prva služba-pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> prva služba-pomoč! (29.10.2005 14:50:25)

lepo pozdravljeni.sem nova na forumu in moram povedat da mi je zelo ušeč.zelo rada prebiram vaše pogovore.zanima me kako ste dobile prvo službo in koliko časa ste jo iskale ? ali ste bile prijavljene na zavodu za zaposlovanje? hvala za odgovor

sazi -> RE: prva služba-pomoč! (29.10.2005 16:01:04)

Na internetu sem na spletni strani večjega slovenskega podjetja našla vabilo za novozaposlene - tako splošno. Izpolnila sem prijavo in potem so me povabili na razgovor. Približno mesec in pol po tistem, so me obvestili, da lahko pridem delat knjim in sem tam začela. Vmes sem si pa iskala službo tudi drugje, ampak gre povsod od razpisov, razgovorov, odgovorov in ponovnih razgovorov takooooo počasi. Na borzi ta čas nisem bila prijavljena (pa v bistvu škoda - zakaj pa ne), ker sem računala na to, da službe ne bom dolgo iskala - zelo je odvisno od tega, kakšno izobrazbo imaš (pa ne mislim stopnje, ampak smeri oz. področja).
Veliko sreče pri iskanju

baguSka -> RE: prva služba-pomoč! (29.10.2005 16:08:38)

Mojo prvo honorarno delo sem najdla v salomonovem oglasniku, drugo pa v časopisu in na teletextu - v tej službi sem tud ostala za nedoločen čas dobra tri leta.

Iren@ -> RE: prva služba-pomoč! (29.10.2005 17:57:26)

Prvo službo sem dobila mesec po študiju - nadomeščanje porodniške, na ustanovo sem oddala ponudbo v pravem trenutku,
ponavadi sem bila na ZZ-ju prijavljena julija in avgusta, potem se je vedno nekaj našlo, tako s pomočjo zavoda, predhodnih delodajalcev, poznanstev, prejšnjega  prostovoljnega dela v ustanovi.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.10.2005 18:42:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Dejča -> RE: prva služba-pomoč! (29.10.2005 22:40:51)

Bila sem na zavodu, ker sem še skupaj pacala diplomo. Tam so me čez poletje prijavili v en "job klub", kjer v skupini ljudi aktivno iščeš zaposlitev. Moram reči, da se mi je zdela prav fajn zadeva, pa čeprav sem načeloma proti tem pogruntavščinam. Potem sem konec avgusta dobila kar nekaj ponudb - za dva meseca sem šla spet v šolo (učit), nato pa sem dobila sedanje delo (piar), kjer sem še zdaj (skoraj 4 leta). No, zdaj uživam na porodniški.

Anonimen -> RE: prva služba-pomoč! (31.10.2005 10:25:31)

Verjetno sprašuješ za redno službo - no, te še nimam. Sem pa prvo resnejšo honorarno službo dobila po vezah - po posredovanju mojega brata, ki se je zavzel zame pri eni firmi, s katero je poslovno sodeloval in so ravno iskali nekoga. Dalje in do tukaj, kjer sem danes, pa po priporočilih zadovoljnih dosedanjih delodajalcev.

rija -> RE: prva služba-pomoč! (31.10.2005 10:33:38)

Moja prva služba je sicer že daleč nazaj: sploh je nisem iskala, sem kar nekak not padla....in ostala predolgo.
Samo zdaj so časi drugačni...

Stran: [1]