Rodimo otroke starim staršem?????? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 11:27:36)

Že ničkolikokrat prežvečena tema, ampak vsakemu po svoje najeda živce....

Problem pa tak kot v naslovu.
Lani sva dobila težko pričakovanega fantka, skratka vsi smo nori nanj.
Z mojim imava k sreči takšne službe, da ga brez problemov paziva sama (si pač razdeliva kdaj bo kdo delal).

Problem pa v starših...
So v pokoju, ne ravno zadovoljni s svojim življenjem (nobenih hobijev, interesov, prijateljev), samo na nas bi dobesedno viseli.
Klicarjenje vsak dan, pametovanje takšno in drugačno, vedno slaba volja, zasliševanja.
Ta otrok je zdaj središče njihovega življenja in želijo si, da bi vsak dan viseli skupaj.
Ko se vidimo (to ni tako malo, ker so pritiski prehudi), vedno povedo, da pridejo samo zaradi njega, in da ga tudi midva nimava tako rada kot oni.

S tem, da ga niso pazili še nikoli, ker pač ne znajo z dojenčki.

Saj se ne pritožujem, vem, da je za malega dobro, da ima veliko ljubezni, ampak nadležnost in vsiljivost pa moti.

Pogovoriti se ne da, ker ena in iste teme ponavljajo v nedogled.

CatJa -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 11:39:33)

Čista posesivnost-s strani babic in dedkov. In da vidva nista več pomembna in da ga nimata tako rada kot oni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] - to je pa bolano. Naj si kupijo [sm=kuza.gif] ali [sm=muca.gif]

darjatimci -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 11:50:41)

Pri nas je podobna zgodba pa še živimo skupaj, pa ne bom razpredala naprej ker sem že velikokrat, živi in pusti živeti.

Twetty -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:03:47)

Pozam to...js sm z malo sama in živim pri mami.Nič ne naredim prav,non stop je neko prepričevanje pa pametovanje,...Enkrat jo dam preveč spat,drugič je tak boga,ker ji ne pustim spat,...Sploh ne razume,da ima otrok red katerega se obe s hčerkico drživa.Pa vse napake,ki jih je pr men delala bi zdej rada popravla.Ja,sploh ne razume,da je Lin nov človek in da sm za vzgojo tu js.Se ji ne pustim,sam je grozn,da ti nekdo iz dneva v dan narekuje kaj je prav in kaj ne.Bolano že iščem variant,da se izseliva iz njene hiše,ker enistavno ne gre.Če ti težijo po tel,je še kr ok,veš...kaj bi naredla,če bi jih non stop gledala.Ma enostavno nočjo razumet!

Wahoo RR -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:16:41)

Pa jest živa pop[sm=smiley35.gif]!!!
Dobre ste da take stvrai prenašate....postavit je treba nekej zdrave meje in se jih držat...Če ne gre z lepa pa zgrda...Žal...
Otrok je vajin in to je to....

Mene vsi poznajo kakšna sem...in po porodu sva dala jasne meje, ki se jih kar držijo...Tašča je bolj nagnjena k temu kar opisuješ...Amapk ne dovolim da mi soli pamet in  to tudi jasno povem...
Pa ma kdaj kakšno tako...Ja veš Lina, te tvoja mamica nč ne pripelje k meni...Al pa : poglej k me je že pozabila, nč se mi ne nasmeje...Pa dej to tko naredi...itd...

Naj omenim da živi v spodnjem štuku...

Vglavnem...probala se je umešavat in ji ne dovoliva...tako da ženske...dobre ste, da prenašate te stvari...

darjatimci -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:25:57)

Tud pri nas isti šmorn,meje že postaviš,ampak ti pa najeda živce vse skupaj,stalno iste zgodbe.

Spark -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:27:40)

Joj, mene vsake tolko boli glava zaradi tega. Živimo v isti hiši kot tast in tašča. Kadar je moj mož odsoten, mi vedno govori, da moram otroka gor vozit. Oni pa imajo pripombe, joj kako ima mala rada svojo babico- najraje na svetu. Tako so imeli tudi pri prvi vnukinji vedno pripombe, da ima njih raje kot pa svojo mamo. Jaz mislim da taki mali otroci najbolj ljubijo svojo mamo.Pa da ji bodo kupili posteljico, da lahko spi pri njih (ne vem zakaj ji niso mogli kupiti posteljice ko se je rodila).
Zadnjič sta jo čuvala, pa sem ji vse razložila, kdaj jo mora nahraniti, pa kaj naj ji da. Pa mi potem pove, da ni hotela nič jesti. Da je pojedla dva piškota. Halo, prvo ji daj mleko, pa potem ji daj piškotek.
Najbolj me pa muči, ko bom začela delati. Takrat se bo morala 2-3x na teden, vsak drugi teden, pri njih čuvati. Moji starši so predaleč, nimam pa zadosti denarja da bi si privoščila še dodatno čuvanje.
Ne vem, ampak mi grejo kar na živce. Ampak upam, da bo bolje. 

Dejča -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:28:43)

Otrok ne rodiš niti zase, še manj za koga drugega. So samosvoje osebnosti, ki na začetku pač rabijo našo pomoč in ljubezen. Starim staršem je treba čim prej dopovedati, da je njihova pomoč sicer dobrodošla, vendar le, ko prosimo zanjo - nikakor pa ne toleriraj vsiljivosti ali celo "dobronamernih" nasvetov. Če ne bosta nič rekla, bodo seveda mislili, da je vse lepo in prav. Pa ni, ker če ne se ne bi pritoževala tu gor. Če vas non stop kličejo po telefonu, se pač nekajkrat ne javita ali pozabita poklicati nazaj - pa bodo spredvideli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Bolje prva zamera kot zadnja, je bilo tu že ničkolikokrat tu napisano in DRŽI.

Reja -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:33:25)

Jaz še nimam otroka, so se mi pa napovedovali isti problemi pri moževih starših.

Imela sva možnost, da si stanovanje uredimo v njihovi hiši. Tam se že starpši in stari starši neprestano vtikajo drug v drugega, se držijo eden na drugega, skratka nihče ni zadovoljen in nihče nima miru. Ko kdo hoče to prekiniti in narediti red, drugi plane v jok (ne glede na starost - 80 letni dedek, 50 letna mama....).

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Nora hiša, si še vedno mislim po 8 letih najine zveze. Zato sva se odločila, da bova živela čisto na svojem. In sva jim dala vedet, da nimajo besede niti pri izbiri stanovanja, niti pri urejanju in opremljanju.

Saj se jih je prijelo, čeprav še vedno opažam, da jih tako zelo srbijo prsti in jezik, da bi vendarle kaj pametnega svatovali ali šli malo v akcijo "po svoje".

Nekateri pač ne dojamejo, da je vsak človek celota, da ima svoje življenje, da sta mami in otrok nova družina, v katero stara mama ne spada več čisto direktno. Po mojih izkušnjah v takih primerih zaleže samo "fizična oddaljenost".

pa srečno![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:40:09)

Mogoče je izpadlo, da se ne znamo postaviti zase.

Ampak kot sem že rekla-ogrooooomnokrat je bilo povedano, da bomo sigurno prosili za kakšno uro varstva, če bo potrebno, da bomo povedali kaj želimo, ko bomo potrebovali pomoč.
Zaenkrat se pač znajdemo sami.
Ne, da se prepiramo, velikokrat gremo na obisk, zato, da jim naredimo veselje, ampak samo najedanje in najedanje.....

Zakaj ga tako malo vidimo, zakaj ne pokličete vsak dan, zakaj ne pridete na kosilo, zakaj nimate opranega avta, zakaj ne smemo to zakaj ne ono?

Nikoli nobene dobre volje, nobenega smeha, skratka nič.

Kako se naj nonstop družim z ljudmi, če pa res ne čutim nobene prave energije??

darjatimci -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 12:42:44)

To je najbolša odločitev za vaju in vajin bodoči naraščaj, go away[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Gina -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 15:54:32)

Zakaj jim pa po pravici ne odgovoriš?
- ne pokličemo vsak dan, ker ste nasilni
- na kosilo ne pridemo, ker izgubimo ogromno energije, ko nam pripovedujete, kaj vse je z nami narobe in ker se nikdar ne smejite, ampak samo jamrate - zato nam pri vas ni luštno, smo nenehno na trnih, kdaj boste spet začeli najedat
- avta nimamo opranega zato, ker nam več pomeni, da smo skupaj, pa ker smo preveč utrujeni od preveč dela, če pa vam ni všeč, ga pa komot takoj greste oprat (btw, kako to, da si sploh drznete kaj takega vprašat - to je nevljudno,in če vam do 60. leta to nihče ni povedal, je res čudno, da vas moramo mi to učit - da ne govorimo o tem, da je čudno že to, da ste tako malenkost sploh opazili, ali imate res tako malo razumevanja za soljudi, ali od vseh pričakujete da bodo popolni?)

Povej mi še, kaj rečejo, pa ti povem, kaj bi jaz rekla nazaj. Verjemi mi, da te ne bodo več upali nadlegovat, če boš takole odkrita.

Magi* -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 16:21:42)

ojej. jaz imam pa sijajne starše. tudi moja punčka je zdaj center njihovega sveta, ampak v zelo pozitivnem smislu. moja sta še oba zelo aktivna in tudi nimata veliko prostega časa, pa vendar si ga najdeta in jo prideta malo pogledat - in seveda pogledat tudi naju. pomagata nam kolikor moreta. je pa res, da se pri nas veliko pogovarjamo o medsebojnih odnosih. ma jaz sploh ne razumeme takih odnosov, ti pa verjamem, da ni luštno.

niki5 -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (28.10.2005 16:32:41)

Poznam to posesivnost, čeprav v našem primeru ni slabo mišljena, ampak je še vedno moteča.
Treba jim je povedat, enostavno, kratko pa brez razlaganja, ker takoj ko začneš motovilit z besedami se zapleteš. Poveš in pika! Meni ko ne odgovarja k nekomu na obisk povem zakaj je tako in potem tudi ne hodim, ker mi je škoda mojega časa in mojih živcev.
Drugače pa tako kot je Gina povedala.. sploh pa kdo pa so, da bi lahko ti rekli, da imaš umazan avto..

Jaz sem tudi opazila, da se moram včasih prav boriti za otroka.. kar skoz bi ga imeli. Ampak jaz kar povem, da sem jaz njegova mama in on najbolj potrebuje svojo mamo (ali očija) ne pa koga drugega.

Kar zmrazi me ko preberem kaj takega.. ne vem a se vsem z leti zmeša in postanejo eni veliki posesivci!!

Urška// -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (29.10.2005 19:01:21)

ja pri nas isto,ampak samo pri tašči,tja gremo 1x na teden na kosilo(kar se meni zdi čisto dovolj),njim pa očitno ne
Ko sem zanosila sma se morala odselit,zdaj pa bi morala bit vsaki dan tam(no jaz verjetno ne,samo Lara),ja veš da[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pa tudi ko pridemo Lara opazuje prostor in potem pripombe,boga sej ne ve kje je,pa če slučajno zajoka,joj nas ne pozna pa se boji,LASJE MI POKONCI STOJIJO KO TO ČUJEM,pa sej če bi htela bi jo lahko mela vsaki dan celi dan tam,pa smo mogli it.
No moji pa niso taki,pa še radi nam pomagajo.

pa kaj naj,bi kdaj rada kaj nazaj rekla pa ne vem kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Margareta -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (29.10.2005 23:37:48)

Joj mojedva starša tudi tako pamejuta - predvsem glede dojenja.

Ves čas poslušam, če ga mislim do šole dojit - da sem jaz pri 5 mesecih že meso jedla - pa tako naprej in nazaj - priporočila pediatrov se jima zdita smešna.

Tašča mi je pa zadnjič očitala, da je moj mali ves čas v istih cunjah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in da je zaradi tega bogi.

Misek -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (30.10.2005 0:16:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Margareta
Tašča mi je pa zadnjič očitala, da je moj mali ves čas v istih cunjah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in da je zaradi tega bogi.

Mozeva mati in brat sta imela pripombe na to, da nas ta mali nima nove posteljice temvec rabljene ( dobila od tete) in rabljene cotke ( dobila od brata). Povedala sem, da ce ih to moti, da imajo moje dovoljenje da mu kupijo novo posteljico in cote, celo da bomo veseli ce to naredijo. In ni bilo nic od tega....  Pa je tasca imela pripombo, da  so fleki na pajacku, pa ce bi to na roke se opralo..... pa sem rekla da ce se ji da in ce ima casa naj kar izvoli, bi bila vesela ce se za to pobriga... in se je. Iz dveh pajackov je par dni spravljala fleke stran, a ze naslednji dan sta bila zopet poflekana. Dete se pac umaze... in tako se je nehala tudi ta avantura....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

KODA -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (30.10.2005 0:37:49)

Tašča se ne bo nikoli vmešavala,ali diktirala kar se otrok tiče.Mojedva pa sta večji problem.Najbolj sta pametna in učena.Res je,da se veliko ukvarjata s otroci,jih pazita.Ampak najbolj me moti to,da kar kupim otrokom,ni nikoli dost dobro zanje.Pa saj mi vedno pamet solita,ko prideta na obisk.Pa si mislim"ti kar trobezljaj,če se ti da"in je gladko malo ne upoštevam.

Anonimen -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (1.11.2005 8:26:49)

V bistvu sem imela prej več problemov kakor sedaj.
Bivša tašča mojega Jana nikdar ni kaj posebej marala. Po njenem mnenju pač nisem bila prava ženska za njenega sina in posledično je to stresala tudi na Jana. Skoraj nikoli ga ni pazila, če ga je že, ga je pa največ za kako urico ali dve, pa še to je moralo biti res ekstra nujno. Enkrat mi je za varstvo celo računala. Proti temu, da čuva Jana, je bil pa tudi njen mož.
Moja mama si za Jana ni nikoli "mogla" vzeti časa. Takrat, ko smo še živeli skupaj, je bila kdaj pa kdaj ob njem, ko je bila pač doma, posebej zaradi njega pa skorajda ni šlo. V vsakem primeru pa me je vedno že po 10-ih minutah klicala na GSM, naj "takoj pridem domov in odnesem tega prokletega histeričnega pankrta čimdalj stran od nje". Ni vredno komentarja. In tudi Jan je ni maral.
Tako, da je bil zelo malo v varstvu pri babicah (dedkov nima).
Za bivšo taščo sem bila tako ali tako vse, samo človek ne, in s čim vse me je obkladala, sploh ne bom napisala sem.
Zdajšnja tašča in tast pa sta v redu. Čeprav Jan ni njun vnuk, ga imata pri sebi skoraj vsak drugi vikend in se z njim tudi ukvarjata in nanj primerno pazita. Kar naprej mu nekaj kupujeta in s sabo sta ga vzela tudi na dopust. In tudi Jan je rad pri njiju dveh. Tast me sicer poskuša prepričati v "tradicionalno vlogo ženske", tašča pa predvsem v "bolj temeljito ukvarjanje z gospodinjstvom", ampak je vse skupaj v smehu in brez direktnega obtoževanja, tako, da ni nobenih prepirov okrog tega.
Vesela sem, da je tako.

Primoza -> RE: Rodimo otroke starim staršem?????? (1.11.2005 8:44:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
S tem, da ga niso pazili še nikoli, ker pač ne znajo z dojenčki.

Sklepam, da ste pravi mojster ali mojstrica preživetja ali pa da ste imeli zgolj srečo, glede na to, da ste tu z nami.

Stran: [1]