Marogica -> RE: pustiti da joka?! (30.10.2005 0:03:41)
|
Jaz otroka do 3 mes sigurno nisem pustila jokati in sem ju hranila na 2-3 ure-temu primerno smo tudi spali/nespali. Ko sta si ustvarila ritem in sva začela s prilagojenim mlekom (na žalost prehitro, ampak mleka pač nisem imela), sem ju začela navajati, da se ponoči spi. PRi ta večjem je bilo to pri ca 6 mes, pri tamanjšem pa pri 4,5-.5 mes. Smo ju pustili jokat ca. 3 dni. "Pomen" joka, sem ločila po 1-2 tednih, ker če dojenčku prisluhneš je intonacija joka različna, kadar gra za sitnost, lakoto ali bolečino. Rada bi dodala nekaj. Oba otroka spita vsak v svoji sobi, v svoji postelji in v temi. In NIKOLI-to poudarjam, ne jočeta v postelji. In to zato, ker smo ju tako hitro navadili, pa ker ne jemljeta postelje kot nekaj negativnega. Vendar smo ustvarili ritem in moja otroka imata "redno" spanje, kar je povezano tudi z njunim počutjem-sta dobrovoljčka in nikoli tečna(razen, ko sta bolana). Pa nikoli ju nisem pustila v postelji ležat, ko sta se zbudila. Torej se ne poćutita kot v kletki, ampak enostavno, ko sta v postelji spita. Kakor mi, odrasli, ki tudi uživamo, ko se spravimo spat. Vendar je odločitev vedno stvar posameznika. Zanimivo je le, ker vedno slišim od drugih, da imam srečo z otroci, Srečo? Pa upam, da ne boš ćez nekaj mesecev jamrala, kako si utrujena in izčrpana. Ker to tudi boš. Pa še nekaj-otroci potrebujejo naspane in spočite starše, da se lahko aktivno z njimi ukvarjamo. Po mesecih, celo letih nespanja, mi ne bo nobena govorila, da je lahko aktivna in 100% pri otroku. Vsaj jaz ne bi zmogla tega in to tudi odkrito priznam. Meni je pač pomembno, da čas z otrokom preživim kvalitetno, ne pa da ga posadim pred TV (ko je večji), da imam mir, ker sem od neprespanih noči utrujena. In kaj je 3 dni v primerjavi z nekaj let?
|
|
|
|