RE: Zamašen nos - prosim pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

BelaStena -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (14.4.2011 17:46:27)

v Lekarni nočejo dati Operila, ker je stara 6 tednov

Precious -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (14.4.2011 18:35:39)

zdravilo ni na recept in ti ga morajo dati. kar lepo pojdi in zahtevaj.pa povej jim,da jih boš prijavila.

maychi -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (14.4.2011 19:33:45)

Jaz operila 6 tedenskemu dojenčku ne bi dajala.
Naj bi bil od 2 let dalje ...

Drugače pa ogromne količine fiziološke, čiščenje, ali pa v kopalnici spustiš vročo vodo, in sta potem nekaj časa notri, pod posteljo vrela voda z zelišči.

Precious -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (14.4.2011 19:35:57)

pa veš zakaj naj bi bil od 2 let naprej??ker se starši ne znajo navodil držat. In kapljice za nos ne škodijo,kvečjemu nasprotno. če bi bile kapljice tako škodljive jih potem tudi novorojenčkom v P ne bi dajali zaradi nahoda

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4409440

Kopiram od Tanč: Glavni razlog za premaknitev starostne meje za Operil je neupoštevanje navodil, saj so otroke z Oeprilom dobesedno nalivali, dajali prevečkrat dnevno in predolgo, ne pa neka posebna škodljivost otrokom pod 2. letom starosti.

lananai -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (14.4.2011 19:40:57)

Kaj pa UZ inhalator? Nam ful pomaga. Sicer je tamala stara že 2 leti, ampak ko zaspi, ji nad (ob) posteljo damo inhalator s par kapljicami evkaliptusovega olja + vodo, da vdihuje paro. En večer je to dihala, drug dan ni nič več kašljala pa tudi nosek je bil boljši. 

BelaStena -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (15.4.2011 18:12:05)

Drugač so meni v odpustnici v porodnišnici napisali, da bi morala Miji dajat na 12 ur Operil zarad nosnega strdorja..no in gre moj fant v Lekarno mu niso hotli dat Operila, pol sem pa jaz čist znorela in je še enkrat mogu it nazaj pa je pokazal kaj piše na odpustnici, no in so mu končno dali.. Je pa še en problem, da je meni moja zdravnica rekla, da mi ne priporoča da ji dajem Operil zarad sluznice..
Kaj zdaj..dajati ali ne?

Precious -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (15.4.2011 19:13:59)

Tvoja P naklada brezveze. ja,seveda daj otroku operil

morje2011 -> RE: Zamašen nos - prosim pomoč (16.4.2011 23:14:02)

Pri nas tudi zelo pomaga moje mleko ,ki si ga iztisnem in po kapljicah v nos dajem.+Stara je enajst mesecev.Meni je P odsvetovala operil zaenkrat,morala je pa dati tudi bris nosa in sedaj čakamo na izvide ,kaj bo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]