|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Marčevke-zobki, postavljanje na nogice in še ...
28.10.2005 12:06:33   
Wahoo RR

Helo

Ja takole...danes je po parih dneh matranja prikukal prvi biserček...leva enka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Končno. Že kar nekaj časa jo je matral, zadnje par dni se je pa že vse videlo, sam predrl še ni...No, in je tukaj user posted image

Ja, druga stvar pa...no, sej ni problem - ampka mislila sem da se bomo moral s tem soočit kasneje...tamala je danes stara 7 mesecev in 3 tedne...Že ene 14 dni nazaj se je začela sama postavljat na noge...Zdej ji pa to rata v sekundi...sam da neki vidi česar se lahko prime...hop je že pokonci...Pol pa mal eksperimentira, pa  mal spusti eno roko, pa še drugo, pol včasih telebne na rit...Vglavnem NORO...
A ni to nekam hitr ?
In zdej jo dava spat...in pogledam čez 5 minut in ona veselo stoji v posteljici in kuka proti dnevni sobi..kje sva..haha - prav smešno zgleda...

No in tretja stvar pa je baldahin nad posteljo...Ima ga seveda že od rojstva...Sej veste...tista mehka obroba okrog zgornjega dela in baldahinček..Ponoči se očitno zbudi in se zmuva izpod kovtra ( moram začet uorabljat spalno vrečo ) in se uleže tako da naju lahko vidi...sepravi kontra...tam kjer ni tiste obrobe...hmm...
Zdej pa ne vem a jo moti, ker ne vidi ven, al je to  prblem k naju ne vidi...al kaj ?
A mislite naj ji umaknem ? do kdaj ste imele to ve ?

Drugač pa pridno papamo. Ponoči še vedno spimo celo noč. Od nekje 21 pa do 5 ali 6...pa pol potegne še nekje do 9...Odvisno od dneva ampka v globalu je tko...Podnev mi gre pa 2x po dve uri..Super...No, sej je tok aktivna čez dan, k se cel dan plazi..da itak mora spat :)

No, tako...tolk od nas. Prosim za pomoč pri zgornji zadevi...
pa lepo se cartajte :)

Lp,
Wahoo RR

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Marčevke-zobki, postavljanje na nogice in...
28.10.2005 15:30:48   
morskadeklica
user posted image  za prvi zobek. Mi jih še nimamo.

Men se tamala ne postavlja na noge, razen v čebričku veselo stoji.

Obroba- tudi pri nas to dela že ene dva meseca. Takoj, ko se zbudi, se obrne okoli, da lahko vse vidi. Jaz mam še obrobo gor in je še ne bom snela, ker se včasih ponoči full premetava in se butne v ograjico.

Drugače pa nismo ravno najboljš. Od ponedeljka do včeraj sva bile v bolnici, kjer je bila 3 noči na infuziji zaradi rotavirusa. Ne privoščim tega nikomuruser posted image , da more gledat bolnega otroka  s cevko v roki. Da ne govorim o tem, da si cel dan zaprt v eni sobi, zunaj pa sonček.

Danes se trudimo malo več jesti in piti. Čisto počasi napredujemo. Upam da bo  počasi steklouser posted image  Od ponedeljka namreč ni nič ostalo v njej, vse je zbruhala in podriskala. Danes mi je pa full sumljivo, ker je šla že nekajkrat dremat. Upam, da je to samo utrujenost in ne kaj drugega. A katera mogoče kaj ve o tem?

Ja plazi se full, zna že papa, bravo, velika, odkimava, ko ji rečem ne. Če ji rečeš ijaija, gre na vse štiri in se gunca naprej pa nazaj. V glavnem smeška je.

Lep pozdravček, se beremo, pa prosim za pomoč pri mojem vprašanju.

lp

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2005 17:43:21   
Ninica
Pozdravček vsem skupaj!

Mi pa še nimamo nobenega zobkauser posted image , niti še nič ne kaže, da bi ga v kratkem dobili.

Papamo že skoraj vseuser posted image - razen tistega kar so rekli, da se ne sme; ponoči spimo slabo,veliko se premetavamo in budimo - samo smo se že navadili. Čez dan smo zelo aktivni in tudi takrat nič ne spimo, 2x po eno uro.

Že pa veliko znamouser posted image  kje je tika taka, kje je muca,... in potem gleda tja. Govorimo pa-pa in baba, pa že kakšne šifre, ki jih ne razumemouser posted image .

Drugače je pa naša user posted image  zelo priden dojenčekuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2005 20:49:05   
rainbow
Haj!

Me veseli, da si delimo skrbi iin veselje naših malih raziskovalcev1

najprej wahoo:
-čestitke za zobek, mi imamo že 3
-glede baldahina, ga imej, po moje ni nič narobe
-glede vztajanja, bravo, saj ti otroka ne siliš, če on sam to počne, mu ne moreš preprečit in ne vem zakaj bi mu; naša že tudi po vseh štirih nekako smešno plazi, je zelo okretna in zelo rada na tleh, vse raziskuje.
-drugače pa vama zavidam spanje in papanje user posted image , no se hecam, super stvar, naša še vedno večinoma zizo in ponoči kričanje na uro in pol do dve user posted image  mali

morska deklica:
-grozno se mi smiliš ti in tvoja pupa, ampak to bruhanje zdela otroka, veš, tako da po moje ni čudno, če je bolj zaspana; vseeno pa mogoče najdi kakšno informacijo o tem; moja starejša user posted image  je odkar je v vrtcu oz že en teden prej tretjič bolana, najprej driska, potem prehlad, zdaj nek infekt z enotedensko vročino, skozi doma, samo molim, da ta mlajša kaj ne dobi od nje; božica je čisto shujšala, brez energije, v glavnem groza;
kje pa sta staknili rotavirus?
No upam,da bosta hitro na starih tirihuser posted image

lepo mi bodite, vas pozdravljamo jaz in moji babikiuser posted image user posted image

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2005 21:05:54   
Dolina
Ojla,

wahoo, čestitke za zobek. user posted image  Midve imava dav - spodnji enki, že dva meseca, zgoraj pa še nič ni videti. Po eni strani se mi zdi super, da ti že stoji, po drugi pa ne, ker pol jo moraš pa res skoz gledat. Zoja se namreč tud hoče postvaljat na noge, ji pa drsi, ker ima nogavičke in tako hitro štrbunkne. Po moje ji bom nabavila kakšne copate, ki ne drsijo.
Pa kolk fino spite. Prav super. Zoja sicer zelo lepo zaspi zvečer, samo imamo nočne ene 3x, 4x. Ko je začela mal več jest, se je zbujala samo 2x, zdej pa jo je spet nekaj pičilo in se spet 3x, 4x. user posted image  
Glede hrane sva se dva meseca matrali po žličkah - 2 žlički pa konec obroka. Zdej je že bolj pridna - odvisno od dneva. Ampak sem vesela, ker sva napredovali.

Punce, kak ste na naučile vaše sončke vsega tega: pa pa, kje je ... Jaz se matram s tem pa pa, pa se ji zdi tko smešno, da se sam reži zraven. user posted image user posted image  Pol se pa še jaz, ker uživa, ko ji to delam. Sodelovat pa noče. Pa sploh ji ne morem razložit, kje je lučka. user posted image  

Morskadeklica, držim pesti, da se čim prej spet po sončku sprehajata. Bo pa verjetno samo malo utrujena od bolezni, pa zato tolk spi. Jo pa še opazuj, pa boš vidla, če je kaj drugače.

Ninica, sej 2x po eno uro je kar v redu. Zoja spi 2x po 45minut. Kadar jo pa kdo drug čuva - moja mami al pa tašča pa zna tud po 1,5 ure spat. user posted image  Lumpa.

Drugač pa Zoja šiba sm in tja, sploh ne dohajam, kdaj se kam priplazi. user posted image  Pa takoj med kable od tv in videa, al pa k user posted image pa jo cukat za dlako, Alti jo pa pol preliže čist povsod. Jaz pa user posted image , pa umivat...user posted image

Aja, punce, končno mam ADSL. user posted image user posted image  Mogoče bom zdej kej več na forumu. Zadnje čase enostavno ni časa: Zoja, pa user posted image , pa možek je bolj mal doma, pa seminarsko pišem, skratka ni da ni.
Vas pa pogrešam.

Lepo se mejte, uživajte s svojimi sončki. user posted image

pa pa, Dolina&Zoja&user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2005 21:07:18   
morskadeklica
Rainbow- nisem čist prepričana, kje smo ga staknili. V glavi imam dve varianti: ali ga je tašča prinesla iz bolnice, k je bla na obisku pri sestrični z rotavirusom ali pa ga je prinesel en otrok ki je bil dva dni prej pri nas na obisku. Klara ga je definitivno dobila posredno, saj ni bila v stiku z nikomer, ki bi bil bolan. Ma sej bo, počasi. Malo bolje je, pije bolj ne kot ja. Glede spanja pa sem se pozanimala in ni nič narobe, reva je pač zmatrana.

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2005 22:19:05   
Piškotka~
Pa še mi na kratko . Ta mesec smo končno dobili v razmaku enega tedna 2 zobka.user posted image  Matic. Jemo skoraj vse, spančkamo zelo švoh pri mamici in očku pa še bratec se nam včasih pridruži. Tolažim se da bo enkrat boljeuser posted image . Podnevi pa mi ponavadi 2x zaspi po eno uro oz 1,5. To je kar v redu. Ful se smeji ko se gleda v ogledalu in čaka da kdo steče za njim in mu reče dela dela te pa bom...user posted image . Obožuje bratca in ko mu samo umenimo ime Luka začne vpiti da je joj. Na nogicah že kar lepo stoji, sam pa še ne vstane. Z razliko od bratca obožuje stajico in seveda igrače v njem.user posted image . Drugače pa lepo napreduje razen da imamo mal prehlajen nosek in nič hujšega. Pa porodniška se nam že kar mal izteka a ne?user posted image  Mejte se

Mamica Luku in Maticu!

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2005 22:50:53   
Skaana
wahoo,

user posted image  za prvi zobek, mi imamo tudi še kar enega biserčka... Glede vstajanja nimaš kaj nareditiuser posted image . Je pač napredna, tale mala. Naša se mi pa v naročju večkrat postavi na noge, pa tudi, ko jo hočem posesti v stolček, nima ritke, da ne govorim o stegovanju in sitnarjenju, ko jo oblačimuser posted image . Aha, glede obrobe. Naša user posted image  spi v spalki, zato se ne obrača, je pa bila zeloooo zadovoljna, če je lahko zjutraj kukala k nama, ki sva seveda še veselo user posted image . Zato sem na najini strani prepeljala obrobo ven in tako naju lahko vidi. In je srečna. Včasih se zjutraj zagovori z rožico in žužki, ki visijo nad njo celo po pol ure. Je pa res miren otrok, tako da se ne buta ob posteljico, tako da odvisno...

Joj, morskadeklica, držim pesti za Klarouser posted image . Tudi jaz navijam, da boste čimprej mežikale sončkuuser posted image .

Dolina, za Zojo ti svetujem nogavičke z bremzicami (takšne gumijaste pikice na podplatih). Baje je to za otročke, ki se postavljajo najboljše.user posted image
Hmm, jaz pa bi lahko tebe vprašala, kako si user posted image  naučila plazenjauser posted image . Ker naša se noče niti na trebuh obrnt, kaj šele da bi dala kaj od sebe in s premaknila. Tako da smo še zelo kamot... Me zanima kako dolgouser posted image . Sem pa ravno v Otrok in družina brala članek, da ne smemo zahtevati od otrok, da besede za nami ponavljajo, ker to nima nobenega smisla. Bolj pomembno je, da spredvidijo pomen. To pa seveda lahko dosežemo le s pogovorom. Npr. vprašaš: Kje je lučka? Jo prižgeš in pogledaš proti njej. A tam je lučka? Zoja, kaj je to? Pokažeš na lučko. Je to lučka? Ja, to je lučka. In podobno. Mah, veš kaj, če bi meni kdo vztrajno mahal, se mi smejal in ponavljal pa-pa, bi tudi umrla od smehauser posted image user posted image user posted image . Naša tudi točno ve, kaj hočemo, a nazaj odmaha zelo redkouser posted image . Jo pa kličemo "šmulek", ker že nekaj mesecev najraje smuli proti nam. In seveda izzove glasen smeh in smuljenje nazaj. Še dobro, da nismo prehlajeni, ker ne vem, kako bi to izgledalouser posted image .

Evo, pa sem spet napisala celo litanijo... Pa sem si rekla, da le nekaj vrsticuser posted image user posted image .

En user posted image  za vas od zdaj že user posted image  Skaane.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2005 23:47:50   
Suzi*
Evo še mene!

Wahoo tudi mi čestitamo za prvi zobek!! user posted image  Mislim pa, da je naš Anžej z OSMIMI zobi prvak med marčevci/kami. user posted image user posted image  Je pravi mali grizli. user posted image  

Morskadeklica, upam, da bo Klara hitro bolje, da boste izkoristile lepe dneve na sončku.

Dolina, Zoja je pa res ena mala atletinja. Počakaj, da začne hodit, pol je pa sploh ne boš mogla več ulovit. user posted image

Anžeju gre hrana dobro v slast, ima dva samostojna obroka, pa 3x ga podojim. Ponoči spi od 21 pa do 7-8 ih....sam v svoji sobi.user posted image   Včasih se vmes zbudi, pa ga potolažim z dudo in malo ga pobožam in spi naprej. Ga imamo pa v spalni vreči, pa se vseeno obrne naokoli. user posted image  Obrobo imamo še vedno gor in jo bomo tudi pustili, ker se zjutraj kar zamoti z opazovanjem slikic na njej in z odvezovanjem trakcev s katerimi je privezana.

Anžej še nič ne puza ali kobaca. Sedi že od 6m in se premika po riti. Se pa iz sedečega sam postavlja na noge (v čepeči položaj user posted image ), pol pa ponavadi štrbunkne na tla. Sploh v banjici mi zadnje čase nekaj vstajanje izvaja.user posted image  Danes je čofnil v vodo, ker mu je zmanjkalo tal pod nogami in rokami in je malo vode spil. Jao, kakšen jok je bil to. me zanima, če bo še poskušal. Zihr bo. user posted image  Iz ležečega se pa še ne zna vsesti sam in joka, da ga kdo dvigne. Ne vem, če ne bo kar preskočil puzanja, ker mu sploh ni jasno, da se lahko po vseh štirih tudi premika. user posted image  

Mi se tudi učimo kaj povedat in prepoznat. Poznamo seveda očita in mami, pa kužata, žogo in ribice na steni, da pa-pa, če mu rečemo gunca-gunca se guga naprej in nazaj, pa to izvaja tudi če je kakšna fina glasba ki mu je všeč ali če mu pojemo. Govori teta, buba, duda in še mnogo besed neznanega izvora in pomena. user posted image  Pa všeč mu je če gledava knjigice in mu zraven govorim kaj vidi ali pa da pleševa in se gledava v ogledalu. 

Ajdi, grem spat. Nočko! user posted image

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2005 13:44:34   
rainbow
Haj!

naši dve babi trenutno spita, tak da sem vas zdaj hitro prebrala.

Morskadeklica, ne sekiraj se glede "znanja", se mi zdi zelo hitro,  sicer vse čestitke tistim, ki že znajo dati papa; naša to še nič ne počne, in je še tudi nič ne učim, je pa zelo radovedna; njej je zdaj fora plazit, preizkušat zmogljivosti njenega telesa, zamisli, da se iz položaja na vseh štirih vsede nazaj (se mi zdi ful dobro), in raziskovat okolico. Naša tudi že govori ata, ampak še menda ja ne misli s tem atija, ampak pač vadi kombinacijo glasov, ki se ji posrečijo. To pride še kasneje, brez skrbi bodi.

Moja Lia pa končno nima več vročine (po uspešni zaužitvi user posted image user posted image sumamed sirupa-blek, jo prav občudujem, jaz bi ga s težavo konzumirala), ampak mora biti še en teden doma, preden gre nazaj v vrtec (po nove viruseuser posted image user posted image )

Uživajte v sončku z vašimi sončkiuser posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?