Suzi*
|
Čisto normalno, da si malo zgubljena na začetku, jaz sem bila tudi. Ampak boš videl da kmalu kar samo steče. No pa k odgovorom: 1. Lahko začneš z bolj sladko zelenjavo, ki jo imajo otroci raje (korenček, krompir, kolerabica). Enostavno skuhaš in zmiksaš, če je pregosto lahko razredčiš z vodo v kateri se je kuhala zelenjava ali pa z adaptiranim ali svojim mlekom. 2.Količinsko sem jaz na začetku dala nekaj malih žličk (prvi dan), ampak mali ima ful rad gosto hrano, tako da sem količine hitro povečala. Zdaj tudi ko uvajam novo stvar ne dam več samo nekaj žličk, ampak npr. pol dcl novega, ostalo kar že papa (skupaj na obrok poje nekje od 2 do 2,5 dcl hrane). 3. Sok bi načeloma lahko dala že pred kašicami, da bi se privadil na okuse. Jaz tega nisem počela in sem šla direktno na kašice. 4. Naš tudi pri tej starosti ni nič dodatnega pil (dojenje). Na začetku ko boš večinoma še dojila mu bo to zadostovalo, ko bo pa npr imel že en gosti obrok brez dojenja, mu pa ponudi za pit (vodo, kompote, čaj). 5.Čisto na začetku (da se prebava privadi na gosto hrano) je bolje da daješ kuhano sadje, ampak samo zaradi tega, ker je lažje prebavljivo. Lahko pa seveda poskusiš surovo, mogoče ne bo imel nobenih prebavnih težav. Jaz mu še sedaj raje dam kuhano, ima raje take čežane, pa še kompot mi ostane za čez dan da pije. 6. Rižolino bi lahko dala že čisto na začetku. Jaz sem začela kar s sadjem in zelenjavo (izmenično in pri dveh obrokih dnevno), raznih linotov na začetku ni maral. Zdaj mu jih malo zamešam v kašice (da se zgostijo in da se poveča kalorična vrednost). 7. No, kot rečeno rižolino dodajam med zelenjavni obrok -kosilo (samega ne mara da bi muga dala za večerjo). Lahko pa te linote in podobno daješ seveda za večerjo. Mogoče bo bolje spal, ni pa nujno. Poskusi. No, tako, upam, da bo kaj pomagalo, drugače pa kar vprašaj če te še kaj zanima. lp, Suzi
|