|
RE: Marčevke-zobki, postavljanje na nogice in... 28.10.2005 22:50:53
|
|
|
|
Skaana
|
wahoo, za prvi zobek, mi imamo tudi še kar enega biserčka... Glede vstajanja nimaš kaj narediti . Je pač napredna, tale mala. Naša se mi pa v naročju večkrat postavi na noge, pa tudi, ko jo hočem posesti v stolček, nima ritke, da ne govorim o stegovanju in sitnarjenju, ko jo oblačim . Aha, glede obrobe. Naša spi v spalki, zato se ne obrača, je pa bila zeloooo zadovoljna, če je lahko zjutraj kukala k nama, ki sva seveda še veselo . Zato sem na najini strani prepeljala obrobo ven in tako naju lahko vidi. In je srečna. Včasih se zjutraj zagovori z rožico in žužki, ki visijo nad njo celo po pol ure. Je pa res miren otrok, tako da se ne buta ob posteljico, tako da odvisno... Joj, morskadeklica, držim pesti za Klaro . Tudi jaz navijam, da boste čimprej mežikale sončku . Dolina, za Zojo ti svetujem nogavičke z bremzicami (takšne gumijaste pikice na podplatih). Baje je to za otročke, ki se postavljajo najboljše. Hmm, jaz pa bi lahko tebe vprašala, kako si naučila plazenja . Ker naša se noče niti na trebuh obrnt, kaj šele da bi dala kaj od sebe in s premaknila. Tako da smo še zelo kamot... Me zanima kako dolgo . Sem pa ravno v Otrok in družina brala članek, da ne smemo zahtevati od otrok, da besede za nami ponavljajo, ker to nima nobenega smisla. Bolj pomembno je, da spredvidijo pomen. To pa seveda lahko dosežemo le s pogovorom. Npr. vprašaš: Kje je lučka? Jo prižgeš in pogledaš proti njej. A tam je lučka? Zoja, kaj je to? Pokažeš na lučko. Je to lučka? Ja, to je lučka. In podobno. Mah, veš kaj, če bi meni kdo vztrajno mahal, se mi smejal in ponavljal pa-pa, bi tudi umrla od smeha . Naša tudi točno ve, kaj hočemo, a nazaj odmaha zelo redko . Jo pa kličemo "šmulek", ker že nekaj mesecev najraje smuli proti nam. In seveda izzove glasen smeh in smuljenje nazaj. Še dobro, da nismo prehlajeni, ker ne vem, kako bi to izgledalo . Evo, pa sem spet napisala celo litanijo... Pa sem si rekla, da le nekaj vrstic . En za vas od zdaj že Skaane.
|