadeve, s katerimi si pomagaš, da si bolj fit in se fizično pripravljaš na nosečnost in porod. Prvi del ni nič posebnega, saj je tudi sestra/babica že na začetku rekla, da nam kaj veliko novega ob vseh informacija, ki so nam danes dosegljive, verjetno ne bo povedala. Je pa fino, ker lahko tam kakšno stvar vprašaš, ki te žuli, pa nimaš odgovora. Ta drugi del je pa sploh luškan, ker je tak, bolj "praktičen". Narediš celo nekaj vajic za stiskanje medeničnega dna in nekaterih trebušnih mišic in pri nas je vsako posebej pogledala in potipala ter nam povedala, če delamo prav. Edino, kar ti priporočam je, da si vzameš čas, ker zadeva (vsaj pri nas) ni trajala 2 uri, pač pa 3 ure. Tam ti pripravijo tudi malo gradiva pa nekaj starih izvodov Mame si lahko vzameš. Meni je bilo čisto o.k., sem bila pa med bolj "že dolgo nosečimi" nosečkami (16. teden), večina jih je bila okrog 10. tedna. Tudi jaz sem že razmišljala, kje bi rodila. Načeloma je zame najboljša opcija ljubljanska porodnišnica, ker živim 15 min peš stran od nje. Malo sem že pregledala teme o LJ porodnišnici. Se pa čisto strinjam z Barbs, da lahko naletiš na takšne in drugačne sestre tako v Ljubljani, kot Postojni, ali pa kjerkoli drugje. Mislim, da je treba iti v porodnišnico čim manj obremenjena in s čim več pozitivnimi mislimi na otročka, pa je veliko lažje. Sicer pa tudi mene skrbi dojenje, pa kako bom tisto malo štručko v rokah držala, pa kako bom previjala... (se vidi, da sem prvič noseča, a ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Res ne vem, verjetno bom morala verjet "ta izkušenim", ki pravijo, da je to itak naravno in da to ženske pač znamo, ko pride čas. Pa veliko pozitivnih misli.
|
|
|
|