zamašeni solzevod (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sand -> zamašeni solzevod (28.10.2005 22:15:48)

Hojla,naš sonček ima zamašen solzevod, enkrat smo že bili na prebrizgavanju, pa se je zadeva zopet ponovila na istem očesu.Ali ima katera s tem (večkratnim pojavom) kakšne izkušnje.Masiramo, iztiskamo, skratka ni da ni.Ne bi ga rada še enkrat tja peljala, ker se mi že smili, skoz probavamo, kriza.Lp Sand




CUKRČEK -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 7:14:43)

Moja hči je imela od 3. dneva naprej zamašeno oko. Pa ni pomagalo nič. dobili smo različne kapljice, pa masiranje učka... Pomagalo nič. In to se je vleklo 9 mesecev. Pol sem pa popizdila in zahtevala napotnico za prebrizgavanje četudi sem slišala, da je to grozen poseg. Toda ni za verjet. Komaj sva dobile napotnico, se je uček pozdravil. Čez noč. Sploh ni blo treba it na poseg. In še zdaj je uček zdrav in čist. Tako, da se je stvar sama uredila.




sky -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 8:13:35)

Mi lahko prosim povesta, kako masirata oko? Naša ima tudi zamašenega, pa ne vem, kako ji naj masiram. Hvala za pomoč.
LP,Saša




CUKRČEK -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 8:40:35)

Ja, z ta malim pstom ji pritiskaš in masiraš čisto na notranji strani očesa. Pojdi k pediatru, da ti pokaže in po možnosti da kakšne kapljice.




Anonimen -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 9:26:50)

Pozdrav!
Naš Timi ima že od rojstva zožen solzevod.Zaradi tega je zastajala sekrecija-solze oziroma uček ni bil sposoben samostojnega čiščenja in je vse skupaj zastajalo in se ognojilo.
Na začetku je dobival kapljice in spirali smo z fiziološko in večkrat na dan masirali.
Pogosta uporaba kapljic ni priporočljiva.
Po letu dni se je stanje ob pogosti masaži popravilo sedaj se pojavi samo,če se bliža nahod oziroma občasno se ognoji,takrat spet pomagamo izločanje gnoja z masažo in spiranjem z fiziološko.
Masaža:mesto masaže je takoj v notranjem kotu očesa pri nosnem korenu.
V jamici med noskom in kotom učka.S prstom kar malo močneje pritisni in masiraj s krožnimi gibi.
Tudi nam je bilo rečeno,da bomo najbrž šli na prepihavanje,pa nismo bili za to.
Stanje je veliko boljše.Z malo potrpljenja in večkratno masažo se vse popravi.




sand -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 20:13:47)

Edina zdravnica, ki dela prebrizgavanje na očesni kliniki, mi je pokazala, da moraš s prstom potegnit od zunaj proti notranjemu kotu očesa in sozevod stisnit ob nosno kost,pri tem moraš bit kar odločen, da res iztisneš gnojček ven.Naš mali sploh ni navdušen tko, da sva trenutno naredila eno kuro s homeopatskimi globulami in je bolš, bomo videli če to res pomaga, to je po vsem kar sem že naredila edino upanje. Upam da rata. Lp Sand




Anonimen -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 21:41:09)

Pri hčerki moje prijateljice se je solzevod odmašil takrat, ko je prvič dobila sistemski antibiotik, torej ne lokalni, ampak tak, širšega spektra. Dobila ga je za vnetje ušes in kar naenkrat je bilo tudi z očmi v redu. Je pa ta prijateljica zdravnica in tudi sama je imela kot otrok zamašene solzevode, pa pravi, da se to, kar se je zgodilo pri njeni hčerki, čisto lahko zgodi.




mana7 -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 22:13:09)

Ko že ravno govorite o solzah.Zanima me, kdaj otroku začnejo teči solze? Moja punčka je stara štiri mesece in ji še nikoli niso tekle solzice, ko joka!

Nočko!




ninocka -> RE: zamašeni solzevod (29.10.2005 23:42:33)

Mojmu tecejo ze od rojstva. In to take - krokodilje.
Od kolegice hcerka pa tud do 6 al 7 mesca tud ene solzice ni potocila. Verjetno je pri vsakem otroku drugac.

Ceprav sem jst misnla, da dojencki nimajo solzic, da ne dehidrirajo (ker tok jocejo)[sm=smiley24.gif]




KK -> RE: zamašeni solzevod (30.10.2005 20:40:24)

ja moja miška je mela od rojstva pa mislim, da tja do 2 ali 3-eh mesecev probleme s tem. dobila je kapljice, ki so pomagale samo začasno oz. samo takrat ko smo jih jemali. drugače pa ni.
v bolnici so mi povedali, da je najboljši recept materino mleko, da stisneš svoje mleko v oko, drugi pa so mi rekli, da spirati s kamilicami - blagimi (vem, drugi so tudi zeeeeeelo proti temu). midve sva imeli vse to, pa se je izčistilo in uredilo.




Anonimen -> RE: zamašeni solzevod (30.10.2005 21:23:47)

naši se je oko samo pozdravlo pri enih 8. mescih. sem samo masirala in ji gnojček če se je nabral brisala s fiziološko. sta mi pa in pediatrinja in okulustka rekli da s prepihavanjem čakajo najmanj do 12 mesca, ker se ponavad samo odmaši ko otrok zraste in z njim se razširi tudi kanalček. no pri ns je držalo.




Stran: [1]