Pregled v nosečnosti opravi sestra? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Pregled v nosečnosti opravi sestra? (29.10.2005 14:47:39)

Pozdravljene,

rada bi vas vprašala, če ima katera izmed vas podobno izkušnjo in sicer, da vam je v nosečnosti pregled opravila kar medicinska sestra[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Meni se je to zgodilo, ko sem bila v 36.tednu nosečnosti pri dr. Šelih Martinec.

Sestra me je pospremila v ordinacijo in rekla, naj se kar usedem na stol, potem mi je izmerila simfizo in poslušala utripanje srčka dve sekundi. Poleg tega me je še stehtala in izmerila tlak. Aja, pozabila sem napisati - dr. Šelihove očitno še ni bilo v službi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Bila sem kar malo šokirana, sedaj pa ne vem ali naj dr. Šelihovo naslednjič vprašam ali je morda njena medicinska sestra ginekolog...

Lepo pozdravljene in čuvajte svoje sončke!
N.

Anonimen -> RE: Pregled v nosečnosti opravi sestra? (29.10.2005 14:52:07)

Morda pa je njena medicinska sestra babica. Ki pa je usposobljena za te meritve. Saj te ni ginekološko pregledala (pa verjetno te tudi zdravnica ne bi).

Sicer pa se meni to ni nikoli zgodilo.

Anonimen -> RE: Pregled v nosečnosti opravi sestra? (29.10.2005 15:47:16)

Mene je sestra na vsakem pregledu stehtala in izmerila tlak. Pa tudi na CTG me je ona priklopila na zadnjem pregledu. Poleg tega mi je vedno preverila urin in jemala kri. Meni se to ni zdelo nič narobe.
Ni pa me nikoli ginekološko pregledovala.

PiaM -> RE: Pregled v nosečnosti opravi sestra? (29.10.2005 16:49:58)

Na vsakem pregledu me stehta sestra, izmeri pritisk, trebušček, utrip in vpiše vse v kartoteko. Nato stopim do G na posvet oz. ginekološki pregled po potrebi. Pri G dobim tudi vse napotnice in recepte.

eva1 -> RE: Pregled v nosečnosti opravi sestra? (29.10.2005 17:46:04)

Ja nekateri G imajo babco v ambulanti in ona je usposobljena za vse to...sicer tudi med. sestra ki dela v porodnišnici vse to izmeri, tako da jaz tukaj ne vidim problema...pa tudi na Ctg te priključi sestra...itak pa se sedaj že nekaj menijo, da bi nosečnice vodila babica skozi nosečnost, k G bi šle le v primeru, če bi bilo kaj narobe...

Grascakinja -> RE: Pregled v nosečnosti opravi sestra? (29.10.2005 21:48:02)

Če je tudi babica, lahko.
Mene recimo v porodnišnici ni pogledal noben zdravnik do konca poroda. Samo zašila me je ena dr., vse ostalo so opravile babice.
Se pa le pozanimaj, kako je....

Stran: [1]